Aracın altındaki sarı sıvı ?

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar bugün araca özel bir serviste karter muhafaza taktırmak için lifte kaldırdık. Aracın önünde değil de orta bölümlere doğru bir sıvı olduğunu farkettik. Orta bölümde şaseye bulaşmış belli bir bölgeye... Ustaya sorduk bu nedir acaba diye, usta eliyle sürdü kokladı bu orijinal wax ı aracın dedi pek bişey anlamadım. Hakikaten o bölgede motorun bir bölümü de yok. Motorun bitti bölge olur olsa olsa, tümüyle de şasenin hepsin bulaşmamış ancak orta bölgede epey bir fazla sarı sıvı var. Motor yağı gibi sanki ama waxmış. Böyle bir şey var mı acaba?

Aracım 3500 km de alalı tam 1 yıl oldu.  Ayrıca gerçekten alt bölüm yani karter muhafazanın olduğu yer gerçekten bomboş. Bu şekilde gezmemek gerekiyormuş neyse ki hallettim sonunda.

Ynt: Aracın altındaki sarı sıvı ?

Aracın tasıma esnasında zarar görmemesi icin bir takım koruyucu maddelerle kaplanıyor. Bahsettiginiz sarı sıvı muhtemelen odur. Arac altındaki kısım kullanildikca yok oluyor

kürsad link' Alıntı:
Aracın tasıma esnasında zarar görmemesi icin bir takım koruyucu maddelerle kaplanıyor. Bahsettiginiz sarı sıvı muhtemelen odur. Arac altındaki kısım kullanildikca yok oluyor

İşte altta şaşiye aktığı için nereden geldiğini pek de göremedim. Eğer bu kaportaya sürülenden bahsediyorlarsa o kalmaz ki 1 yıl sonra. Aracı zaten servisten çıkarken yıkamışlardı. O boya için kullanılan koruyucu maddeyi göremedim yani ben. Ancak iç bölgelere de sürüyorlarsa bilemem. Saçma geldi. Neyse 10 gün sonra bakıma gireceğim inşallah bir problem yoktur.

araç debriyaj tınlaması için ya da ekstra başka bir işlem için herhangi bir işlem gördü mü?
debriyaj tınlaması için sarı bir yağ sürülüyor benim aracın altına da dökülmüştü o olabilir
eğer değilse wax uzun bir süre kalabiliyor o da olabilir

kaanrevan link' Alıntı:
İşte altta şaşiye aktığı için nereden geldiğini pek de göremedim. Eğer bu kaportaya sürülenden bahsediyorlarsa o kalmaz ki 1 yıl sonra. Aracı zaten servisten çıkarken yıkamışlardı. O boya için kullanılan koruyucu maddeyi göremedim yani ben. Ancak iç bölgelere de sürüyorlarsa bilemem. Saçma geldi. Neyse 10 gün sonra bakıma gireceğim inşallah bir problem yoktur.

Aracın altına da aynı kaplama yapılıyor ve teslim edilirken yıkanmıyor. Zamanla akıp gidiyor.

HaKaN link' Alıntı:
araç debriyaj tınlaması için ya da ekstra başka bir işlem için herhangi bir işlem gördü mü?
debriyaj tınlaması için sarı bir yağ sürülüyor benim aracın altına da dökülmüştü o olabilir
eğer değilse wax uzun bir süre kalabiliyor o da olabilir

Hakan Bey, hiçbir işlem görmedi aslında. Yani motorla alakalı olarak veya diğer akşamlarla ilgili olarak tek bir sefer bile gitmedim servise açıkçası. Geçenlerde 3000 kontrolüne gittim o da sanmıyorum içeri aldılar çıkarttılar hemen. Yani hiçbir işlem yapılmadı. Motor koruma falan yapıldı aslında ama onunla alakalı olacağını sanmıyorum. Araç tarafından kullanılan bir sıvı olsa sanırım bir şekilde kendini farkettirir değil mi? Şanzuman o bölgelerde sanırım. Ama çok şükür hiçbir problem yaşamadım.

kürsad link' Alıntı:
Aracın altına da aynı kaplama yapılıyor ve teslim edilirken yıkanmıyor. Zamanla akıp gidiyor.

Bu kaplamayı servisler mi yapıyor acaba? Ben böyle bir şey duymuştum. Bugün usta hatta bu iyi bir şey yeni arabalarda sürüyorlar çürümeyi engelliyor falan dedi. Aslında akan bir sıvı olsa her zaman aynı yere parkettiğim için anlamam gerekir. Neyse 10 gün sonra bakımda sorayım. Çünkü hala sıvının varlığının farkedilebilir olması ilginç. Yani buharlaşan bir şey mi bilmiyorum ama eğer öyle ise bu sızıntı devam ediyor, ama yağ türünden birşeyse 1 yıllık araç da olsa olabilir belki.

Araçlar fabrikadan gelirken üst ve alt kısımları komple wax'lı olarak gelmektedir,araçlar showroomlara çıkmadan yıkama bölümünde üst yüzeyi özel bi çözücü ile waxdan arındırılır,alt kısımlarda zamanla kendi kendine dökülür..

Aracımın altını sürtmüştüm, tedbir amaçlı servise götürmüştüm bi baktırayım diye. Lifte kaldırılmıştı araç aynı bahsettiğiniz sıvıyı gördüm ve ustaya sordum. Cevabı: "Araçlar fabrikadan çıkarken püskürtülüyor bu madde koruma amaçlı, hepsinde var"

İçiniz rahat olsun.

Geri