Astra F Kullanıcıları Buraya

ya bu arada bende arabayı özellikle rampalarda çok zorluyorudum ve kendi kendime söylenmiyorudum ya bu araba hantal yokuşlarda diye. Sonra sonra keşfettim. arabayı yokuşun başında 3500-4000 devirde sardırısan rampaya, devamında cok gaz veremne gferek kalmıyor. alt devirlerde ğisteksiz< motoru yuksek devirde rampaya vurdunmu düz yol gibi tırmanır geçer. bu arada araban ş içi devirli kulanımla 10 litre yakıyor görünüyor. Gayet makul aslında benim otmatik astram ş içi 11 litre lpg tüketiyor. biraz daha sakin kullanı9mla 9 - 9,5 lt ye düşer ki buda motorun hala çok ii durumda olduğunu gösterir.

ya bu arada bende arabayı özellikle rampalarda çok zorluyorudum ve kendi kendime söylenmiyorudum ya bu araba hantal yokuşlarda diye. Sonra sonra keşfettim. arabayı yokuşun başında 3500-4000 devirde sardırısan rampaya, devamında cok gaz veremne gferek kalmıyor. alt devirlerde ğisteksiz< motoru yuksek devirde rampaya vurdunmu düz yol gibi tırmanır geçer. bu arada araban ş içi devirli kulanımla 10 litre yakıyor görünüyor. Gayet makul aslında benim otmatik astram ş içi 11 litre lpg tüketiyor. biraz daha sakin kullanı9mla 9 - 9,5 lt ye düşer ki buda motorun hala çok ii durumda olduğunu gösterir.

evet benim araba 10 litre civarı yakıyor.sizinkide otomatik oldugundan biraz fark vardır muhakkak:) ama herşeye rağmen arabamı seviyorum.94 model olmasına rağmen herkes kaç model satıyomusun gibi sorular soruyor:D

35 40 kuruş:eek:
abi bende filtre+egzos var ve arabayı fazla çıkartmadıgımdan,çıktıgı zamanda genelde devirli kullanırım:D 15 20 dk durmadan sürekli devirli kullandıgımızda 33 kuruş yakmıştı.bence bir servise götürün aracı.bu arada farkedermı bılmem ama benım araç 8 valf. ecotec motor değil ve rampalarda daha fazla gaza yüklenmek gerekıyor.
debriyaj baskı seti değişecek.
ondan sonra düşer belki.

walla benim araç kütük gibi spor yayları taktıgımdan beri seke seke çekirge gbi gidiyorum ama yol tutuş 10 numaa oldu benm bitek ses arka mdf den geliodu onuda kestim =)

