Astra F ile G kasa arasındaki farklar(teknik özellik olarak)

burakcım ben senin aklını karıştırmayayım senin gönlünden ne geciyorsa onu al bence biz sadece görüşülerimiz yazarız o kadar ama dedigim gibi ikiside güzel araba ama zevk senin yani

burakcım ben senin aklını karıştırmayayım senin gönlünden ne geciyorsa onu al bence biz sadece görüşülerimiz yazarız o kadar ama dedigim gibi ikiside güzel araba ama zevk senin yani
Saol Turgay abi zaten bende opelcilerin görüşünü almak için açtım zaten bu topici;) sonuçta biz bu aracı alalı daha iki sene oldu yani ve huyu nedir daha yeni yeni anlıyorum o yüzden bu aracı kullananlardan sadece bilgi alabilmek için açtım ve saosunlar herkes yorumlarını yazıyolar bende ona göre kredi çekip g kasamı alsam yoksa ufak uufak bu aracımı toplasam die kararsız kaldığım için açtım tekrar saolasın

En büyük farklılıklar:

G nin yol tutuşu çok daha iyi
F nin arka görüşü oldukça dar ve kabin içi G 'ye göre ferah değil
F nin parçaları daha pahalı
G nin aydınlatma sistemi daha iyi (örneğin F nin stopları daha küçük)
G nin üretimi halen devam etmekte
G nin özellikle "twinport" ları gerçekten iyi

En azından:
parça bulunabilirliliği ve parça maliyeti açısından kesinlikle "G" kasa derdim. Zaten benim de F kasadan G ye geçiş nedenlerimim başlıcaları bunlardı.

deep arkadaşımız burada katılmıyorum f kasanında g kasanında aradıktan sonra parcaları mevcut hatta rekord dedigimiz arabanın bile parcaları mevcut ama gelelim parcaların pahalı olmasına parcacıdan parcacıya değişir kimi var 100 100 kazanır kimi var yüzde 20 kazanır araştırdıktan sonra herşey var arabalar için ama ilk önce aramak lazım deil mi !!!

Elbette aramak lazım ama işte güzel bir örneği:

İstanbul'da opel (özel/yetkili servis) hangisine giderseniz gidin %85 lere varan bir istatistik ortalaması ile G kasanın parçalarını daha kolay bulacaksınız.

Ayrıca, ustanıza aracı bakıma götürdükten sonra 'dur ustacım, sen senin şu elindeki parayı XXX değerden bana satma, ben Ankarada bunu X YTL ye buldum onu getirteceğim' derseniz 3 adet ekstra masraf yansıtılacaktır:

1. Ister istemez zaman kaybından dolayı sizin kaybınız
2. Ustanızın teşhisi koyduktan sonra adamı belki saatlerce, belki de günlerce bekletmeniz
3. Yine servisinizin size paçalda sağlayabileceği (eğer ondan tüm parçaları alabilseniz) indirim miktarından vazgeçme maliyeti
4. Kargo + yol masrafları

Benim hayat felsefem:
Güvenilecek bir işin
Güvenilecek (bir) karın
ve güvenilecek (bir) ustan olsun

Ayrıca şunu da belirtmek isterim:
Türkiye'de her aracın parçasını bulabilir ve getirtebilirsiniz ancak bu anlayış asla söz konusu parçaların ucuz olabileceği anlamı taşımamaktadır.

Küçük bir diğer örnek:
Aynı dönemde Türkiye pazarında olan Tipo ve Tempra lar arasında neden bu kadar fiyat farkı vardır? Özellikle stopları arasındaki farkın tarafınızca araştırılmasını öneririm. Cevabı açıktır: Tempra nın bir çok parçasının üretildiği yan sanayi mevcutken ve bu yan sanayiyle rekabet etmek amacıyla orjinal parçalarda da bir takım indirimler yapılırken, malesef Tipo ların (aynı dönemde) her parçası İtalya'dan ithal edilmektedir.

Teşekkürler

Ayrıca, 98 yılına ait Astra F 98 GLS ve Astra G 98 GL kullanıcısı olarak elbette az çok bilgim olmalıdır diye düşünüyorum.

astra f ler in parça fiyatları g lere göre ucuz . ben gayet memnunum. tüplü olmasına rağmen gayet atak ve kıvrak.

astra f ler in parça fiyatları g lere göre ucuz . ben gayet memnunum. tüplü olmasına rağmen gayet atak ve kıvrak.
Ya abi sen nediyon ya piyasada bu araçları herkes bilmiyo yemin ediyorum zannediyolarki yürümeyen hantalçok yakan araba zannediyolar sonra çok yanılan oldu :D çoğu arabayı sağ dikiz aynasından takip ediyorum hadi ben yine fazla hızlı gitmiyorum ama saolsun babam sıfır çıkan arçları bezdiriyo aynı segmentteki araçları bu arada dediğim gibi piyasada bilen yok bide piyasada fiyatıda ucuz olunca millet kaçıyo 2 senedir bi ağır masrafı bize bakı balata takımı olmuştur,gerçekten çok sağlam araçlar ben kendimede araç alsam bu fiyata gider gsi sini alırım gerçekten bu araç sayesinde opelci oldum:D

Tabiki, miyadını doldurma olayı arabadan arabaya değişir...Ama çizgi olarak baktığınızda haliyle gözün çok alışık olduğu bir çizgisi var...14 senelik tasarım sonuçta..Ama bence gene de ufak tefek makyajlarla güzel hale gelebiliyor..Mesela benim f lerde en sevmediğim taraf ön görünümdür..Onu da değiştirdim kendi aracımda..bir de yerden çok yükssek..onu hallettim..Motor zaten iyi se biniceksin sağına soluna takılmadan..

bende miladını doldurduğuna inanmıyorum. Yukarda arkadaşımın dediği gibi ufak tefek oynamalarla bile bu araç çok guzel gorunuyor ama on kısmını bende pek begenmiyorum ustteki arkadaş koyarsa fotoları aracının ön kısmıyla ile ilgili iyi olur

Geri