- Konuyu Başlatan
Herkese merhabalar.bugün e-5 te giderken trafik tıkalıydı,yavaş yavaş gidiyodum.sonra açılır gibi oldu hızlandım 2000 devirde 80 km hıza geldim sonra motor arıza lambası(sarı,en solda olan), akü ışığı ve yağ ışığı aynı anda yandı ve orta şeritte stop ettim.Allahtan arkam ve sağ taraf boştu,emniyet şeridine geçebildim.elimi kontağa götürdüm ve kontak, motoru çalıştırma seviyesindeydi yani kontak ta atmamıştı..kontağı kapattım ve yaklaşık 10-15 saniye sonra arabayı çalıştırdım ve çalıştı,hiç bişey olmamış gibi evime gelebildim.bu olay olmadan önce opetten yarım depo benzin aldım[bu arada hep shell den benzin alırım acaba farklı benzin konulması mı bu soruna yol açtı?],yani benzin bitmesi gibi bi olay yok.motorumda yağ eksiltme sorunuda yok,yağ değişimi yeni yapıldı,egr değişti,benzin pompası,yağ ve benzin filtreleri,aküm yeni.neden stop ettim anlamadım
arabamdaki tek sorun durduğumda kontağı kapatıp P ye alınca araba çalışmıyor, N de çalışıyor.anladığınız üzere arabam otomatik vites.trafikte bi sorun yaratmıyor.P yede almadım bu arada yürürken
pazartesi servise gitcem ama sizlere sormak istedim
Geçmiş olsun kardeş.otomatik vitesçi arkadaşlar sanırım daha iyi anlar bu durumun nedenini:good: