Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selam Arkadaşlar....

Dün Sabah 10 YTL gaz aldım 1.76 Ytl den...Dün ve bügün istanbulda 37,3 km yaptımdığımda gaz bitti..

Sizce bu normal midir...?? Araca 1,8 karbüratörlü 93 Opel Vectra
Arabamın ilk çalıştırmam direkt olarak gazla işim evim arası 2,5 km eve aracımı evle iş arası kullanıyorum...
Sizce bu rakam normal midir...

10 / 37,3 : 0,2681 Ykr Yakmış

10/1,76 : 5,68 LT 5,68 Lt / 37,3 km : 0 ,1524 km yaktığı...

Arabalarımız aynı. Gaz (1.76) aynen 10 ytl aldığımda şehir içi sakin kullanımta 50 km gidiyorum benim araba şehir içinde 1lt lpg ile net 8 km gidiyor uzun yolda 10 km gidiyor... Senin araba biraz fazla yakıyor galiba zengin karışımda lpg ni biraz kıstırman lazım.

Arabalarımız aynı. Gaz (1.76) aynen 10 ytl aldığımda şehir içi sakin kullanımta 50 km gidiyorum benim araba şehir içinde 1lt lpg ile net 8 km gidiyor uzun yolda 10 km gidiyor... Senin araba biraz fazla yakıyor galiba zengin karışımda lpg ni biraz kıstırman lazım.

Bizim arabalar karbiratörlü ayarı çok basit sana nasıl ayar yapacağını yazıyorum kendinde yapabilirsin. Direksiyona birisini bindir sabit olarak 3000 devirde ayağını hiç kımıldatmadan gaz pedalında tutsun. Sende lpg regülatürü üzerindeki lpg akış vanasını yavaş yavaş sağa doğru çevirerek kıs belli bir yer geldiğinde motorun sesi bozulur hafif geri aç düzelince bırak öyle kalsın. Tekrardan regülatör üzerindeki tırtıklı vidadan rölantini ayarla sağa çevirirsen rölanti düşer sola çevirirsen yükselir rölanti devrinide 9 yap. 1.8 olduğu için 10 devir fazla geliyor 9 devir iyidir.
:good: :good: :good:

Bizim arabalar karbiratörlü ayarı çok basit sana nasıl ayar yapacağını yazıyorum kendinde yapabilirsin. Direksiyona birisini bindir sabit olarak 3000 devirde ayağını hiç kımıldatmadan gaz pedalında tutsun. Sende lpg regülatürü üzerindeki lpg akış vanasını yavaş yavaş sağa doğru çevirerek kıs belli bir yer geldiğinde motorun sesi bozulur hafif geri aç düzelince bırak öyle kalsın. Tekrardan regülatör üzerindeki tırtıklı vidadan rölantini ayarla sağa çevirirsen rölanti düşer sola çevirirsen yükselir rölanti devrinide 9 yap. 1.8 olduğu için 10 devir fazla geliyor 9 devir iyidir.
:good: :good: :good:

Eyvallah Eyüp kardeş ama benim ayarlarımın hepsi normal gazcımın yaptığı ayarlar çok iyi...
Yanlız ben işten eve gidip gelirken kısa mesafe kullanıyorum araba daha jigleden çıkmadan işe varıyorum...
Kafam biraz ona takıldı biraz yüksek gibi geldi ...

Eyvallah Eyüp kardeş ama benim ayarlarımın hepsi normal gazcımın yaptığı ayarlar çok iyi...
Yanlız ben işten eve gidip gelirken kısa mesafe kullanıyorum araba daha jigleden çıkmadan işe varıyorum...
Biraz fazla yakma durumu var. Olsun sen vanayı hafiften kısarsan 10 ytllik lpg ile 50 km yol gidersin. Zaten çoğumuz devamlı şehir içi biniyoz kısık ayarda olması lazım. Lpg ayarını lpg ustalarına bilgisayarda yaptırma düzen tutmuyor araba çok yakıyor ve yüksek devirlerde motor hööörrr' lüyor iyi bir karbiratör ustasına ayarlattır hem karbiratörden hem lpg regülatöründen en iyi ayarı uyumlu ayarı karbiratörcüler yapıyor.

Hem havalar ısınıyor jikleni yaz ayarına getirmen lazım.

Son değerim : 70 ytl ile 450 km = 155 ykr (şehiriçi)

arkadaşlar benim araba 1,6 astra romano marka lpg takılı 200ykr yakıyor şehir içi benzin hariç bu sizinkilere göre çok geldi bana takanlar bütün ayarları normal diyor sizce nasıl düşüncelerinizi sönlerseniz memnun olurum bunu biraz daha kısma imkanı varmı acaba.

Benim araç lpg'li 3 gün önce 100 ytl lik benzin aldım 30 lt yaptı tüpede hiç geçmedim kaç km yol gidecek diye şehiriçi sakin kullanımda 250 km yol gitti bence gayet iyi.

Son değerim : 70 ytl ile 450 km = 155 ykr (şehiriçi)

Yaklaşık 22 lt benzin eder buda demek oluyor ki 1lt benzinle 20 km yol gitmişsin. Kardeş bozulma ama; ilk defa senden duyorum dizel bile gitmiyor bu kadar.
:eek:

70ytl ile 450 km nasıl gidilir ya:)
1.6 olsa araban 70ytl ile en fazla gidicen yol 280km falam şehir içi..
1.4 olsa araban 320 falan olsun hadi..bunlar en fazla değerler gerisi olamaz ya:D

Geri