Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Nadir hocamın yorumlarını takip etmeye çalışıyorum. Bizim küheylanda bugün itibari ile 1lt lpg ile 13 km yaptı şehir dışında. Sizce nasıl ve bu performansı arttırma imkanımız var mı varsa nasıl teşekkürler. 174km (10 km şehir içi ama es geçtim ) 13LT lpg yaktı

Nadir hocamın yorumlarını takip etmeye çalışıyorum. Bizim küheylanda bugün itibari ile 1lt lpg ile 13 km yaptı şehir dışında. Sizce nasıl ve bu performansı arttırma imkanımız var mı varsa nasıl teşekkürler. 174km (10 km şehir içi ama es geçtim ) 13LT lpg yaktı

Lpg konusun da belli bir değer yakalamak çok zor. Ama bir gerçek var oda harbi lpg benzine göze az yakıyor. İşte bazı sorunlar olmasa daha güzel olacak ama işte her güzelin kusuru gibi bir durum söz konusu. Lakin bir durum var ki oda hangi lpg firması okur ise olsun fark olarak yüzde 40-50 benzine göre bunu her firma söylüyor ama bu değerler üzerine çıkan arkadaşlar nasıl beceriyor işte onu bende bilmiyorum.

Aynen birgün bir günü yakalayamıyor. Değişken bir firmanın yakıtıda bu konuda etkili oluyor. Teşekkürler nadir hocam
Not:Azmı çok mu bilmem benzine göre beni kurtaran bir değer, uzun vadede ne olur bekleyip göreceğiz

Aynen birgün bir günü yakalayamıyor. Değişken bir firmanın yakıtıda bu konuda etkili oluyor. Teşekkürler nadir hocam
Not:Azmı çok mu bilmem benzine göre beni kurtaran bir değer, uzun vadede ne olur bekleyip göreceğiz ��

Eder sıkıntı olmaz. Özellikle her yıl 10 000 km yapan kişiler için daha kısa zaman içinde eder.

Lpg taktırdıktan sonra dün şehir dışı yol yaptım ve arabamı standart bir şekilde kullandım 3000 deviri ve 110 km hızı geçmedim sonuç mükemmel bursaya gidiş geliş 164 km mesafe depoyu fulledim 25.75 kr gaz aldı benim için süper bir sonuç şehir içi 1 ay kullandığım yakıtla artık arabamı rahat 2 ay kullanıyorum.

Opel değil ama olsun.

1.9 TDI 130hp
Şehir içi normal kullanım 6.9-7.2lt arası
Şehir içi sıkışık trafik ve kısa mesafe kullanım 8.5-9lt
Şehir dışı CC ile 120km/s sabit hız 5.2lt

2005 opel corsa c 1.2 benzinli
Şehir içi: 7-7.5 lt
Şehir dışı: 4-5 lt

Lpg taktırmayı düşünmüyorum. zira ozaman daha fazla yakıt parası vereceğimi biliyorum araba az yakıyor diye daha cok dolaşacagım :)

Boş ver LPG tadını kaçırma derim.

Şuana kadar kullandığım çoğu araclar lpgliydi en ufak sıkıntı yaşamadım cok şükür. Tek sevmediğim yönü benzin alıyorsun lpg bitiyor, lpg alıyorsan benzin bitiyor :). benzinlikde bir ona gidiyon bir öbürüne zahmetli iş, hele birde avm lerde ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorlar kapalı otoparka almıyorlar ya ona çok kıl oluyorum.

Şuana kadar kullandığım çoğu araclar lpgliydi en ufak sıkıntı yaşamadım cok şükür. Tek sevmediğim yönü benzin alıyorsun lpg bitiyor, lpg alıyorsan benzin bitiyor :). benzinlikde bir ona gidiyon bir öbürüne zahmetli iş, hele birde avm lerde ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorlar kapalı otoparka almıyorlar ya ona çok kıl oluyorum.

İnsanımızın durumu ortada. Aracının bakımından bir haber olan bir dünya insan olunca şimdi LPG takılı araçları da içeri almak cesaret işi :D

Geri