Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende 1,3 corsa var şehirler arası 110 bin lira yakıyo ama daha hiç bakıma gitmedim daha düşer diyorlar :D

sandokan_006' Alıntı:
Bende de Combo 1.3 CDTI var ama yaklaşık ortalama şehir içi dışı karışık 6.5 lt yakıyor. Bir yanlışın olmasın dostum aracın kaç model bakımlarını yaptırdın mı? Benimkisi daha 12.950km de 15.000 bakımına girmedim henüz. Aldığımda ilk zamanlar çok yakabileceğini ama daha sonra normale döneceğini söylediler. Tabi bunu fark etmek pek mümkün olmadı çünkü her geçen gün benzine mazota zam geliyor. Neyse sorun senden de kaynaklanıyor olabilir gaz pedalına fazla basma 2500-3000 devir arası kullan bak nasıl fark edecek.
tavsiyeni okuduktan sonra yola çıktım doğru çok farkediyor.. ve gazıyedireyedire ver dediler onuda denedim sonuç Km de 110.000

bencede çok seninki ş.içi böyleyse bizimki nasıldır allah bilir

Kullanılan güzergah ve kullanım şekliyle de dogru orantılıdır tüketim,bunu da göz önünde bulundurmak lazım.Benim arabayla sehiriçinde 12 lt de yakabiliyorsun 8 lt de.mesafe,guzegah,bunlar cok etkiliyor tuketimi.O yüzden sehirçinde çok yakmıssın diyemiyecegim

2006 astra 1.6 ile 160 kmyi 9 litreye gittim.Ne kadar yaktıgını siz hesaplayın..

bencede. 1.2 küçük motor ve ister istemez gitsin diye biraz basıyorsan 1.4 den bile fazla yakarsın.kullanım çok çok önemli.

from_anatolia' Alıntı:
2006 astra 1.6 ile 160 kmyi 9 litreye gittim.Ne kadar yaktıgını siz hesaplayın..

Hesaplayalım bakalım, ama zor değil, bence siz de öğrenin ve siz de hesaplayın...

9/160 x 100 = 100km de yakılan benzin...

Sizin hesaptan da 5,6 Litre çıkar 100km' de ;)

Ben 2006 corsa 1.2 kullanıyorum.Kullanma klavuzuna göre şu anki fiyatlarda şehir içi 210-215 bin lira yakıyor.Bence seninki normal.

arkadaşım daha ne istiyon gazlı araçla adamalar şehir içi 170 yakıyor

ideal bir tüketime benziyor. ben 1.3 dizelle ş. dışı 110000 tl yakıyorum. ş. içi fark yok

Geri