Astra 1.6 16v VS Civic 1.6 ies

rollingte hangi araç daha başarılıdır

• astra 1.6 16v

Oy: 48 40.7%
  • civic 1.6ies

Oy: 70 59.3%

• Kullanılan toplam oy
    118
ben türk milletini anlamıyorum, bu hondada ne buluyorlar, daha dizel motor teknolojisine erişememiş bir arabanın motorunun kusursuzluğundan bahsediliyor. toyota deseniz belki, ama honda da neyin nesi yaw

ben türk milletini anlamıyorum, bu hondada ne buluyorlar, daha dizel motor teknolojisine erişememiş bir arabanın motorunun kusursuzluğundan bahsediliyor. toyota deseniz belki, ama honda da neyin nesi yaw
Yazmayayım dedim ama dayanamadım. Konu başlığı Astra mı geçer civic mi geçer. Dizel teknolojisiyle ne alaka? Ama biraz bilgilendirilmeye ihtiyacınız var.
Hala dizel motorları teknolojinin zirvesi olarak görüyorsunuz. Honda yıllardır i-cdti dizel motorla zaten yollarda. Hatta cdti motorun bir üst mertebesi olan en çevreci dizel motorlardan biri 180 hp lik i-dtec motorla yollara çıktı. Avrupada emisyon oranları açısından en başarılı dizel motorların başında geliyor. Marka dizel teknolojisine erişeli yıllar olmuş, artık yollarda hondanın hybrit ve elektikli araçları geziyor. Dizel devri çoktan geçmiş ama siz çok eski teknolojilere takılmışsınız.

Türk milletini anlamıyormuşsunuz. Ben anlatayım. 2001 yılından beri honda kullanıyorum ve 9 yıldır periyodik bakım dışında servise uğramadım. 9 yıldır az yakarak, sorunsuz bir şekilde gezdim ve hala gezmekteyim.Pek çok insanda benimle aynı düşüncelere sahip.
Bu arada Abd pazarının yarısından fazlası japon otomobillerine aittir. Büyük kısmı da honda ve toyotanındır. Bunun nedeni araçların sorunsuz ve yakıtta cimri oluşudur. Eğer gittiyseniz bu durumu sizde kendi gözünüzle görmüşsünüzdür. Arap yarımadasında da durum aynıdır. Orada da bu araçlar dayanıklılığı için tercih edilir. Sizin anlamadığınız bu insanların honda da ne bulduklarını kısaca yazdım. Yeterli derecede açık olmuştur umarım.

Yazmayayım dedim ama dayanamadım. Konu başlığı Astra mı geçer civic mi geçer. Dizel teknolojisiyle ne alaka? Ama biraz bilgilendirilmeye ihtiyacınız var.
Hala dizel motorları teknolojinin zirvesi olarak görüyorsunuz. Honda yıllardır i-cdti dizel motorla zaten yollarda. Hatta cdti motorun bir üst mertebesi olan en çevreci dizel motorlardan biri 180 hp lik i-dtec motorla yollara çıktı. Avrupada emisyon oranları açısından en başarılı dizel motorların başında geliyor. Marka dizel teknolojisine erişeli yıllar olmuş, artık yollarda hondanın hybrit ve elektikli araçları geziyor. Dizel devri çoktan geçmiş ama siz çok eski teknolojilere takılmışsınız.

Türk milletini anlamıyormuşsunuz. Ben anlatayım. 2001 yılından beri honda kullanıyorum ve 9 yıldır periyodik bakım dışında servise uğramadım. 9 yıldır az yakarak, sorunsuz bir şekilde gezdim ve hala gezmekteyim.Pek çok insanda benimle aynı düşüncelere sahip.
Bu arada Abd pazarının yarısından fazlası japon otomobillerine aittir. Büyük kısmı da honda ve toyotanındır. Bunun nedeni araçların sorunsuz ve yakıtta cimri oluşudur. Eğer gittiyseniz bu durumu sizde kendi gözünüzle görmüşsünüzdür. Arap yarımadasında da durum aynıdır. Orada da bu araçlar dayanıklılığı için tercih edilir. Sizin anlamadığınız bu insanların honda da ne bulduklarını kısaca yazdım. Yeterli derecede açık olmuştur umarım.
yazmasaydın yaz diyen mi oldu? ayrıca senin bilgilendirmene de ihtiyacım yok. karşısındakine hitap etmeyi bilen üslubu düzgün kişilerin bilgilendirmelerini kabul ediyorum. yazış biçimin kriterlerime uymuyor.

Son düzenleme:
yazmasaydın yaz diyen mi oldu? ayrıca senin bilgilendirmene de ihtiyacım yok. karşısındakine hitap etmeyi bilen üslubu düzgün kişilerin bilgilendirmelerini kabul ediyorum. yazış biçimin kriterlerime uymuyor.
Birisinin yaz demesine gerek yok. Elbette bilgilenip bilgilenmemek sizin elinizde.Paşa gönlünüz bilir. Tercihinize saygı duyarım sayın üye ;) İyi forumlar

Son düzenleme:
Bende dedimki SWye tak bi GSi ön tamponu yürürede ince ayar çektikmi tadından yenmez dediydim hatta :)
abi haklısında cıvıc gibisi yok bakma sen :)
aldın honda oldun nonda...
kömür gibi gezersiniz benden sölemesi...
farketmez berat abi :D kullanımla çok alakası var,opelde her serviste mutlaka bişeyler çıkartıyodu ve hor kullandıgımızdan yıpranmıyo değildi,honda olsun hiç değilse bastıgımda yapıştırsın gitsın ona para harcım daha mantıklı :D:D

Evet asıl merak ettim konuyu açıyorum:) neden merakımıda söleyimde aslında aracı almadan önce koyu kırmızı iesde vardı lakin sahibiyle anlaşamadığımız için astrayı aldıydık:) ve içimde hep ukte olduydu acaba performans konsunda nediceksiniz :) şuan için konfor yönünden çok başarılı:)
civic 1.6ies:
motor:1590,4 silindir,dohc,16v
Maks.güç:120 hp-6300d/d
Maks.tork:139nm-5400d/d
0-100 km/s:9.2 sn
Maks. hız:192 km/s
Ağırlık:1140 kg
astra 1.6 16v:
motor:1598,4silindir,dohc,16v
maks.güç:101hp-6000d/d
maks.tork:150nm-3600d/d
0-100 km/S:11.5sn
maks.hız:190 km/s
ağırlık:1070 kg

iki arabayı da yakinen tanıyorum.Babamda 1,6ies var bende astra z motor 120 beygırlık astra var.Araba kullanmayı civic de öğrendım.Atiklik,hız,hareket kabiliyeti bakımından honda astrayı 2ye katlar.
Fakat astranın o tok kapı sesi varya o işte bendekı astra sevgısını yarattı.Hondalarda iç dizayn çok zayıf ve kasa sacı ince.

Honda ile kırmızı ışıklarda kalkış sultanıydım.Şimdi astra ile Hondaların peşine takılıyorum.

Son olarak şunu söleyim motorda japondan şaşmayacaksın,rahatlık ve güvenlıkde almandan şaşmayacaksın.Senın için hangisi önemli ise seçeceksın birini:))

bu ankette motorlar mı? yoksa komple araçlar mı mukayese ediliyor? ARaba ise AStRa derim...

120 bg astra g mi varmış :confused:

ya 2sinide kullandım bence civic den ziyade astra g kalitesini biner binmez hissediyorsunuz.. comfort dahi olsa daha iyi.. sorunsuzluksa problem bence iyi bakılmış bir astra g de en az japon kadar sorunsuzdur..

Geri