Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Zaten bu konu bir sonraki bakımda aklımda, bakım zamanını bekliyorum :) Fakat sen LPG kullanıyorsun sanırım :D Benzinle gittiğimi unutma ondan dolayı aramızda bu kadar fiyat uçurumu var :D

100kmde 8.5 litre lpg tüketimim var yani, bunca yüksek hıza ve sıkışık trafiğe rağmen ortalama 7 litre gibi bir benzin tüketimim olduğuna işarettir + 2.0 hacimli motor :) Ben her şekilde senden daha az yakıyorum.

100kmde 8.5 litre lpg tüketimim var yani, bunca yüksek hıza ve sıkışık trafiğe rağmen ortalama 7 litre gibi bir benzin tüketimim olduğuna işarettir + 2.0 hacimli motor :) Ben her şekilde senden daha az yakıyorum.

İzmir trafiği ile kıyaslama yalnız gittiğin yolu :D Kilometreler boyunca 1. viteste dur kalk yapa yapa gittiğim çok oluyor :D Yol tıkandıkça daha agresif sürmeye başlıyorsun falan sabırsızlıktan. Seninki şehir dışı kullanım bildiğin bence fazla bile yakmışsın :D

2.0 motorun uzun yolda özellikle yüksek hızlarda 1.6'dan daha az yaktığını da biliyoruz, ben 90 km'de 2500 devire geliyorum, sen 2000 civarında kalıyorsundur :D. Bir de senin araç direkt enjeksiyonlu, benimki multi-point enjeksiyonlu yani daha geri teknoloji, tigra motorlar bu şekil maalesef :)

İzmir trafiği ile kıyaslama yalnız gittiğin yolu :D Kilometreler boyunca 1. viteste dur kalk yapa yapa gittiğim çok oluyor :D Yol tıkandıkça daha agresif sürmeye başlıyorsun falan sabırsızlıktan. Seninki şehir dışı kullanım bildiğin bence fazla bile yakmışsın :D

2.0 motorun uzun yolda özellikle yüksek hızlarda 1.6'dan daha az yaktığını da biliyoruz, ben 90 km'de 2500 devire geliyorum, sen 2000 civarında kalıyorsundur :D. Bir de senin araç direkt enjeksiyonlu, benimki multi-point enjeksiyonlu yani daha geri teknoloji, tigra motorlar bu şekil maalesef :)

ULTİMATE FAİL yazdığım bir kez kavga çıktı forumda :D Neyse sen izmirlisin samimiyetten anlarsın :D X20XEV benim motor kodu, X16XEL senin motor kodu, 1-3-4-2 ateşleme ve emme manifoldundan benzin salma sistemi ile ateşliyo her iki motor da, değişken zamanlı emme manifoldu sistemi var her iki araçta da :D Benim arabam fabrika verisi olarak 100km sabit hız ve 5. viteste 6.7 litre benzin tüketiyo, ben ise 140 150 160 bayırlı rampalı yolda yapıştırarak 7.5 litre ortalamaya tekabül ettiriyorum kaldı ki ailecek + bagajda eşşek yükü :D, kütahya yolu gerçekten berbat zıplayarak gidiliyo sabit hız tam bir hayal :D unuttum klima da açıktı :D

Açık hava filtresi sadece ses için kullanılan bir ürün motora hiçbir getirisi olmadığı gibi motoru sıcak hava çekerek olumsuz etkiliyor en azından 200-300 lira vererek kaliteli bir kutu içi filtre alırsan hem soğuk hava hemde iyi bir emme sağlayacağı için motorda kaliteli bir hava-yakıt karışımı olucak o yüzden 4 yıldır 30 lira verip aksesurcıdan ahmet marka hava filtresi almayıp otjinal filtreyle geziyorum :) tigranın emme yapısı itibari ile açık filtre takınca amerikan arabası gibi yırtıldığını bende biliyorum ama performans sesten daha önemli ayrıca opeller sıcak havayı madem hiç sevmiyor benim araba neden 100 derecede fanları açıyor çözmüş değilim bu işi

