Valla hocam devir ekonomi devri.çok şükür 80 bine dek çıkabilirim Sıfır bile alabilirim şu an ama o kadar para vermek içimden gelmiyor.bahsettiğim iki arabada Donanım farkı var,evet sport direksiyon çok iyi ama afl de ayrı bir dünya.arada 6-7 bin TL ye dek fark var.genelde tek sürüyorum arabayı,Yaşadığım yer Yokuşlu değil beni üzmez diye düşünüyorum.zaten 1.6 atmosferik Astra h kullanıyorum onun gibi yürüyorsa benim için yeterli.55-57 civarı dopdolu,dizel ve vergisi düşük bir araç.diğer yandan sport 1.6 Aklımı çeliyor ama 1 litre bile az yaksa benim için kardır.dizel golf bakıyorum 1.6 ,astradaki enjoy doluluğunda ama 70 den Başlıyor.linea'da 1.3 motoru gördüm ilk vites ağır ama sonrasında araç çok iyi yürüyor.
Ben de bundan önce 1.6 115 H kasa kullanıyordum. 1,3 Turbo beslemeli + daha yüksek torklu olduğu için yer yer daha keyifli ve etkili atmosferik motordan. Elbette üst devirler atmosferiğe göre çok sağır ve keyifsiz ama çoğu dizelde olduğu gibi devir sona geldiğinde yığılmıyor araç. Hızlanmaya devam etmiyor ama yığılmıyor da. Bu yönünü ve turbo boşluğu (neredeyse hiç) olmamasını çok beğeniyorum. Öte yandan. Sabırlı bir kullanım + bir depo ile 1000 km'yi geçebiliyorsunuz.
Yalnız bir de şu var: Zaman zaman insan agresif kullanım isteyebiliyor, performans bekliyor ve 1.3'ten sıkılabiliyor onu da belirteyim. Biraz sabır işi yani.