Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar bu konuda yapılan bir araştırmaya sahit olmuştum.Test verileri herkesinde bildiği gibi klima açıkken aracın biraz daha fazla yakıt tükettiğini gösteriyordu.Fakat cam açmak klimaya göre biraz daha avantajlı.Tek zararı sürtünmeyi artırarak aerodinamik kurallarını biraz daha zorlamasıdır.Geç hızlanmak,kalkışta toz yutmak ve rampada tokatlanmak gibi :):):)

slm 1400 km yol gidiyorum kusadasına klima hep acık 180ytl yakıyor ,kısın aynı km klima kapalı yine 180 ytl yakıyorum ,belki soğuk havanın etkisidir fakat kliman varsa ac gitsin neden klimalı arac alıyoruzki 10lira fazla ver serin serin git yoluna

slm 1400 km yol gidiyorum kusadasına klima hep acık 180ytl yakıyor ,kısın aynı km klima kapalı yine 180 ytl yakıyorum ,belki soğuk havanın etkisidir fakat kliman varsa ac gitsin neden klimalı arac alıyoruzki 10lira fazla ver serin serin git yoluna
+:good:

İnsanımızda genelde şu düşünce var;klima ve bilumum özellikler olsun ama kullanmasam da olur,fazla yakmasın sonra ... :) :D :kop:

Onun arabası klimalı desinler olur.:kop: :kop: :p ;)

pişin pişin millet klimalı araba arar biz neyi tartışıyoz.
camlar açıkken seyir klimadan daha az yakmaz.

Açık renk araba alın, gidip siyah araç almayın.

benimde siyah pişiyoz ehehe :D dizel abi zaten 13kuruş yakıyo sorun olmuyo :)

Ama bana motoru yoruyor gibi geliyo. özellikle kalkışlarda

4. araç çalıştırılır çalıştırılmaz klimanın açılması motora zarar verir mi?

Motora zarar vermez.Ama yakıt tüketimi cebine zarar verir.Ayrıca araç çalıştırıldığı anda klima da en yüksek konumda çalıştırılırsa,bir de bunun üstüne yola çıkıp 150km ve üzeri hızlara çıkılırsa,çok kısa zaman içinde klimanın radyatörü patlar,hortumlar da patlar.Yaklaşık olarak maliyeti de 1 milyar civarındadır.

Klima en yüksek konumda nasıl çalışır? Yüksek konumda çalışan, hava üfleyen fan olmasın. Klima kompresörünün yüksek devirde çalışması motor devrine bağlı değil midir? Dolayısıyla fanın yüksek devirde çalıştırılmasının bununla ilgisini kuramadım. Selamlarımla..

Geri