Arkadaşlar yeni aracı 5000 km de servise goturmeye gerek varmı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BÜLENT.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Arkadaşlar yeni aracı 5000 km de servise goturmeye gerek varmı

by-Abdullah link' Alıntı:
en saglıklısı 5000 ila 8000 arasında araca genel baktırmaktır..servisteki ustanın bana söylediği..benim araçda 8000bıne yaklastı..bikaçgüne trabzon servisine baktırcam..sonuç olarak yıllık bakımdada aynı parayı vercez..ama yağı filtreyi v.s klometresi dolmadan yaptırmak en iyisi..ben onceki aracımda da gunu gelmeden deiğişiyordum..ayrıca 1 litre açık yağ koyup temizliyordum calıstırarak..seninki 5000 oldumu bulent
APO sen neymışsin beee
benım araba 4300 km de olması lazım yani yaklaştık işte 5000 km ye

Kanka o sana kalmış, değiştirmezsen birşey olmaz ama yağ için km düşük olsa da aracın yaşı açısından çok çok erken de sayılmaz, ama dediğim gibi değiştirmezsen de yağ öyle hemen bozulacak bir yağ değil.

Ben -biraz da- gereksiz derecede hassas davranıyorum araçlarıma, cebe zararlı bir özel zevk işte.

bulent_tnt link' Alıntı:
Yagini degistirmeyiz herhalde bu km de. 
Daha erken degilmi

Bülent 100 liradan mı kaçıyorsun :)

Dışarıda olsun değiştir. Ben yağını yağ filtresini hava filtresini değiştirdim.  Kafam rahat. Tolga gibi ben de hassasım bu konuda.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Kanka o sana kalmış, değiştirmezsen birşey olmaz ama yağ için km düşük olsa da aracın yaşı açısından çok çok erken de sayılmaz, ama dediğim gibi değiştirmezsen de yağ öyle hemen bozulacak bir yağ değil.

Ben -biraz da- gereksiz derecede hassas davranıyorum araçlarıma, cebe zararlı bir özel zevk işte.
togi ne yası araba 4 aylık daha.

eketen link' Alıntı:
Bülent 100 liradan mı kaçıyorsun :)

Dışarıda olsun değiştir. Ben yağını yağ filtresini hava filtresini değiştirdim.  Kafam rahat. Tolga gibi ben de hassasım bu konuda.
yok emre para olayı degılde 5000 km de yag falan degıstırmeye gerek varmı
adamlar 15000 km de bakım demısler
bence 5000 km erken gıbı
hadı 10000 km olsa dogruda

Bülent dostum araç için 10bin bence çok. Hele bizim gibi turbo cular için. Ben fabrikada nasıl yağ koyduklarına kesinlikle güvenmiyorum. Yağı değiştirecem dedim tanıdığın dükkanda. Yapma gerek yok bu km de yağ mı değişir dediler. Verdim yağı ellerine hadi dedim. Çıkan yağa inanamadılar emin ol. Sanki 15 bin yapmış gibi, tam zamanıymış dediler. Hem koyulan yağ acaba ne kadar süre açık olarak bekledi. Önemli olan bu. Adamlar varillerle alıp basıyorlar. O yağ ne ve ne kadar zamanlık yağ. Bunları düşünmektense veriyorum 120 lira. İlk ben açıyorum bidonu, bildiğim yağı koyuyorum. Kafam rahat en önemlisi.

eketen link' Alıntı:
Bülent dostum araç için 10bin bence çok. Hele bizim gibi turbo cular için. Ben fabrikada nasıl yağ koyduklarına kesinlikle güvenmiyorum. Yağı değiştirecem dedim tanıdığın dükkanda. Yapma gerek yok bu km de yağ mı değişir dediler. Verdim yağı ellerine hadi dedim. Çıkan yağa inanamadılar emin ol. Sanki 15 bin yapmış gibi, tam zamanıymış dediler. Hem koyulan yağ acaba ne kadar süre açık olarak bekledi. Önemli olan bu. Adamlar varillerle alıp basıyorlar. O yağ ne ve ne kadar zamanlık yağ. Bunları düşünmektense veriyorum 120 lira. İlk ben açıyorum bidonu, bildiğim yağı koyuyorum. Kafam rahat en önemlisi.
serviste mi degıstırteyım pekı yagıı
marka falan varmı

bulent_tnt link' Alıntı:
serviste mi degıstırteyım pekı yagıı
marka falan varmı

Serviste vereceğin paraya göre değişir. Eğer 10 liraya halledebiliyorsan serviste değiştir. Marka GM 5-30w Dexos2. Ben dışarıdan aldım 4 litrelik bidon 55 lira. Serviste ne kadardır bilemiyorum tabi.

Mesela bu;

http://www.hepsiopel.com/Opel-Astra-J-Motor-Yagi-5W-30-Tam-Sentetik-GM-4-Lt,PR-919.html

emre 10 tl derken
servis 10 tl ye ampul bıle sokmez
artık bi ara gıder sorarım fıyatını falan mecburen yag fıltresınıde degıstırecegız degılmı

Bülent abi benimde 3300 km falan oldu.
Geçen altını sürttüm içim cız etti valla.Bende ücret almazlarsa götürüp rutin bi kontrol yaptırıcam hemde altına baktırırım.Birde önü betona sürttük birde rutuş yaptırmak lazım birde silecek suyu hala sağa sola püskürtüyor ayar için parça getireceklerdi, birde....gider böyle... :)
Yakıt düştü mü abi Benim 10-11 arasında gidiyor bazen çok sıkışık trafikta 11,7 falan görüyorum onun dışında biraz daha iyi tüketim istanbulda sarıyerden eve 2,5 saate geldiğimi düşünürsek... :)

Geri