Astra Classic III 1.3 CDTI Easytronic 0 km aracımı aldım ilk izlenimlerim

Arkadaşlar bu yokuş konusunu biraz abartmıyor muyuz??
bir yıldır astra h cdti kullanıyorum ve işim gereği günde 160 km. yol yapıyorum, bunun 20 km devamlı yokuş.. aracımı 110 km de sabite alıyorum ve 95-115 bandında çıkıyorum.. 1.3 bir araçtan yokuşta daha ne beklenir vites değiştirmeden çıksın yeter bence.. yokuşta düz yol performansı beklememek lazım.. yavaşlamak zorunda kalınca her araba toparlanmak için zaman ister.. bunun için gerekli olan torku da yeterli bence..

Arkadaşlar bu yokuş konusunu biraz abartmıyor muyuz??
bir yıldır astra h cdti kullanıyorum ve işim gereği günde 160 km. yol yapıyorum, bunun 20 km devamlı yokuş.. aracımı 110 km de sabite alıyorum ve 95-115 bandında çıkıyorum.. 1.3 bir araçtan yokuşta daha ne beklenir vites değiştirmeden çıksın yeter bence.. yokuşta düz yol performansı beklememek lazım.. yavaşlamak zorunda kalınca her araba toparlanmak için zaman ister.. bunun için gerekli olan torku da yeterli bence..
sıkıntı uzun yoldaki ve süratle girilen yokuşlarda değil, düşük süratle içinde kalınanlarda..yani şehiriçinde.

sıkıntı uzun yoldaki ve süratle girilen yokuşlarda değil, düşük süratle içinde kalınanlarda..yani şehiriçinde.

bence o anlarda tüm araçlar sıkıntı yaratabilir.. astraya özgü olduğunu düşünmüyorum.. sürücü de bi etmen tabi

:good::good::good:

Tabi bu arada ben değerlendirmelerimi Easytronic şanzıman üzerinden yapıyorum...

arti yokus yukari cekmiyor diyene sasarim.. :D o benzinli ile 4 kisi oturarak yokus yukari ciktimi arabasi ile...

yahu şu arabayı bi rahat bırakmıyorlar... bu arabanın var 1.7si ama getirmiyorlar gelse fiyatı 45ten aşağı olmazdı...o para verilecek + vergilerinden tutun bilmem nesine... sizce bu kadar satılır mıydı o araç?? bizim gibi fason ülkeye anca bu kadar.. rahat bırakın artık şu cdti ya:D bizim evde focus 1.6 var 105 beygir otomatik... maşallah araba süper... onu alıp gezmesinide bilirim çok rahat 210 220leri görüyor acayipte kaçıyor ama şehir içinde maksimum (istanbulda)450km gidiliyor. şimdi ben bu araca niye bineyim? cdti benim için biçilmiş kaftan... ki çoğu kişi içinde öyledir bundan eminim.. bizde biliyoruz yokuş çıkmadığını , klimada zorlandığını.. böyle ülkede anca böyle oluyor.. bizim seçimimiz değil..
zannedersem geçen perşembe ya da cuma akşamı senin arabayı Zincirlikuyu'da gördüm..belki de yanılıyorum.
her neyse sormak istediğim şu: zannedersem sen de benim gibi çoğunlukla şehiriçinde kullanıyorsun aracını(İstanbul). bir depo mazot aşağı-yukarı kaç km de tükeniyor? ben de ibre tam yarıyı gösterdiğinde 350-360 km yol yapmış oluyorum, nerede ise sabitlendi bu km. deponun sonuna varmadan genelde yarıyı az geçince fullediğim için tam rakamı merak ettim??
teşekkürler.

Son düzenleme:
birde denılıyor ya motor aracı kaldırmıyor dıye.hadı dıyelım kaldırdı.serı bır sekılde 140 laara kadar cıktınız.onunuze gelen ılk vırajda ayagınızı gazdan cekıp frene bassammı basmasammı tedırgınlıgı yasayacaksınız gıdın accent alın.canavar gıbı kacıyor valla.ama o hızla o kasa o arabayı dondururmu bılmem :) ee kımının motoru kımının kasası :)
ıyıce sabırsızlanmaya basladım artık gelsede bızde bınsek

hasan şafak kaç bi sen kaldin arabayi almayan.

:)

bende 2004 vectra c vardı aynı astra cdti gibi rampada kalkarken bekleki kalsın gittim baskı balatası vs vs bir sürü parça degiştim bence bu rampayı sevmeme olayı opelin kanında var :D :D

zannedersem geçen perşembe ya da cuma akşamı senin arabayı Zincirlikuyu'da gördüm..belki de yanılıyorum.
her neyse sormak istediğim şu: zannedersem sen de benim gibi çoğunlukla şehiriçinde kullanıyorsun aracını(İstanbul). bir depo mazot aşağı-yukarı kaç km de tükeniyor? ben de ibre tam yarıyı gösterdiğinde 350-360 km yol yapmış oluyorum, nerede ise sabitlendi bu km. deponun sonuna varmadan genelde yarıyı az geçince fullediğim için tam rakamı merak ettim??
teşekkürler.

akşamüstü geçtiydim oralardan :)evet geneli şehir içi kullanıyorum adliye adliye geziyoruz babamla.. trafikte geçebiliyor yolumuzun çoğu. bu yoğun tempoda bile minimum 750 km yol yapıyor ki bu agresif kullanımımda bi keresinde 850 km yi görmüştüm depo bitmişti ışık yanıp sönmeye çoktan başlamıştı:) gaza çok asılmassan sakin olursan eminim daha çok yol gidersin:) sanırsam birde araban daha yeni.. şöyle söyliyim bu bazı km lere kadar çok yakma olayına katılıyorum.. bolu ankara falan arada gidiyorum ben oralara gittiğimde hep 180 190 u buldum zorladım biraz motoru 3bin km den sora.. o aralar acayip artıyodu yakıt tüketimi ama 8bin kmden sora basmanın maliyetide düştü sanki tüketim azaldı:rolleyes: sana tavsiyem motorunu açmalısın :D

akşamüstü geçtiydim oralardan :)evet geneli şehir içi kullanıyorum adliye adliye geziyoruz babamla.. trafikte geçebiliyor yolumuzun çoğu. bu yoğun tempoda bile minimum 750 km yol yapıyor ki bu agresif kullanımımda bi keresinde 850 km yi görmüştüm depo bitmişti ışık yanıp sönmeye çoktan başlamıştı:) gaza çok asılmassan sakin olursan eminim daha çok yol gidersin:) sanırsam birde araban daha yeni.. şöyle söyliyim bu bazı km lere kadar çok yakma olayına katılıyorum.. bolu ankara falan arada gidiyorum ben oralara gittiğimde hep 180 190 u buldum zorladım biraz motoru 3bin km den sora.. o aralar acayip artıyodu yakıt tüketimi ama 8bin kmden sora basmanın maliyetide düştü sanki tüketim azaldı:rolleyes: sana tavsiyem motorunu açmalısın :D
anlaşıldı merkez:D

Geri