Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Son ölçümüm 20.10.2013 tarihinde gerçekleştirdim.
1.2 Benzinli Corsa Essentia Manuel Vites Km: 10758
Shell 95 Oktan Fuel Save
Tüketilen Litre Miktarı: 15,33
Katedilen Yol: 250 km
Yakıt Litre Fiyatı: 4,79
100 KM de tüketilen miktar: 6,132 Litre
1 Km'ye Ödenen Ücret (Kuruş) : 0,294 Kuruş
Toplam Ödenen: 75,00 TL (Düz Hesap :) )

dün en son denedim otobanda 180 km hizla 4,8-9L/100 km ama 120 ile giderken 4.4L/civari sehir icide 4.5-9 arasi yakiyor.

4 yıldır Tigra kullanıcısıyım aracım tüpsüz 4 yıldır bir kere bile kaç para yaktığını hesaplamadım ama o kadar fazla yakmıyor depoyu 150 liraya dolduruyorum ortalama 1.5 ay dayanıyor pompa sağlığı açısından depoyu hep dolduruyorum

1.5 ayda 150 yaksam ben de hesaplamam :rakir: Haftalık benzin param sayılır :D

Bugün yaptığım ölçüme göre "şehir içi" 23 litre ile 283 km yaptım. Şehir dışı olan yerlerde de otoban olduğundan genellikle 110-150 aralığında kullanıldı, 180'i falan gördü belli yerlerde. Araç imzadaki araçtır, LPG yok direkt benzin. Depoyu tam doldurunca 115 lira tuttu, bu hesapla bugünkü fiyatlarla kilometrede 40 kuruş veya 100 km'de 8.1 litre tüketim oluyor.

Önceki mesajlarımda tüketimim daha fazlaydı zira rölanti ayarlayıcım bozuktu ve motor kendi kendine gaz verip duruyordu. Ayrıca açık hava filtrem biraz dandik ve sıcaklarda motoru boğuyor bu nedenle havalar soğuyunca yakıt tüketimim düştü, bir sonraki bakımda far arkasından gerçekten soğuk hava çeken 150 liralık K&N filtreye geçeceğim.

Fabrika çıkış değerleri:
ş.içi: 10.9 lt/100 km
ş.dışı: 5,9 lt/100 km
ortalama: 7,7 lt/100km

Saygılar :)

Dostum senden kutu içi performans filtresine geçmeni rica edicem, bir çok kişiye direttim kaput altındayken dünyanın en baba hava filtresini taksan, hatta filtresiz dolaşsan da motorun boğulması geçmeyecek. Sıcak ve kirli hava yanma kalitesini düşürecek, boğulma her şekilde devam edecektir. Kaliteli bir yanma için dışarıdan karışan havanın soğuk ve temiz olması gerekmektedir.
Bugün Bilecik-Kütahya-Afyon güzergahından geldim. Muhtemelen radara yakalandım, derse yetişmem gerekiyordu, genel olarak 140-150 gibi seyrettim, tabiki radarın yerini bildiğim yerlerde sabit 100-110 gittim. An geldi kamyon arkasına takıldım 3. viteste baya yükselttim tüketimi. 50 liralık shell 2.78tl / litre 206km ve bitmedi daha :) Yeni buji taktırdımve hava filtre tertibatındaki hortumu onardım soğuk hava girişi için... Kesinlikle soğuk hava sok motoruna, rica ediyorum opel sıcağı sevmez !

Bencede direk hava almadığı sürece açık hava filtrelerinin tam performans verdiğine inanmıyorum. hatta alt devirleri kesiyor...

99 Corolla 1.3 EFİ, PO'dan fullemiştim en son. 30 km harici antalya şehiriçi 8.8 lt/100 km yakmış. Antalya serik'de 2.45'den lpg bulunca depoyu bitirmeyi bekleyemedim Normalde depoyu tamamen bitirir sonra alırım lpg'yi ölçüm için. Tabi havalar burada bile soğudu artık, benzin sarfiyatını da eklemek lazım

Dostum senden kutu içi performans filtresine geçmeni rica edicem, bir çok kişiye direttim kaput altındayken dünyanın en baba hava filtresini taksan, hatta filtresiz dolaşsan da motorun boğulması geçmeyecek. Sıcak ve kirli hava yanma kalitesini düşürecek, boğulma her şekilde devam edecektir. Kaliteli bir yanma için dışarıdan karışan havanın soğuk ve temiz olması gerekmektedir.
Bugün Bilecik-Kütahya-Afyon güzergahından geldim. Muhtemelen radara yakalandım, derse yetişmem gerekiyordu, genel olarak 140-150 gibi seyrettim, tabiki radarın yerini bildiğim yerlerde sabit 100-110 gittim. An geldi kamyon arkasına takıldım 3. viteste baya yükselttim tüketimi. 50 liralık shell 2.78tl / litre 206km ve bitmedi daha :) Yeni buji taktırdımve hava filtre tertibatındaki hortumu onardım soğuk hava girişi için... Kesinlikle soğuk hava sok motoruna, rica ediyorum opel sıcağı sevmez !

Zaten bu konu bir sonraki bakımda aklımda, bakım zamanını bekliyorum :) Fakat sen LPG kullanıyorsun sanırım :D Benzinle gittiğimi unutma ondan dolayı aramızda bu kadar fiyat uçurumu var :D

19.10.2013 istanbul sultangazi den amasya merzifon kontağı kapattığımda 655 km gösteriyordu
yakılan yakıt 26.7
arac 2011 1.3 opel corsa enjoy
litre 4.460 opet
ortalama hız 90 km ( ortalama 7-8 saat süren yol 12 saatte tamamlandı 2 kere 1 saate yakın dur kalk yapılarak gidildi )
26.7 x 4.460 : 119.082
119.082 / 655 : 0.181
gelirkende aynı denemeyi yaptım 8 saatte geldim gelirkende hemen hemen aynı sonuçları aldım uzun yolda ortalama 18 kuruş yakıyor.

not : yola çıkmadan yağ değişimi ve mazot filtresi dahil hepsini değiştirdim ve 4 lastiği de kış lastikleri taktırdım.

Geri