Astra F Kullanıcıları Buraya

hadi bakalım yaptırınca yazarsın sonucu
Hakan abicim filtreler tıkanmış :( Tıkalı olduğu için üst devirlerde çokda az olsa yığılmalara sebebiyet veriyomuş değiştirirken biraz benzin reglatörümü ne onun gibi bir şeyden bahsetti ustam daha yüksek barlısını taktıkmı dedi yolda tutamazsın dedi sonra kat iptaliyle headersdan bahsetti ;) sana fazla bi maliyeti olmaz hatta üstüne para alırsın dedi ama kat iptal olunca arıza ışığı yakarsa diye koruyorum işte :( headers zaten oldu olası aklımda :) :D bakalım abicim durmak yok yola devam ;)

hedersmı yaptırıcan sımdıı ben sana soyluyumm 5 bar benzın pompası koy portpolısh yaptır :D bulabılırsen derecelıı bull 140 pslere kadar cıkar bırde 12,5 sıkıstırmalı forget pıston koydunmu tamamdır cananvar gıbı gıdersın :D

hedersmı yaptırıcan sımdıı ben sana soyluyumm 5 bar benzın pompası koy portpolısh yaptır :D bulabılırsen derecelıı bull 140 pslere kadar cıkar bırde 12,5 sıkıstırmalı forget pıston koydunmu tamamdır cananvar gıbı gıdersın :D
Melii abi zaten pompa değiştiya 4 sene oldu hatta :) barını hatırlayamıyorumda :( reglatörüde onun içinmi dedi bilemiyorum :( zamanında port polish ide konuştuyduk kaldıydı ama dereceli forget piston filan abi bizi aşar :) :D :D :D tam sıra headersa geldiydi aracın yağ yakması artınca kaldı (sebebi carbon cleandenmiş gerçi :)) 3000 km oldu daha gram yağ eksiltmemiş ;) tabi yalçın abi saolsun verdi karışım işe yaradı :) yağ eksiltmeyi kesince bizde kaldığımız yerden devam edelim diyoruz ;)
Peki Melii abi bu reglatör nasıl işe yararmı :(

Melii abi zaten pompa değiştiya 4 sene oldu hatta :) barını hatırlayamıyorumda :( reglatörüde onun içinmi dedi bilemiyorum :( zamanında port polish ide konuştuyduk kaldıydı ama dereceli forget piston filan abi bizi aşar :) :D :D :D tam sıra headersa geldiydi aracın yağ yakması artınca kaldı (sebebi carbon cleandenmiş gerçi :)) 3000 km oldu daha gram yağ eksiltmemiş ;) tabi yalçın abi saolsun verdi karışım işe yaradı :) yağ eksiltmeyi kesince bizde kaldığımız yerden devam edelim diyoruz ;)
Peki Melii abi bu reglatör nasıl işe yararmı :(

burak bu işlemlerden sonra bi benzinciye ortak olman lazım :D
tak bi performans egzoz katı iptal et bide kutu içi hava filtresi tmmdır benzindede çok değişim olmaz

benzın reguletoruu ucunda pompa saatıı gıbı bır sey var benzının bar basındınıı olcuyorr benım bıldıgım kadarıyla bnım arabamda yag yakıyorduu zamanlaa pıston erıdıı :D sımdı komple yenıden yapıcagız ıderelık ben yapıcamm sonra yukenıcem tekrar gırıcem motoraa :D

burak bu işlemlerden sonra bi benzinciye ortak olman lazım :D
tak bi performans egzoz katı iptal et bide kutu içi hava filtresi tmmdır benzindede çok değişim olmaz
Walla bilmiyorum önder şuan için çok memnunum aracı sıkmadıkça 100 kmde 5,5 litre yakıyo (tabi ş.dışı ş.içi ne zaman ölçmeye kalksam çok fazla çıkıyo zaten ustalarda verimli hiçbir zaman için ölçemezsin diyolar;))
Aslında hep aklımda var yapılan işlemlerden sonrada ilaç gibi gelebilir ama her zaman dediğim gibi ailecek kullandığımız için ne kadar sessiz çalışırsa o kadar iyi :(

benzın reguletoruu ucunda pompa saatıı gıbı bır sey var benzının bar basındınıı olcuyorr benım bıldıgım kadarıyla bnım arabamda yag yakıyorduu zamanlaa pıston erıdıı :D sımdı komple yenıden yapıcagız ıderelık ben yapıcamm sonra yukenıcem tekrar gırıcem motoraa :D
saol melii abi anladığım kadarıyla direk alakalı ;) veya aynı parçada olabilir :D ya melii abi eskiden 6000 kmde 1litre eksilirken carbon clean bi yapıldı kurumları temizleyince 3000 kmde bir yakmaya başladı :( ve ustamın dediğine göre ilk başta çok yakar sonra yağ değiştikten sonra geri aynı seviyeye döner dediydi dediği oluyo gibi :)

Benzin reglatörüyle ilgili bir kaç bilgi buldum :)
STANDART BENZİN REGÜLATÖRÜ

Benzin regülatörü tarafindan denetlenen, yakıt pompası enjektörlere yüksek basınçla yakıt püskürtür. Tipik olarak, regülatör ayarlanabilir değildir ve 3 bar maksimum basınca göre ayarlanmıstır. Motor düşük devirlerde çalışıyorken, benzin regülatörü basıncı 0.5 bar aşağı çekip, 2.5 bar'a indirir. Düşük devirde, ani hızlanmaya çalısıldığında, yakıt basıncı orantılı olarak E.E.C.’nin (yeni otomobiller için) gerekli gördüğü miktar sonucu oluşan fakir yakıt karışımı ile artar. Bunun etkilerini incelemek gerekirse;

- Gaz pedalına zayıf tepki
- Yavaş trafik seyrinde zaman zaman sürüş problemleri
- Orta derecede performans
- Hızlanma esnasında tekleme

Şimdi de Performans Benzin Regülatörü kullanan araçlara göz atalım.

PERFORMANS BENZİN REGÜLATÖRÜ

Gözünüze çarpacak ilk farklılık, Performans Benzin Regülatörü’nün yakıt basıncının üzerindeki bir vida sayesinde ayarlanabiliyor olmasıdır.
Performans Benzin Regülatörü’nün yakıt basıncı takıldığı aracın durumuna göre maksimum 2.0, 2.5 veya 3.0 bar olarak ayarlanmıştır ve standart benzin regülatörleri gibi motor düşük devirlerde çalışırken 0.5 bar daha düşük basınçla çalışır. Bu noktada Performans Benzin Regülatörü ile standart benzin regülatörleri arasındaki benzerlikler sona ermektedir.
Düşük devirde seyrederken ani hızlanmalarda, Performans Benzin Regülatörü standart oranın 1.7 katı daha fazla basınç üretir ve bunun sonucunda oluşan sağlıklı, güçlü ve zengin yakıt karışımı ile aracınızın sürüş performansına ekstra katkıda bulunur. Bunun aracınız üzerindeki olumlu etkilerini görmek gerekirse;

- Gaz pedalına hızlı ve ani tepki
- Daha iyi hızlanma
- Ekstra motor performansı
- Hızlanma esnasında oluşan teklemelerin ortadan kalkması

fse-pompa.jpg

Performans Benzin Regülatörü, hızlanma esnasında yakıt karışımını zenginleştirerek motor performansını artırır. Sabit hızlarda ve Cruise Control gibi sistemlerin devreye girmesi durumunda standart benzin regülatörleri gibi davranır.

Geri