Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar sanayiden duyduğum kadarı ile klima açılınca yüzde 10 luk bir yakıt artışı olamaktaymış.

araç ilk çalıştırıldığı anda motor normal ısısına ulaşana dek klima açılmamalıdır , çünkü klimayı çalıştırınca radyatörün ordaki fanda açılıyor , ve aracın normal çalışma ısısına ulaşması gecikiyor bu durumda motorun sağlıklı çalışması için iyi değildir.

Astra G'mde klima açık olsa bile fan çalışma sıcaklığı değişmiyor.
Diğer araçlarda durum nedir?

şimdi benim araç düzeldi 100km şehir içi 6.6litre 160 bin yani şehir dışı=4.4litre 106binlira ediyo dizel farkı yani şehirler arası yolda 1 litreye 23km gidiyosun:) şehir içinde ise 1 litreye 15 km ediyo

100 km de 8 lt gibi bişeye denk geliyo
bence fazla hemşerim, filtrelerini,bujilerini falan yenileyip dene bence bir de..
egzosa bak patlak falan olmasın
ufak tefek şeyler yakıtı felaket arttırıyor
ben 1.6 astra gl ile 6lt yakıyorum
bu işin ilmini öğrenebilirmiyim.6lt yakıt sarfiyatı nasıl oluyor acaba.öğrenelim de hatamızı düzeltelim.birde bu aracın fabrika verisi nedir acaba?

Benim araç az veya çok yakıyor değilde azyaktırıyorum çok yaktırıyorum dersek yeride ve uygun olur gibime geliyor.
Yazacaklarıma inanada inmayanada eyvallah derim.
Yapılan km.re 200 sürrat genellikle 120 sabit hız sayılır ,zaman zaman 140 km.ye çıktığımda olmuştur.klimada açık . Daha yeni sayılır 27 nisan cuma günü kullandığım 97 oktan benzin. Harcanan yakıt miktarı 13 litre .100km de 6.5 litre yapar. Ayni araç ayni motor bir gün sonra oğlum kullandı yaptığı 118 km.re harcadığı 13 litre benzin. Burada iş kullanıcıya bağlı herşey açık ve seçik kimse bakımlı aracında hata aramaması lazım.az veya çok yakması insan kaynaklı.
şimdi bu bahsetiğiniz 200 km yol şehiriçiolamaz yanişehirler arası.bu bağlamda 6.5 lt yakıt gayet doğla bir sonuç.gelelim oğlunuza.acaba oğlunuzdamı aynı yolda yaptı bu 118 km yi yoksa şehiriçimi?

Ben şahsen 1.6 hatta 1.4 benzinlilerin şehir içinde 100 km de 6-7 litre yaktıklarına inanmıyorum. Adamlar fabrika verisi diye koymuşlar 8-9 litreyi. Ki fabrika verisi dediğiniz de durk kalkların çok fazla olmadığı basit olarak ölçülmüş durumlar. Benim araçla bile her tarafını yaptırdım düzelttirdim temizlettim ş.içi 8 in altına düşmüyor. Ve kullanımda gayet normal.

Yakıt Masrafını Azaltmanın Yolları

Aracın değer kaybının yanı sıra, cebinizden çıkacak en büyük para benzin harcamalarıdır. Bu konuda dikkat edeceğiniz birkaç nokta tasarruf yapmanızı sağlayabilir.

1. Aracınızın kullanım kılavuzunda yazan benzin sarfiyatı verileri, gerçek hayattakinden farklı olabilir. Örneğin Avrupa Birliğine üye ülkelerden birinden aldığınız bir otomobilin yakıt sarfiyatı verileri İstanbul trafiği ortalamasının altında olabilir.
  2. Aracınızı çok yavaşta kaldırmak iyi bir tasarruf yöntemi değildir ve bu diğer sürücüleri rahatsız edecektir. Normal bir şekilde kalkıp hızlanın ve mümkün olan en üst vitese atın.
  3. Aracın motor devrini dakikada 2000 ila 3000 arasında tutun.
  4. Bir dakikadan uzun bekleyeceğiniz zaman motoru durdurun.
  5. Her zaman kullandığınız yolların alternatifine bakın. Eğer biraz daha uzun ama daha az dur kalk yapacağınız bir yol bulursanız, tasarruf edebilirsiniz.
  6. Camları ve açılır tavanı kapalı tutun. Lastiklerinizin olması gereken basınçta olmasına kesinlikle dikkat edin. Hava direnci ve sürtünmeyi arttıran düşük lastik basıncı benzin sarfiyatını arttır.
  7. Müzik sistemindeki amfi, buğu önleyici ve klima benzin sarfiyatını arttırır.
  8. Kurumlu ve yağı eski bir motor benzin sarfiyatını arttırır.
  9. Lastik basıncınızın doğru olduğundan emin olun, düşük lastik baıncı sarfiyatı arttırır.
  10. Arabanızın hava filtresini düzenli değişimine dikkat edin; zor nefes alan bir araba benzini daha çok yakar.
  11. Orjinalinin dışında buji kullanmayın.
  12. Sert hızlanmalardan kaçının, sabit bir tempo ile sürün, mümkünse hız sabitleyici kullanın.

tekrar edılmeyen bılgı unutulmaya mahkumdur.hatırlattıgın ıcın saol...

paylaşım için teşekkürler

Geri