Arkadaşlar sanayiden duyduğum kadarı ile klima açılınca yüzde 10 luk bir yakıt artışı olamaktaymış.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
araç ilk çalıştırıldığı anda motor normal ısısına ulaşana dek klima açılmamalıdır , çünkü klimayı çalıştırınca radyatörün ordaki fanda açılıyor , ve aracın normal çalışma ısısına ulaşması gecikiyor bu durumda motorun sağlıklı çalışması için iyi değildir.
walla antalyada yazın camı açarsanız buhar geliyor kavrulıyorsunuz o yüzden mecburen klima
bu işin ilmini öğrenebilirmiyim.6lt yakıt sarfiyatı nasıl oluyor acaba.öğrenelim de hatamızı düzeltelim.birde bu aracın fabrika verisi nedir acaba?100 km de 8 lt gibi bişeye denk geliyo
bence fazla hemşerim, filtrelerini,bujilerini falan yenileyip dene bence bir de..
egzosa bak patlak falan olmasın
ufak tefek şeyler yakıtı felaket arttırıyor
ben 1.6 astra gl ile 6lt yakıyorum
şimdi bu bahsetiğiniz 200 km yol şehiriçiolamaz yanişehirler arası.bu bağlamda 6.5 lt yakıt gayet doğla bir sonuç.gelelim oğlunuza.acaba oğlunuzdamı aynı yolda yaptı bu 118 km yi yoksa şehiriçimi?Benim araç az veya çok yakıyor değilde azyaktırıyorum çok yaktırıyorum dersek yeride ve uygun olur gibime geliyor.
Yazacaklarıma inanada inmayanada eyvallah derim.
Yapılan km.re 200 sürrat genellikle 120 sabit hız sayılır ,zaman zaman 140 km.ye çıktığımda olmuştur.klimada açık . Daha yeni sayılır 27 nisan cuma günü kullandığım 97 oktan benzin. Harcanan yakıt miktarı 13 litre .100km de 6.5 litre yapar. Ayni araç ayni motor bir gün sonra oğlum kullandı yaptığı 118 km.re harcadığı 13 litre benzin. Burada iş kullanıcıya bağlı herşey açık ve seçik kimse bakımlı aracında hata aramaması lazım.az veya çok yakması insan kaynaklı.