Astra enjoy plus 140 t lpg montajı

Ynt: Astra enjoy plus 140 t lpg montajı

hayırlı olsun...cok merak ediyorum yıl da 15 bin km yapan bir kişi örnek olarak ben  1.4 t. motordan ortalama 8.5 ile 9.5 lt yakıyorum  lpg olarak benzinden ne kadar kar edebilirim ?
şimdi şu lpg fiyatı görünce 3.000 tl gibi fiyatı bunu bide ruhsata işletme vs sorunlarını koyunca bide motor 50 ile 100bim km  arası sorun cıkardımı
bu yaptığım kar mı olacak zarar mı ?.. bide bile bile motoru 50.100bin de actırmak ne kadar sağlıklı sonucta yeni nesil motor ?

LPG takmayı aracınızı sonu bilinmeyen bi kuyuya sokmaya benzetiyorum. Benzinden edeceğimiz kar zaten tüpe gömülecek ve kenara 3-4 bin tl de masraf yaparsa diye para ayırmak lazım :/ 2.el olarak lpg li satmak çok ama çok daha zor olacak. 1990 model tuplu arabadan degil astradan bahsediyoruz tekrar düsünmek lazım.

en sonki yakıt tüketim degerlerim..75 tl lik lpg ve 15 tl lik benzin tüketimi..toplam 90 lira..bu toplamla yaptıgım kilometre 280..kilometreye 32 kuruş..kışlık lastikler takılı ve ayrıca soguk havalarda benzin tüketimi daha fazladır.sıcak havalarda bu dahada düşecektir..saygılar..

emree link' Alıntı:
hayırlı olsun...cok merak ediyorum yıl da 15 bin km yapan bir kişi örnek olarak ben  1.4 t. motordan ortalama 8.5 ile 9.5 lt yakıyorum  lpg olarak benzinden ne kadar kar edebilirim ?
şimdi şu lpg fiyatı görünce 3.000 tl gibi fiyatı bunu bide ruhsata işletme vs sorunlarını koyunca bide motor 50 ile 100bim km  arası sorun cıkardımı
bu yaptığım kar mı olacak zarar mı ?.. bide bile bile motoru 50.100bin de actırmak ne kadar sağlıklı sonucta yeni nesil motor ?
emre kardeş,aracınız kilometreye ne kadar yakıyor şimdi?

serseri1970 link' Alıntı:
en sonki yakıt tüketim degerlerim..75 tl lik lpg ve 15 tl lik benzin tüketimi..toplam 90 lira..bu toplamla yaptıgım kilometre 280..kilometreye 32 kuruş..kışlık lastikler takılı ve ayrıca soguk havalarda benzin tüketimi daha fazladır.sıcak havalarda bu dahada düşecektir..saygılar..
Paylasim icin  thnxx
Hava soguk ve uygulama yeni oldgu icin ileride daha da dusecegini dusunuyorm.
Paylasimlarnzn devamini bekliyoruz

Bende aynı şartlarda (Erzincan için) 1.4 T manuel ile 115 Tl lik benzinle(benzin:4,80) yalnızca şehir içinde 300 km yaptım. yani 38 kuruş yaktı. 6 kuruş oynuyor 300 km de. Nasıl bir iştir? ozmn çok biniyosan takacan yoksa lpg ye lüzum yok  cooll

:D
delikadir24 link' Alıntı:
Bende aynı şartlarda (Erzincan için) 1.4 T manuel ile 115 Tl lik benzinle(benzin:4,80) yalnızca şehir içinde 300 km yaptım. yani 38 kuruş yaktı. 6 kuruş oynuyor 300 km de. Nasıl bir iştir? ozmn çok biniyosan takacan yoksa lpg ye lüzum yok  cooll
deligadir;birileri sizden habersiz kit taktırmış olmasın.. greatt..

delikadir24 link' Alıntı:
Bende aynı şartlarda (Erzincan için) 1.4 T manuel ile 115 Tl lik benzinle(benzin:4,80) yalnızca şehir içinde 300 km yaptım. yani 38 kuruş yaktı. 6 kuruş oynuyor 300 km de. Nasıl bir iştir? ozmn çok biniyosan takacan yoksa lpg ye lüzum yok  cooll
kardeş;bu senin yazdıgın fabrika degerleri..bunu yakalayan astra turbo kullanıcısı ben görmedim..haa degerler dedigin gibiyse sen taktırma olsun bitsin ok..

38 kurusluk bi performansi nasil elde ettiniz sehiricinde gercekten merak ettik  :)

Dostlar 32 yaşındaym yalana borcumuz yok çok şkr, aracı öle az yaksın die kasmıyorum. Hep aynı pompadan alıyorum ve fulluyorum depoyu. Her seferindede km sıfırlayıp ölçüyorum. yol bilgisayarınıda sıfırlıyorum. yol bilgisayarım çoğu zaman 8 lt yi geçmiyor. Bazen işte basarsam 8,4-8,5 lere çıkıyr. Normalde 7,9 - 8,0 oluyor.

Bunda şaşıracak bişey yok dostlar aracı basmadan zorlamadan az firen yaparak yani kullanmayı bilerek sürdükten sonra ekonomik olur. Tabi manuel için geçerli bu.

Bende 9 lt yaktırabilirim bu araca bas hızlan firen yavaşla.

Tabi erzincanıda hesaba katmak lazım öle dur kalk çok yok istanbul felan olsa ozmn iş değişir.

Emin olun öyle kastırmadan çok rahat kullanıyorum aracım 8 lt(ş.i.) yakıyor. ֖yle LPG ye de hiç gerek kalmıyor.

:D deligadir;birileri sizden habersiz kit taktırmış olmasın.. greatt..

Oda olabilir bilmiyorum.  :D

Asıl bana astronomik gelende milletin yazdığı yok 10 lt 11 lt hatta 13 lt yazan bile var.Abi ne yaptınız sanki farklı araçtan bahsediyoruz. 3000 cc araçmı bu anlamadım  005hihih

Allah aşkına manuel kullanıcıları aracınızın ne kadar yaktığını bi yazın yaw bende anlamadım ya benim araçta bi sorun var yada sizinkilerde.

Uzun yolda 1000 km de dayandı 1 depo ile oda yine kasmadım 935 km yol yaptım dedim millet coştu ne oldu arkadaş burası forum elde ettiklerimi yazıyorum.

Kafadan atıyorum diyelim, forumda bu değerlerde yakanlar var açın bakın.

Geri