aracımı bugun gordum bırkac sorum var

Karter korumayı kesinlikle taktır, yolların hali malum. 5 sene kullanırsın sürtmezsin, ama bir kere olur da altını vurdun mu bi yere o zaman, iyi ki varmış dersin. Tecrübeyle sabittir !

Ben kauçukları kışın kullanmanı tavsiye ederim, yağmur, çamur vs. den dolayı. Diğer zamanlarda arkadaşların dediği gibi halı paspas çok güzel oturuyor döşemeye.

Kazasız, belasız sürüşler...

karter koruma kesinlikle taktır kardeşim.
o taktırma diyenler bir gün gece yarısı bir çukura düştüklerinde ya da önden giden bir kamyondan aniden taş düştüğünde ve kurtaramayıp araba ile düşen taşın üzerinden geçtiklerinde hiç şüphen olmasın ilk onlar taktır diyecekler.
karter koruma öngörülemeyen riskler karşı bir önlem yoksa zaten gördüğün tehlikenin önlemini alırsınve problem olmaz.
en son kurban bayramında arkadaş taşın üzerinden geçtiği için kartel patladı yağ pompası darbe gördü.
1.500 lira masraf bir tarafa gece yarısı çekici, servis vs. çektikleri rezillik cabası.
kartel koruma altı üstü 60 lira civarında bir şey ve şize hiç bir zararı yok.
2 ay önce aynı şeyi ben yaşadım ve karter koruma sayesınde yırttım.
sadece çok sağlam değilde bir darbe anında kırılabilecek 7-8 mm.lik civatalarla monte ettirin yeterli.

karter koruma 50 llıra bısey gercı sen bedava halletmsıın taktır gıtsın zararı yok paspas oldurseler kaucuk kullanmam halıda koku falan yapmasz rahat olun 2 sendır koku yok

Halı paspasın bende bir zararını görmedim :D Ama Şoför tarafı çok inceldi hatta çok ufak delindi. :) Yeni almayı düşünüyorum bende. Halı paspas daha iyi :)

aracınız hayırlı olsun, ALLAH kaza bela vermesin aklıma takılan kaza anında motorun düşmesi ya da düşmemesi ne demekmiş onu merak ettim, karter korumayı ne ile takarlarsa taksınlar sonuç değişmez, sadece metal vida ile takılırsa ilerde pas yapma durumu olduğundan sökmek sorun yaratıyor o kadar, onu da ustalar düşünsün artık onlar sökeceği için misal geçenlerde arkadaşımın aracını götürdüm servise yağ ve yağ filtresi değişimi için (peugeot 206) karter korumayı sökmek için bir saatten fazla uğraştı usta vidalar pas yapmıştı ve bir tanesini kesmek zorunda kalmıştı ...motorun düşme meselesini bilen varsa izah etsin de biz de öğrenelim.

adamlarla pazarlıgı yaparken sadece karterkoruma demıstım ama bı cıngen pazarlıgı daha yapayım da paspas ıstıyım barı :)

hasan ,
bende senin gibi dusundum arabayi aldiktan sonra bu halilar olmaz dedim paspas verin dedim tamam abi dedi cocuk bagaja kaucuk paspas atti poşetle eve geldim bi baktim dandirik bişey katlanmiyo sert kotu adamlar onada care bulmuslar alacaksan dikkat et orjinalini versinle ben gittim 40 tlye yenisini aldim.
Bu arada hayirli olsun

sen yine ii bekliyorsun benim alali 25 gun oldu 3000 km oldu bile :)

arkadaslar malum bır suredır gırılmıyordu sıteye.yorumlarınızı keyıfle ve dıkatle okudum.halı paspas kullanmaya karar verdım :) karter koruma takıtrmaya da karar verdım.aracı almama da nasıpse 3 gun kaldı.pazartesı ınsallah teslım alacagız. murat cıdden baya bı bekledım 40 gun oldu heralde arabayı almaya nıyetlenıp bekleme suresı.nasıp bakalım pazartesıyı beklıyoruz :)

halı paspas olmaz..benim gibi sök orjinal kauçuk paspas al..50 tl..opel logolu.kokmaz....halılarıda kaldır eve at..karter korumayı da taktır..burası avrupa değil..bizim kaldırımların boyu 1 metre..abartılı rakam ama her an her yere sürtersin sonra pişman olma..topu topu 100 liralık bir şey zaten...aracında hayırlı olsun..bence bunlardan önemlisi cam çıtası iste..diğerlerinin maliyeti düşük..onun fazla..alabilirsen iyi olur...

alttan orjinal paspasları alıp kauçukları koyarsan, olaki kauçuğun tutmayacağı bir su birikintisi oldu bu sefer direk orjinal alttaki paspasa geçiyor bunuda sökemediğin için daha kötü olur, Bence orjinal paspasları kullan, zaten özel üretimdir kolay kolay koku yapmaz, deneniyor sonuçta...

hepsiburada dan ben 45liraya almıştı çakma ama süper tam oturuyo:D koku olayıda yok gibi ilk hafta sıkıntı oldu ama öyle durulmayacak gibide değil:rolleyes: tavsiye ederim:D

Geri