Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gonlunce gez dostum
ben benzınlı kullananlardanım yanı durumumu anlıyorsundur

benim ibrede ısrarla kırmızı çizginin oraya yöneliyo kıracam kafasını :D

nekadar yaktığını böyle bulamayız ama burak yarıdan sonra dikkat ettiysen çabuk kayıyor ibre.en güzeli aracı fullettir pompa tık edince yere de doldurma de.gidip öde hesabını.sonra 100-200 km yol yap.yeniden aynı pompaya gidip full de pompacıya.pompa tıklıyınca tamam de.en son aldığın mazotun fiyatını yaptığın yolu 100 se 100,200 se 200e böl.örneğin 20ytl/100km=0,2ytl gibi(tabi bu veriler uydurma).aracın en doğru nekadar yaktığını böyle bulursun...

EN İYİSİ LPG........
BENDE DE 2001 vectra var 1.6 motor 120 bin yakıyor sıralı tupte benzinli 240..

nekadar yaktığını böyle bulamayız ama burak yarıdan sonra dikkat ettiysen çabuk kayıyor ibre.en güzeli aracı fullettir pompa tık edince yere de doldurma de.gidip öde hesabını.sonra 100-200 km yol yap.yeniden aynı pompaya gidip full de pompacıya.pompa tıklıyınca tamam de.en son aldığın mazotun fiyatını yaptığın yolu 100 se 100,200 se 200e böl.örneğin 20ytl/100km=0,2ytl gibi(tabi bu veriler uydurma).aracın en doğru nekadar yaktığını böyle bulursun...

Burak olaya bilimsel ve matematiksel açıdan yaklaşmışsın..:)

Şimdi beklemedeyim abi. bakacam kaç km gidecek. kırmızıya geldiği an yine fulletecem. ondan sonra dediğin hesaptan km ve litre hesabı yapıp gerçek sonucu bulacam. hep aynı tempoda kullanmaya çalışıyorum arabayı. bakalım ne sonuç çıkacak.

Üçüncü depeoda bitti. Sabah tekrar doldurdum. Tamamen şehir içi ve klima açık olarak 0,180 ytl/km 6,3 litre/100 km.

ilk depoda 0,208 ytl ikinci depoda 0,192 ytl idi. Nereye kadar düşecek bakalım.

daha ne istiyosunuzzzz imrendirmeyin adamı şurda :D:D

opel astra 2007 cdti essentia model deneyen varmı yazsın lütfen buraya

7.4 lt/100KM Ş.içi yolun %50 ni 1-2 vites le %50 si 3. ve üstü vitesle gidebildiğimde:good: (trafik akıyorsa yani)

7.7 lt/100Km Ş.içi yolun %80 ni 1-2 vites le %20 si 3. ve üstü vitesle gidebildiğimde:good:

klima bazen açık bazen kapalı

1.6 Astra Edition

Geri