ortalama olarak bulursun ama kesin sonuç vermez... bence deponu full doldur... 100 km yol yap ve deponu bi daha doldur... ne kadar benzin aldıysa depon onu yaptığın km ye böl...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
en ıyı hesap boyle olurZGE38' Alıntı:ortalama olarak bulursun ama kesin sonuç vermez... bence deponu full doldur... 100 km yol yap ve deponu bi daha doldur... ne kadar benzin aldıysa depon onu yaptığın km ye böl...
ZGE38' Alıntı:ortalama olarak bulursun ama kesin sonuç vermez... bence deponu full doldur... 100 km yol yap ve deponu bi daha doldur... ne kadar benzin aldıysa depon onu yaptığın km ye böl...
turko' Alıntı:Arkadaşlar,yakıt göstergesinde yarım depoyla çeyrek arası yapılan kilometreyi 4 ile çarparsam bir depo ile kaç km yaptığımı yaklaşık olarak bulurmuyum??![]()
Bu sağlıklı olr mu? araç sürekli şehir içi trafikte,,yani bir şehir içi bir şehir dışı değil...ya da bu hesap beni yanıltırmı?* ya da ....ya da benim matematiğim çok mu zayıf??![]()
Experience' Alıntı:Hayır yanlış çıkar.Hatta bu yanlışlık duruma göre 50 hatta 100 km'ye yakında olabilir.Nedeniyse bazı araçların göstergeleri depodaki benzin miktarıyla doğru orantılı çalışmıyor ve bu bir sorun değil,hep böyledir yıllardır.Benim arabamda depo doluyken bir alt çizgiye kısa sürede düşüyor ama o çizgiye gelince de uzun süre düşmüyor hatta ilk zamanlar 'e böyle giderse 900 km filan yaparım' diye düşündüğüm olmuştu.Aynı şekilde yarım depo cizgisinde de uzun süre duruyor.Bu daha önceki arabam megane'da da böyleydi.Ama abimin 96 vectra b'sinde ise durum farklı.Neredeyse depoyla dogru orantılı çalışıyor ibre.Zaten vectra b göstergelerinde 10'ar lt'lik aralıklarla çizilmiş cizgiler ancak böyle bir çizgi vectra c'lerde yok.Dolayısıyla 'şu arada şu kadar gittiyse toplamda şöyle gider' demek yanlış olur...