Üçüncü Sorum Benim Aracımın kaç kuruş yaktığını hesaplayamadım sorduğum kişilerde hem sıralı sistem tüplü hemde twinport motoru olduğu için çok çok az yakması lazım dediler ben hesaplayamadım depoyu fullüyorum yine hesaplıyamıyorum bu konuda ne dersiniz düşüncelerinizi almak isterim...
öncelikle iyi geceler bu kponuda ukalalık yapmak istemem ama her aldığmız gazı hesaplama manyaklaığım olduğu için
size bu konuda net şeyler ve tücrübe edilmiş bilgiler verebilirim ;
(ilginiç dialog
kızm : baba sana bişey sorabilrimiyim
- sor kızım,
+ sen ne hesaplıyosıun her seferinde
- arabanın kaç lira yaktığını kızım
hanım (alaycı bir sesle) : noldu yine aynımı yaktı. değişiklik yok yani ala laaa. sen baktır arabaya bence iilginç her ölçtüğünde aynı çıkıyo
)
aslında bunu en iyi yöntemi LPG yi aynı yerden aynı pompadan aynı satte fulleyeceksin. yaklaşık 100 km kullanıp aynı yerden aynı pompadan aynı satte tekrar fulleyeceksin. fullemenın kelime anlamını iyi bilen birde pompacı bulacaksın. (bi geldim arabanın başına amcam arabanın arka çamurlğa çökmüş sallıyo. "şey abi tam dolsun diye" iide abi tam doldurp napacan zaten sayacın en sağındaki numara iman gucuyle atıyor
) Kaç lt gaz aldı. 9 lt. bu 100 km yakıtı. lpg ne kadar. Ank 1.54
9* 1.54 / 100 = 138 kr yakıyor araba km de. hesap budur. buna ilk benzinde çalıştığı için benzin maaliyetinide ekle ve yakıtı bul.
ya da en sağlamı şudur. gazı sonuna kadar bitir. 20 tl lik gaz al. km yi sıfırla. yine gazı bitene kadar git. benzın almayı unutma yoklda kalma
km ye bak. 120 km gitti. 20 /120 = 166 kr yaktı.
biraz uzun oldu farkındayım herkese iyi geceler....