havalar soğudu tüketim 3-4lt arttı
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
havalar soğudu tüketim 3-4lt arttı
1750-2000 bandı vites değiştirmek için çok erken. bu bantta yaptığnız vites değişikliği bir sonraki viteste yığılmalara ve doğal olarak daha fazla gaz pedalı kullanımınızı arttırır. 2500 -3000 devir vites değişimi 2000 devirlik sabit kullanım yararlı olcaktır. İstanbul'da tabi bu dediklerim zor... ben 1.2 benzinli aracımla 50 TL ye 6,2 litre yakıt tüketiyorum. yaklaşık 160 km yol gidiyorum. bu da hemen hemen 0,30 ve 0,32 kuruş civarında yapıyor. bu değerler Ümraniye - EYÜP Arası köprü trafiği dahil olmak üzere yaptığım ölçümler... ama öyle zamanlar oluyor ümraniyeden avcılara 2 saatte gittim dur kalk derken araba 7 - 7,5 litre tüketim değerlerini gördüSelam,
Corsa 2013 CDTI Enjoy aracımla İstanbul şehir içinde yarım depoyla 395 km yol yaptım.
Sık yaşanan dur kalklar, kısa mesafeler ( semt içerisinde 1-2 km ) .
Sizce nasıl durum ? Daha da düşürebilir miyim ? Aracı babamla kullanıyoruz . O 2000 devırden once vites değiştirmiyor. Bense 1750-2000 arası değiştiriyorum.
Bir depoyla 750 km yakalamak istiyorum
1750-2000 bandı vites değiştirmek için çok erken. bu bantta yaptığnız vites değişikliği bir sonraki viteste yığılmalara ve doğal olarak daha fazla gaz pedalı kullanımınızı arttırır. 2500 -3000 devir vites değişimi 2000 devirlik sabit kullanım yararlı olcaktır. İstanbul'da tabi bu dediklerim zor... ben 1.2 benzinli aracımla 50 TL ye 6,2 litre yakıt tüketiyorum. yaklaşık 160 km yol gidiyorum. bu da hemen hemen 0,30 ve 0,32 kuruş civarında yapıyor. bu değerler Ümraniye - EYÜP Arası köprü trafiği dahil olmak üzere yaptığım ölçümler... ama öyle zamanlar oluyor ümraniyeden avcılara 2 saatte gittim dur kalk derken araba 7 - 7,5 litre tüketim değerlerini gördü
aracım 2006 astra h 1.3 cdtı bugun yaptığım ölçüme göre 196kmde 56tl yakıt tüketti yakıtı hep shellden alıyorum buda 100kmde 6.4lt yakıt oluyor nerdeyse tamamı trafikte ankara içinde yapılmıstır iyimi yoksa daha azmı yakmalıydı =)