Abilerim kardeşlerim benim baya bi sorum olucak sizlere :D
Ben 2004 model opel astra elegance 1.6 16V Twinport Motor sahibiniym arabamda BRC marka sıralı sistem tüp var ben aracıma hava filtresi taksam ses alabilirmiyim eksoz takmak istmiyorum uzun yolda rahatsız edici oluyor taktırırsamda vanalı eksoz taktırmayı düşünüyorum hava filtresi konusunda hangi marka önerirsiniz güzel bi ses elde edebilirmiyim sorduğum insanların çoğu o arabada ses alamazsın alırsanda yüksek devirlerde alırsın kit alırsan daha iyi ses alırsın gibi düşüncelerini söylediler kit almak için para olayı sınırlı ben sadece hava filtesi alıp bitirmek istiyorum işi ne dersiniz...?
ikinci sorum ses sistemi konusunda bana ses sistemi önerisinde buunabilirmisiniz geçenlerde magnat 4 kanal 1000w çıkışlı anfi 30cm magnat 1000w hava çıkışlı kabinli woofer 2 tane pıonner kolon arkaya buldum 430 lira dediler tanıdıklarıma danışıp bunu mu alsam yoksa toplama bişeymi alsam ne dersiniz bütcem 450 liraya kadar ne önerirsiniz...
Üçüncü Sorum Benim Aracımın kaç kuruş yaktığını hesaplayamadım sorduğum kişilerde hem sıralı sistem tüplü hemde twinport motoru olduğu için çok çok az yakması lazım dediler ben hesaplayamadım depoyu fullüyorum yine hesaplıyamıyorum bu konuda ne dersiniz düşüncelerinizi almak isterim...
dördüncü sorum far konusunda farlara para olduğu zaman angel alsam aldığımda içindemi olucak xenonları yoksa kendim mi alıcam ampullerini eğer kendim alırsam 6000k mı 8000k mı önerirsiniz eğer angel alamazsamda xenon düşünüyorum onda 6000k mı 8000k mı önerirsiniz çoğu kişi xenonlardan ceza yedim diyor bu konudada düşüncelerinizi almak istedim...
beşinci sorum araba baya aşşağıda yere yakın yani çukurlarda hız kesenlerde lastikler vuruyor bunun bi çözümü varmıdır lasitk havalarını kaç yapmalıyım ön arka bundan dolayı olabilir mi?? ben arabama spor yay takmayı düşünürken bu olaylar başıma gelince spor yay benim arabanın bu halinde halt etsin demiştim bu konuda çok kafam takıldı buna bi çözüm yokmudur karter koruması falan var ama lastikler vurunca canımdan can kopuyor sanki buna bi çözüm bulmam lazım arabama spor yay takmalımıyım sizce...
Sorularım baya çok oldu ama bu bölümde paylaşmak istedim değerli düşüncelerinizi almak istedim eğer yanıtlarsanız çok sevinirim şimdiden değerli yorumlarınız için ve bana yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim...

kardes simota filitre kiti kullanabilirsin biz bi abimin arabasına aldık geçen 500 lira ama çok tatlı sesi war insanın inesi gelmiyor arabadan sen millete bakma ses çıkar lpg benzin çok farkı olmaz ses verir. ama egzoz koyarsanda remus yed simota kullanaiblirsin tavsiye ederim egzoz takarsan katalizörüde iptal et daha canlı olr. benm araçda direk düz boru gelio sona kadar hiç susturucu yok ama aşırı ses çıkıyor polislerle basın belaya girer.

Üçüncü Sorum Benim Aracımın kaç kuruş yaktığını hesaplayamadım sorduğum kişilerde hem sıralı sistem tüplü hemde twinport motoru olduğu için çok çok az yakması lazım dediler ben hesaplayamadım depoyu fullüyorum yine hesaplıyamıyorum bu konuda ne dersiniz düşüncelerinizi almak isterim...

öncelikle iyi geceler bu kponuda ukalalık yapmak istemem ama her aldığmız gazı hesaplama manyaklaığım olduğu için :D size bu konuda net şeyler ve tücrübe edilmiş bilgiler verebilirim ;

(ilginiç dialog
kızm : baba sana bişey sorabilrimiyim
- sor kızım,
+ sen ne hesaplıyosıun her seferinde
- arabanın kaç lira yaktığını kızım
hanım (alaycı bir sesle) : noldu yine aynımı yaktı. değişiklik yok yani ala laaa. sen baktır arabaya bence iilginç her ölçtüğünde aynı çıkıyo :D:D)

aslında bunu en iyi yöntemi LPG yi aynı yerden aynı pompadan aynı satte fulleyeceksin. yaklaşık 100 km kullanıp aynı yerden aynı pompadan aynı satte tekrar fulleyeceksin. fullemenın kelime anlamını iyi bilen birde pompacı bulacaksın. (bi geldim arabanın başına amcam arabanın arka çamurlğa çökmüş sallıyo. "şey abi tam dolsun diye" iide abi tam doldurp napacan zaten sayacın en sağındaki numara iman gucuyle atıyor :)) Kaç lt gaz aldı. 9 lt. bu 100 km yakıtı. lpg ne kadar. Ank 1.54 :D 9* 1.54 / 100 = 138 kr yakıyor araba km de. hesap budur. buna ilk benzinde çalıştığı için benzin maaliyetinide ekle ve yakıtı bul.
ya da en sağlamı şudur. gazı sonuna kadar bitir. 20 tl lik gaz al. km yi sıfırla. yine gazı bitene kadar git. benzın almayı unutma yoklda kalma ;) km ye bak. 120 km gitti. 20 /120 = 166 kr yaktı.
biraz uzun oldu farkındayım herkese iyi geceler....

