Astra G 1.4 16v daha fazla performans istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ferad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende de 1.4 var performansı bence gayet yeterli.Tüp takılı değil ondan olabilir.Bide yüksek devirde kullanmayı gerektiriyor.Ama keşke 1.6 alsaydım demiyorda değilim :D Alıştık devletin yüksek motorlu araçlarını kullanmaya :)

Başlığı hortlatmışım haberim yok:D:D:D

Son düzenleme:
99 model corsa 100 yıl manuelden sonra(ortalama 7.5 yakıyordu ama yüksek hızlarda içiyordu benzini) Şuna kanaat getirdim bir aracın motoru güç ve hacim olarak ne kadar ufaksa o kadar sorun çıkartır yakıt tüketimi dahil.O nedenle 1.8 den aşağı motoru olan araçlarla ilgilenmiyorum çok hız yapmıyorum sakin sürücüyüm ama altındaki aracın gerektiğinde neler yapabileceğinden emin olmak insana müthiş bir güven veriyor.Uzun yolda 120 de 5'e atarsın 130la aheste aheste gidersin:)

z motorlar bakımsızsa x motordan daha kötu yuruyor emın olun aslında x motor daha serı gaz yıyor gaz kelebegı mekanık tellı
z motorun gaz kelebegı elektronık oldugundan tempıkme suresı bıraz gec bakımlı z motor ıyı yuruyor kurum yaptırdıtmadıgınız surece sorun yok hep elektronık tek sıkıntı o

benim araç da z motor ama elektroniğinin bi zararını göremedim tam tersine misal boğaz kelebeğini temizlemek için söküyorsun sonra kalibrasyonu araç kendi otomatik yapıor mis valla :)

Performans istiyorsa bir kişi bence altındaki araba at gibi olacak... yok at gibi değil ise sütçü beygirinden fazla bir şey beklememek gerek. ;)

Abicim ne kadar ekmek o kadar köfte demişler, 1.4 araca binmek zaten ekonomi işidir hiç bişey beklememen gerekir, bildiğiniz gibi 1.6 ile aynı vergi dilimindedir 3 kuruş yakıt tasarrufu için insanın kendine ettiği bir eziyettir, gaza var gücünüzle bastığınız hale aracın tepki vermemesi kadar üzüntü verici bişey yok inanın ki , 2.0turbo aşşağı binme isteğim yok bu sebepten ötürü.

arkadaşlar bende 2001 hb 1,4 16valf gl opel var. üzerinde lpg takılı 6 yıldır. ruhsatta 80,1 kw yani 108 beygir yazıyor. z14xe ile başlıyor... inanın aracım canavar gibi maşallah. sizin dediğiniz gbi yolda sollamaya korkmayı bırakın radara girecem diye tedirgin oluyorum bile.isteyene ruhsat fotokopisini çeker koyarım video bile eklerim. üstelik190.000de. anlamadığım nokta sizler de nasıl 90 beygirlik araç olduğu.aracınızın arkasında sadece 1,4 yazıyorsa 90 beygir 8 yada 12 valf dir.arkasında 16v yazıyorsa 108 beygirdir. diye düşünüyorum. bu ara 2003 den sonraki araçlarda 16v yazsa bile 90 beygir mi oluyor?

Geri