Arkadaşlar Şunun Ne Olduğunu Bilen Var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ossmen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
alıntıdır..

 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
 En az kırk yaşında olmak,
 En az yüksekokul mezunu olmak,
 En az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak,
 Asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak,
 Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması,
 Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,
 Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtiras, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

çağrı cım ben bilmiyorum da bizim valide ben olacam diyodu bir ara :)
n oldu sonra bilmiyorum olmadan bezdi

Uğur corsadan kaslı mustang havasını nasıl yaratıyorsun merak ettim haa :D :D
Kimse senin şahsında söylememiş herkesin bu konuya genel yaklaşımı böyledir

Yahu ben onu lafın gelişi söyledim herhalde mustang havası yaratamam corsayla :D onlardada böyle birşey vardı demek istedim ve bence çok şık duruyor arabamda ayrı bir hava katıyor :cool:

 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
 En az kırk yaşında olmak,
 En az yüksekokul mezunu olmak,
 En az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak,
 Asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak,
 Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması,
 Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,
 Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtiras, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.
.....
Ne komik değil mi, milletveki hatta başbakan olmak için bile bu şartlar aranmıyor :mad:

Buradan çıkan iki önemli sonuç şu;
1- Demek ki ülke yönetmek fahri trafik müfettişi olmaktan daha risksiz veya daha kolay.
2- Trafiği denetleyen gerçek görevlilerin çoğu lise mezunu olduğuna göre şimdi fahri trafik müfettişleri trafik polislerinin amiri mi oluyor?
Taş/gedik olayına bu açıdan bakarsak işimiz çok zor :D.

Geri