Astra Classic III 1.3 CDTI Easytronic 0 km aracımı aldım ilk izlenimlerim

Merhaba,
-Astra Classic III 1.3 CDTI Easytronic aracımı bir hafta önce teslim aldım ve ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum

-EKSİLERİ;
1- Motor performansı ihtiyacı karşılıyor ancak ilk harekette çok hantal olduğunu belirtmeliyim.
2- Vites geçişleri alışkanlık gerektiriyor, özellikle 1 den 2 ye, 2 den 3 e geçişler hissedilir şekilde sarsıntılı. (Gaz pedalına dozlama iyi yapılırsa sarsıntı çok daha az hissediliyor)
3- Vites geçişlerinde hissedilir gecikmeler yaşanabiliyor.
4- Araç içinde küçücük eşyalarınızı dahi sığdıracak bölme YOK. Bu gerçekten çok rahatsız edici.(Cep telefonu koyazak yer bile yok!!)

-ARTILARI;

1- Araçta yer alan donanımlar övgüyü hakedecek şekilde iyi çalışıyor.
*Digital klima
*Yağmur, park, far sensörü
*Işığa duyarlı dikiz aynası
*Müzik sistemi
kusursuz ve çok performanslı çalışıyorlar.
2- Aracın yol tutuşu ve amaortisör sertliği çok iyi
3- Görüş açıları iyi, araçta ideal sürüş pozisyonunu ayarlamak çok kolay, ayrıca koltuklar çok konforlu.
4- Opelin sitesinde dahi yer almayan, Lastik basınç kontrol sistemi(DDS) özelliği mevcut.
5- Yakıtı şehir içinde 6-7 litre seviyelerinde (saatte 18-22 km ortalama hızlarında)
6- Motor gerçekten çok sessiz, sınıfındaki en sessiz motor diyebilirim.

** Şunu belirtmeliyimki araç, kendisine ödnen parayı sonuna kadar hakediyor.

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=72891

hayırlı olsun.

Havalar biraz ısın bakalım aylardan haziran gelsin,
kliması açıp,
4kişi ile,
şehiriçi trafiğinde,
dur kalk yapan ve yokuşları tırmanan ASTRA 1.3 CDTI'cıları buraya yorumlarını yazar umarım.

Biz toplum olarak çok iyi niyetliyiz aldığımız herşeyin en iyi yanlarını anlatmaktan keyif alırız. Ama acımasız gerçekler vardır ki Astra düz yol aracıdır. Hatta işi abartıp düz asfalt aracıda denilebilir. Sert süspansiyonlara sahiptir. Yakıt cimrisi gibi efsane yazılara gerek yok.
1.4-1.7 dizel araçlar ile aynı yakıtı yakar. Vergisi ucuz diye aldım diyen arkadaşlara
40.000lira para verip yılda 300tl az vergi öderim mantığa sahip kişilere yorum yapamam.

bu aracın 1.6-1.7 hacimli motora sahip olması gerek. 1.3 motor Corsa'da iyi bir seçenek olabilir. Fakat Astra için düşük seçim.

Benim Corsa'da da aynı motor var ve Corsa Astra'dan 100kg hafif 5yetişkin + full bagaj Antalya yaptık 38-40 derece sıcakta klima açıkmı değilmi hissetmiyorsunuz,yokuş çıkarkende inerken de ciddi bir düşüş yok. Ama kalkışta her zamanki verdiğiniz gaz yetmiyor stop ediyor tek sorun bu :)

Yoksa belli bir hıza kadar hafif rampada 1.6 benzinlilere kafa tutuyor :)

Son düzenleme:
Çok güzel tercih yapmışsınız güle güle kullanın pişman olmayacaksınız :D

Herkese iyi dileklerinden dolayı teşekkür ederim
sağolunuz...

hayırlı olsun güle güle kullanın

dostum dds lastik basınç sistemini nasıl kullanıyorsun

hayırlı olsun kazasız sürüşler...

DDS lastik basınç kontrol sistemi; araç ilk trafiğe çıktığında aktif halde oluyor. Yani lastiklerden birisinin basıncı düştüğünde hız göstergesi içindeki ikaz ışığı ile sürücü uyarılıyor. Sistemin prensibi ise, hava basıncı azalan lastiğin dönme çapı azalacağından sistem bunu hesaplayıp uyarıda bulunuyor.
-DDS yi lastik tamir olduktan ve 4 lastiğin basıncını eşitledikten sonra orta konsolun sol üstünde bulunan DDS düğmesine 4 saniye devamlı basınca yine hız göstergesindeki uyarı ışığı yanıp sönüyor. Bu şekilde sistem tekrar aktif oluyor.

Eski cosmo donanımlarında her lastikte basınç sensörü vardı, bu iki sistem birbirinden farklı çalışıyor, bunu da belirtmeliyim.

hayırlı ve uğurlu olsun

Geri