astra cdtı ailesi yakıt durumu nasıl ? km de ne yakıyor

Ben ş. dışı 13 krş yakabildim 90 100km hızla 42 lt 1100 km ;) Mazotun litrasi 3.04

İyi, "durduk yere bu araba neden çok yakmaya başladı" diyen tek ben değilmişim. Yalnız değilsiniz arkadalşlar, ay başına kadar 700 kilometre gittiğim mazotla bu defa 630 kilometre gidebildim. Yakıtta %10'luk bir artış oldu, sanırım havalardan kaynaklanan bir durum. çünkü birden bire oldu.

dede gibi kullanınca şehir içi 150-160 şehir dışı 130 yakar hiç merak etme ;)
80-90 km hızla 6. viteste gitmeyi denemelisin. ayrıca şehir içinde de fark var, istanbulda dur kalk yapmaktan gidilmiyo ama konyada şehir içi yolların otobandan farkı yok bilen bilir. 3 tane ışık var yalnızca

kimin nasıl kullandığı kimseyi ilgilendirmez....senin 150 kuruş otoban ölçümü..sen de bunu şehiriçi deyip yazıyorsun..gir ara sokaklara gör 150 kuruş kalıyor mu?...

kimin nasıl kullandığı kimseyi ilgilendirmez....senin 150 kuruş otoban ölçümü..sen de bunu şehiriçi deyip yazıyorsun..gir ara sokaklara gör 150 kuruş kalıyor mu?...

Bu doğru bende kendimi trafikte sanıyordum.Dün akşam tam iş çıkışı konak'a gitmem gerekti araba 25krş yaksa haklı dedim.Genelde ben 5km fazla olsun kafam rahat olsun der otobandan giderim.

ne bu agrasiflik? gocunacak bişey yok ben kendim için söyledim dede gibi kullanınca 150 yakıyor diye. otoban falan değil şehiriçi, istanbul trafiğini de biliyorum konyayı da ama sen bilmediğin işe karışma bence;) nasıl ölçüm yaptığım seni ilgilendirmez, benim aracım az yakıyor demekki, doğru, bakımlı temiz aracın hali başka olur

Otobanda dediğiniz dümdüz yolda 6vites ile 90-100km ile gitseniz yakacağınız yakıt ortalaması 4.5 bu normal. Zaten dahada aşağı düşemezsiniz.

Astra h 1.3CDTI aracın normal kullanımda şehir içinde 6lt şehir dışında 5lt gibi ortalama değerlere ulaşırsınız. İstanbul gibi bir yerde bu değerler şehir içinde 7lt ulaşır.

Şehir dışında 120-140km hızla aracınız 5lt altına düşmez 5.5-6lt ortama yakar. Ekonomi için 90-100km arasında 5ve bazen 6vites kullanabilirsiniz.

en düşük yakıt değerlerni 4vites 70km hızla yakalarsınız :D

geçende boluya gittim tam tamına 255km idi. kadıköyden tam şehir merkezine kadar. ortalama 4.7 idi.11.5litre mazot yaktıydı:rolleyes: otobanda en ideal 5.viteste 95 100 aralığı oluyo bana göre :) düzlükte 6ya takıyorum dahada düşüyo tüketim ama eğimde 5te gidiyorum:)60 litre mazotla 1170km yol gittim... ortalama 5.6 civarındaydı:rolleyes:

herkesin yaşadığı yer farklı ist trafiği le kimse boy ölçüşemez bazı yerlerdeki trafik otoban keyfinde dümdüz yollardır tabii ki tüketimler farkedecek
zaten yakıt fiyatları uçmuş sizde sinirleri uçurmayınnn

ne bu agrasiflik? gocunacak bişey yok ben kendim için söyledim dede gibi kullanınca 150 yakıyor diye. otoban falan değil şehiriçi, istanbul trafiğini de biliyorum konyayı da ama sen bilmediğin işe karışma bence;) nasıl ölçüm yaptığım seni ilgilendirmez, benim aracım az yakıyor demekki, doğru, bakımlı temiz aracın hali başka olur

bu forumda bu araçla ilgili her şeye karışılır..herkes gibi..karışılmasını istemiyorsan girmeyeceksin...burası mümkün olduğunca doğru bilgilendirmenin yapıldığı yer.amacı da bu zaten..sallama yer değil yani..onu git sokakta astra aracı olmayana yap....yer nasıl olsa..aslında sana cevap vermeye gerek yok amaaa madem aracın temizmiş ondan yazıyorum...

bu forumda bu araçla ilgili her şeye karışılır..herkes gibi..karışılmasını istemiyorsan girmeyeceksin...burası mümkün olduğunca doğru bilgilendirmenin yapıldığı yer.amacı da bu zaten..sallama yer değil yani..onu git sokakta astra aracı olmayana yap....yer nasıl olsa..aslında sana cevap vermeye gerek yok amaaa madem aracın temizmiş ondan yazıyorum...

bende onu diyorum zaten neden anlamak istemiyorsunuz. aynı dili konuşuyoruz. karışmayın falan demedim öyle bir dileğim olmadı sizden. ayrıca karşınızda sallayan yok ben sizin aracınızın sedan değil hb olanını kullanıyorum ve mazotunu cebimden ödüyorum, sizin kadar bende biliyorum yani yakıt durumunu.

Geri