Astra F Kullanıcıları Buraya

F-SANE sahiblerine selamlar bende az önce memleketten gelmiş bulunmaktayım 2500 kmlik yolculuğumuz sonunda bitti :) Bu arada aranızda kurşunsuz 97 oktan kullanan varmı :o pompacının gazına gelip aldık o benzinle 500 km yaptıktan sonra arıza ışığı 2 kere yandı söndü :( Ben benzinden diye düşünüyorum öncedende başıma gelmişti :( Bu arada yakıt konusuna girmişken 650 kmlik yolu ort. 140la geldim daha depoda 4de 1 benzin var baya sevindim klimada açıktı :)

çok iyi yakmış.
benim ki dünkü hesabıma göre 120 liraya 400 km yaptı. 200 km sehir dışı.
30 kuruş falan ediyor.
yalnız bu zonguldakta 38 kuruşa kadar çıkıyor.
rampa viraj kamyon sıkışıklık falan filan etk,l,yor

eskişehir istanbul yolunda klima açık ortalama 7,5 litre klima kapalı 6,5 litre yakıyor bizimki. Arıza ışığını uzun yolda kesin yakıyor zaten. Ne demek istiyor ben yaşlı bi arabayım azıcık dinlenmek istiyorum sağa çek mi diyor bilmiyorum ama biraz 6000devirlere çıkıp yada ani fren yapınca direk yakıyor arıza ışığını. Yaşlandıkça huysuzlaşıyor :D

hg burak benzin 97 oktan oluşu değil de yol üstü kalitesiz bi benzinciye denk gelmiş olabilirsin 97 de sorun yapmaması lazım.Ayrıca yakıt gayet iyi bizim araçlar uzun yolda az yakıyor :)

yedek su deposu üzerinde 95-98 oktan ayar soketi var araçta;ateşlemeyi ona göre ayarlıyor;o soket neye göre ayarlıysa bence o oktanda yakıt almak lazım lambayı 97 oktana ayarlı olmadığından yakmış olabilir; bende bu hafta sakaryaya gideceğim,bakalım nekadar yakacak.....

Burak'cım hoşgeldin görüşemedik yine arıza lambası egr dende yanmış olabilir.

hoşgeldin burak valla o arıza lambası benimde hep yanıyor ankaradan eskişehire gelirken benzindede gelsem / lpg dede gelsem 3 kere kesin yanıyor :)

çok iyi yakmış.
benim ki dünkü hesabıma göre 120 liraya 400 km yaptı. 200 km sehir dışı.
30 kuruş falan ediyor.
yalnız bu zonguldakta 38 kuruşa kadar çıkıyor.
rampa viraj kamyon sıkışıklık falan filan etk,l,yor

eskişehir istanbul yolunda klima açık ortalama 7,5 litre klima kapalı 6,5 litre yakıyor bizimki. Arıza ışığını uzun yolda kesin yakıyor zaten. Ne demek istiyor ben yaşlı bi arabayım azıcık dinlenmek istiyorum sağa çek mi diyor bilmiyorum ama biraz 6000devirlere çıkıp yada ani fren yapınca direk yakıyor arıza ışığını. Yaşlandıkça huysuzlaşıyor :D
Anladığım kadarıyla 97 oktanla ilgili bir sıkıntı yok sormamın amacı ben gayet memnun kaldım :)
Önder aslında o kadarda kötü bir yer değil hep kayseriden çıkarken aldığım istasyon ama 97yi ilk defa aldım dediğinde olabilir benzinde pislik varsa anında anlıyo bizim araçlar :) Dediğin gibi cidden az yakıyo 4bin devrin altına düşmeyince içimden diyorum fulleye fulleye gezicez anlaşıldı dedikçe ibre kımıldamadı :kop:
Halil abi dediğini kullanım kitapçığındada gördüm ama gösterdiği yerde ya benim dikkatimi çekmedi yada yok :( ama bi daha dikkatlice bakayım ;)
Burak abi kusura bakmaya dediğim gibi hiç fırsat olmadı :o Bilmiyorum ama egrden olsa kanımca sönmezdi :(
Saol Cengiz benimde eskiden başıma geliyordu benzinci değiştire değiştire shellde bulduk huzuru ama 97sini sevmedi galiba shell 95inde hiç arıza ışığı yakmıyordu :(
Alican dediğin doğru sonuçta kaç yaşında araba ama ben yinede yaktıa bağlıyorum :) ama hakkını yememek lazım ben bile dayanamazdım hem baya bi uzun yol hemde devirli gitmek her arabanın harcı değil ;) hele albea accent clio vs vs bir süre sonra hepsi tıkandı :D :D :D hele bi laguna vardı yolda öldürdü beni :kop: sürekli stabil bi şekilde gidiyorum beni solluyo biraz gidiyo tekrar tıkanıyo bir süre sonra tekrar yanıma geliyo tekrar tıkanıyo :D
Uzun lafın kısası yolda belde bırakmadan beni zor duruma düşürmeden serin ve konforlu bir yolculuk sundu ;) F-SANEliğini bir kez daha sundu diyebiliriz :)

Ne demek istiyor ben yaşlı bi arabayım azıcık dinlenmek istiyorum sağa çek mi diyor bilmiyorum ama biraz 6000devirlere çıkıp yada ani fren yapınca direk yakıyor arıza ışığını. Yaşlandıkça huysuzlaşıyor

süpermiş:D

arkadaşlar benim araba fazla yakmaya başladı.tatile bodruma gittim geldim 630 km.km 30kuruş yakmış.bujiler hava filtresi yeni.arabada klima hep açıktı bagajda doluydu.3 kişi ve iki çocuk vardı.giderken 80-90 km gittim.gelirken bir kaç kez 150-160 çıktım oda anlık.neden çok yaktı anlamadım.

BENZİN ZAMLANDI ONDANDIR:d

arkadaşlar aracıma arka tampon eki ve yan marşbiyel taktıracam.arkadan bakınca stepne yeri görünüyor buda hoşuma gitmiyor.daha önce yaptırmış olan veya tavsiyesi olan varmı

Geri