Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
astra h var bende ark.lar sehırıcı 9lt, sehirdısı 7lt civarı yakıyo fazla mı sızce :S

yaww arkadaşlar siz bu arabaları hiç ısıtmıyor musunuz?sABAH MARŞA BASIP HEMEN İLERLİYOR MUSUNUZ?

Biraz fazla yakıyor. Benim araç 2001 corsa c 1.4. Benimkide seninki gibi fazla yakıyor. çözümünü hala bulamadım. Artık kabullendim :(

Opelin ürettiği en verimsiz makina bu z14 ecotecler..

Aynı makinaya bende sahibim.. Genelde seyrettiğim süratler 5.viteste 70-85km arası.. Şehir içi kullanımlarda bile aracımı şehir dışı kullanır gibi devirsiz , ACELESIZ ! ve sakin kullanıyorum. Otobanlar fren bile kullanmıyorum , direk motor freni yada rüzgar direnciyle yavaşlıyorum. Lastiklerim her zaman yüksek basınçta , extra ağırlık taşımıyorum aracımda ve 38-39lt 97oktanla ile genelde 520-550km yol yapıyorum Istanbul trafiğinde.. Bugüne kadar en fazla 653km yol yapabildim ışık yanana kadar.
Araçlarımızın en büyük eksiklikleri , alt devirleri sevmemesi , gaz tepksinin çok zayıf olması ve şanzımanın gerçekten kısa olması :cool: Aracımda yol bilg. olarak hararet göstergesini kullanıyorum. Hararet düşük kaldığı sürece aracımızın az yaktığını biliyorum. Hararet 90ın üzerine çıkmaya başlayınca aracın fazla yaktığını anlayabilirsiniz ;)

Kullanım stilimi şöyle anlatabilirim. 05' Citroen C2 HDI(70hp) 2kişi + full dolu arka koltuk + bagaj uzun yolda 100ytl mazot ile 1080km net, 05' Mini CooperS 210hp bir aracı uzun yolda 44litre ile 650km, 06' colt czt(220hp) şehir içi şehir dışı karışık 40lt ile 650km pek çok kez götürebilmişliğim var. Bu denli aşırı besleme araçları bu derece ekonomik kullanabiliyorken ufacık bir corsanın bu hassasiyete karşılık bu kadar yakması çok koyuyor :/

Son düzenleme:
Benim araçta şehir içi kullanımda benzini su niyetine içiyor.:D Ama uzun yolda yada az dur kalk yaptığım zamanlarda fazla yakmıyor.Benzin biraz pahalıya mal oluyor.Ama en büyük tesellim arabayı haftada bir sürmem.Bu nedenle benzine çok da fazla para vermemiş oluyorum.Hergün araba kullanan biri olsam herhalde ya dizel ya da lpgli bir araç alırdım.Türkiye'deki yakıt fiyatları tavan yapmış durumda.Ne güç ne de imkan yetiyor.

yakıt!!

arkadaşlar ben lpgyi geçtiğimiz yaz taktırdım ve çok memnunum arabayla hergün işiniz varsa mutlaka taktırım derim. şehir içi 160ykr yakıyor uzun yolda 90km hızla 105ykr yakıyor. arabanın 1,4 olması çekişini etkiliyor fakat bu etki 150km/h sonra kendini gösteriyor. benim için sürat önemli ve paradan yana sıkıntım yok diyorsanız benzinle devam edin ;) havaların soğumasıyla benzinde gitme süresi arttı fakat bu normal. gaza geçtiği an soğuk motorda gazla gittiğinizi farkediyosunuz, motor ısındığı zaman benzinden farkı kalmıyor.

benımki çok yakıyor..!

97 opel astra otomatik sehirçi 240 ı buluyodur benzinle...

2.0 vectra otomatik vites şehir içi 11-12 litre yakıyor yani 210 , 220 civarı arkadaşlar çok abatmayın yakıtları lpg 1760 benzin 3,10 heralde yakacak bu arabalar

Bencede şehir içi için makul bir değer.

Geri