Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
astra cdti şehir içi 5.5
uzun süredir şehirler arası gitme fırsatım olmadı...

Ankara her sabah 6-7 km işe mesafe günde 13-14 km trafik ışıkları yogun ve h.sonları ş.arası sayılabilecek mesafelerde, 100 YTL/ 3.47=28.81 lt ile 365 km yol yaptım. Yani Yüzde 70 ş. içiollarda 28.81/3.65=7.9 lt/100km lik bir tüketimim var. Yani km de 7.9x3.47=27.4 kuruş yakıyor.

Benim de uzun yol şansım olmadı henüz.

Ayrıca bu zamlardan sonra herhalde artık bırakıcaz yakıt hesaplamayı...Lpg ye alternatif bir ürün olsa, şu anda eko66 var ama ne lpg ne de başkası içime sinmiyor.Tabi bunda kısas montajların pahalı olması....

Sonuç olarak fabrika çıkış degerlerini yakalamış durumda sayılırım

şehir içi sakin kullanımda ortalama 8 lt.
dikkat edilmesi gereken forumdan da takip edileceği üzere vitesi boşa almamak.ben son 1000 km dir boşa almıyorum ve ortalama 2500-3000 devir arası geziyorum.Az yaksın diyorsanız;

1.viteste fazla vakit harcamayın
3000-3500 devirin üstüne çıkmamaya çalışın sık vites değiştirmeyin ani hareketlerden kaçının
motoru ilk çalıştırmadan sonra hemen hareket edin rölantide çalıştırmayın(dizelleri bilemem)
eğer yol müsaitse hıza göre vitesinizi yüksek tutun mesela 60-70km süratle 5.vites
varsa cruise control aktif olsun
bırakın klimayı camı bile açmayın benim ölçümümle klima çalışan araba %10 luk benzin tüketimini artırıyor
lastik havalarınızı sık sık kontrol edin orjinal jant ve lastik ebatından büyük jan ve lastik kullanmayın
filtre temizliği ve aracın bakımlarını aksatmayın
fazla yükleri boşaltın
duyduğum fakat emin olamadığım bir durumda elektrikli donanımı fazla kullanmamak gerektiği(arka cam rezistansı,tesisat v.b)

Bknz; eğer yukarıdaki başlıkları uyguladım fakat hala aracım fazla yakıt tüketiyor diyorsanız son şıkkınız.

!!aracınızı hemen değiştirin!!

Son düzenleme:
benim aracım astra f 1.4 8v.Aracıma yeni 15'' jant aldım aldıktan sonra yakıt tuketimi feci bi şekilde arttı.Su an yaklasık 9-10 lt arası yakıyorum.Araçta performans acık filtrede mevcut.1.4 araç için cok fazla deilmi? Sizce neden bu kadar cok yakıyorum

benim araç lpg li istanbuldan 70 ytl lik dolurunca ankaraya kadar gidiyor hatta bir süre şehir içi idare ediyor...ama ne kadar yaktığını hesaplamadım bur hafta sonra uzun yola çıkıyorum esas verileri o zaman yazarım...

Kardeş benim araba enjeksiyonlu 2.0 motor 96 vectra 2-3 hafta önce uzun yoldaydım hesabıma göre 171 bin küsür yaktı sen 172 de ( 120-140 kmh hızlarda )son zamlarla olan bu...:( Şehir içi 220-250 arası yakıyor şehir içi ölçüm tam olmuyor...

Son düzenleme:
dy5783wa4.jpg

araçım
corsa cdti 56000km'de 100 kmde şehir içi 16 ytl şehirler arası 13 ytl ye kadar düşüyo 110 km hıs sınırını ve 2500 deviri geçmezsem tabi

Son düzenleme:
bu konu 21 09 2006 da açılmış ve hortlamış bu tür konular kapatılmalı arkadaşlar temcit pilavı gibi bir inceleyin konu hep aynı

aracınız nekadar benzin yakıyor
bakımı nerede yaptırıyım
triger kaça
15000 bakımı kaça bazı arabalarda 7500 neden opelde 15000 gibi

97 oktan 3.67. 400 ykr şehir içi yani 11 litre. bu arada bu topic hortlayan bi konu değildir kanımca güncel olduğu için. kapanırsa bence yeniden acılır. hem böylece 2006 yılından bu yana ve ilerki zamanlarda da benzin fiyatlarının karşılaştırılması bu başlıkta yapılabilir bance yararlı bi konu kapatmayalım yaw. bilgi paylaşıyoruz burda.

hortlayan bir konu örneği: 19/3/2007 akşamki maçı boston celtics mi alır utah jazz mı? cevap tarihi: 26/5/2008 jazz alır tek gecerim.

Son düzenleme:
benmkine ne kadar koyarsan o kadar yakıyo:)) çok ekonomnik oluyor binmezsem:P

Geri