Şaşırmaya devam ediyorum.Bazı arkadaşlar ısrarla aracı fabrika verilerinden bile ciddi oranda az yaktırıyorlar.
Yada yanlış ölçüme devam
Yada yanlış ölçüme devam

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Şaşırmaya devam ediyorum.Bazı arkadaşlar ısrarla aracı fabrika verilerinden bile ciddi oranda az yaktırıyorlar.
Yada yanlış ölçüme devam![]()
Deniz
ölçüm yaptığın mesajı dikkatle inceledim.tamam hesaplamalarda sorun yok ama bence kullandığın teknik yanlış.
Aracı benzincine götür.Belirlediğin bir pompadan fullet.Ama gerçekten ful olsun yani tabanca atınca değil depo kapağından yakıt görecek kadar doldur.
Yakıtı aldığın saati de not al.Mesela akşam 8 de yap işlemi.
Sonra araç o şekildeyken günlük kullanımına devam et.Ve 400-500 km gittikten sonra aynı saatte aynı benzincideki aynı pompadan aracını yine ilk yakıt aldığın kadar fullet.Ne kadar litre yakıt aldıysa o ana kadar yaptığın kilometreyi de kullanarak yukarıda yaptığın hesaplamayı tekrar yap.
Bu işlem senin gerçek tüketim değerlerini verir.
Örneğin yakıt ışığı ekranda yandığında o an depoda ne kadar litre olduğunu bilmene imkan yok.Toplamdaki hesabını %10 değiştirecek bir yakıt miktarı olsa senin corsa 13 değil 14,3 kuruş yakmış olur.
Sanırım aracı sürekli kullanıyorsun.Mümkünse bir de bu şekilde ölçüm yap.
Umarım yine aynı rakamları yakalarsın.