Son düzenleme:
Bu cevaplar iyi oldu hava filtresi konusunda kit olarak baya pahalıya patlıcak söylediğin gibi ben sadece hava filtresinden ses alabilirmiyim diye düşünüyorum ve yakıt konusunda diğer konularda veya bu konularda başka düşünceleri olanların düşüncelerinide almak isterim...

Abilerim kardeşlerim benim baya bi sorum olucak sizlere :D
Ben 2004 model opel astra elegance 1.6 16V Twinport Motor sahibiniym arabamda BRC marka sıralı sistem tüp var ben aracıma hava filtresi taksam ses alabilirmiyim eksoz takmak istmiyorum uzun yolda rahatsız edici oluyor taktırırsamda vanalı eksoz taktırmayı düşünüyorum hava filtresi konusunda hangi marka önerirsiniz güzel bi ses elde edebilirmiyim sorduğum insanların çoğu o arabada ses alamazsın alırsanda yüksek devirlerde alırsın kit alırsan daha iyi ses alırsın gibi düşüncelerini söylediler kit almak için para olayı sınırlı ben sadece hava filtesi alıp bitirmek istiyorum işi ne dersiniz...?
ikinci sorum ses sistemi konusunda bana ses sistemi önerisinde buunabilirmisiniz geçenlerde magnat 4 kanal 1000w çıkışlı anfi 30cm magnat 1000w hava çıkışlı kabinli woofer 2 tane pıonner kolon arkaya buldum 430 lira dediler tanıdıklarıma danışıp bunu mu alsam yoksa toplama bişeymi alsam ne dersiniz bütcem 450 liraya kadar ne önerirsiniz...
dördüncü sorum far konusunda farlara para olduğu zaman angel alsam aldığımda içindemi olucak xenonları yoksa kendim mi alıcam ampullerini eğer kendim alırsam 6000k mı 8000k mı önerirsiniz eğer angel alamazsamda xenon düşünüyorum onda 6000k mı 8000k mı önerirsiniz çoğu kişi xenonlardan ceza yedim diyor bu konudada düşüncelerinizi almak istedim...
beşinci sorum araba baya aşşağıda yere yakın yani çukurlarda hız kesenlerde lastikler vuruyor bunun bi çözümü varmıdır lasitk havalarını kaç yapmalıyım ön arka bundan dolayı olabilir mi?? ben arabama spor yay takmayı düşünürken bu olaylar başıma gelince spor yay benim arabanın bu halinde halt etsin demiştim bu konuda çok kafam takıldı buna bi çözüm yokmudur karter koruması falan var ama lastikler vurunca canımdan can kopuyor sanki buna bi çözüm bulmam lazım arabama spor yay takmalımıyım sizce...
Sorularım baya çok oldu ama bu bölümde paylaşmak istedim değerli düşüncelerinizi almak istedim eğer yanıtlarsanız çok sevinirim şimdiden değerli yorumlarınız için ve bana yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim...

1-ecotec motorlarda hava filtresinden fazla ses alınmadıgını çoğu kişiden duyuyorum.ben yed filtre kullanıyorum(ecotec motor değil) ses mükemmel diyebilirim.egzosla beraber geçtiğim heryerde dönüp dönüp bakıyolar sese:D
2-bass konusunda magnat gerçekten çok basarılı ancak fiyatları hakkında bilgim yok.
3-örneğin 30 liralık benzin aldınız ve 100 km yaptınız.30tl yi 100 e bölüyorsunuz = 30 kuruş çıkar.
4-angel ın içinde zenon olmuyor.ayrıyetten kalitesine göre 150 200 den başlar fiyatları.
5-spor yay takarsanız çok dikkatli gitmeniz gerekir.sürekli diken üstünde yani:D

Geri