Açık hava filtresi sadece ses için kullanılan bir ürün motora hiçbir getirisi olmadığı gibi motoru sıcak hava çekerek olumsuz etkiliyor en azından 200-300 lira vererek kaliteli bir kutu içi filtre alırsan hem soğuk hava hemde iyi bir emme sağlayacağı için motorda kaliteli bir hava-yakıt karışımı olucak o yüzden 4 yıldır 30 lira verip aksesurcıdan ahmet marka hava filtresi almayıp otjinal filtreyle geziyorum :) tigranın emme yapısı itibari ile açık filtre takınca amerikan arabası gibi yırtıldığını bende biliyorum ama performans sesten daha önemli ayrıca opeller sıcak havayı madem hiç sevmiyor benim araba neden 100 derecede fanları açıyor çözmüş değilim bu işi

Aracınız sivilceleri olan bir lise öğrencisiyle aynı yaşıt, benimki de öyle :D Defalarca el değiştirmiş olması muhtemeldir ve rastgele hararet müşürü termostat gibi şeyler takılmışsa o derecelerde fan açması devirdaim yapması çok doğaldır. Tofaş ustasına gidip tipoya uygun zımbırtıyı taktırın 87 derecede falan açıyor onları takınca bildiğim. Uzun yol 83-84 şehir içi 87-90 arası hararet değerleriyle seyrediyorum. Kesinlikle sevmiyor sıcağı.

Aracınız sivilceleri olan bir lise öğrencisiyle aynı yaşıt, benimki de öyle :D Defalarca el değiştirmiş olması muhtemeldir ve rastgele hararet müşürü termostat gibi şeyler takılmışsa o derecelerde fan açması devirdaim yapması çok doğaldır. Tofaş ustasına gidip tipoya uygun zımbırtıyı taktırın 87 derecede falan açıyor onları takınca bildiğim. Uzun yol 83-84 şehir içi 87-90 arası hararet değerleriyle seyrediyorum. Kesinlikle sevmiyor sıcağı.

Tofaş müşürü taktırmayın, benimkinde Tofaş vardı geri Opel müşüre döndürdüm orijinal. Sürekli fan açık halde gezmek hem rahatsız edici hem de bendeki gibi sürekli çalışmaktan soket eritiyor sonra hararet yapıp yolda bırakıyor çalışmayınca.

98-100 derecede fan açıp 95'e indiriyorsa geri sıkıntı yok.

Ben bunu hangi ustaya sorsam dediği laf hep aynı opellerin bu bir özelliği yüksek sıcakları sever falan diyolar en basitinden opel combo bile 95 derecede çalışıyor birde seninkisi spor araba yüksek derecelere gelmesi normal diyor zaten yolda 120-130 gittiğimizden dolayı karşıdan gelen rüzgar 20 derece düşürüyor kırmızı ışıkta bir duruyoruz direk 90 95 derece :D
Bu arada yanlış anlaşılmasın arabamda hararet sorunu yok yedek su kabım 2 senedir su ilavesi bile görmedi 2 senedir aynı seviyede sadece aracı yeni aldığım zaman su tapaları eskimişti depoda su bırakmıyodu bende su tapasını değiştirdim sonra radyatör falanda eskimiş dedi usta bende paraya kıydım radyatör-radyatör fanı-hararet müşürünü komple set değiştim yanlız o zamanlar usta bu ürünleri gm üretmiyor diyince bizde Bosch marka takmıştık hepsini :D

Son düzenleme:
en son 26 ekim cumartesi gunu depoyu fulledim. suan tam yarılandı yani tam yarı cizginin üzerinde. fullediğim zaman km yide sıfırlamıştım. suan tam 459 km yol yapmışım yarım depoyla ve hiç şehir dışına cıkmadım. yol bilgisayarı ort yakıtı 5.2 gösterio bunuda sıfırlamıstım fullerken.900 küsür km görmeyi hedefliyorum. aracım corsa d 1.3 75hp. 20835 kmde . sizce nasıl degerler iyimi

Geri