merhaba arkadaşlar
2000 model astra g aracım 201.000 kilometreye geldi, x16xel motor
10.000 bakıımı da yaklaşıyor, 10.000 bakımı ile de biraz ağır bakıma alayım dedim,
yeni aldığım için trigeri vs ne zaman değişti bilemiyorum,
ilave olarak klasik astra g sorunu olan yağ eksiltme mevcut, ve bazı konularda 200k kilometrelerde yağ pompası gücünü kaybettiğini okudum,
değiştirmek istediklerim sırasıyla:
Triger seti
Devirdaim pompası
Yağ Pompası (kontrol edilecek)
V kayışı ve kasnağı
Buji seti
Yağ Filtresi
Hava Filtresi
Benzin Filtresi
Polen Filtresi
Lpg Filtre seti
motor yağı ve bujiler hariç mümkün oldukça hepsini gm almayı düşünüyorum, ama geçmiş tecrübeleri olanlar, mutlaka bu markayı al yada alma diyeceğiniz birşey varmıdır? mesela bir kaç yerde triger seti gates markanın kalitesinin gm ile aynı olduğunu söyleyenler olmuş.
bu parçaları internetten alıp ustaya götürüp taktırmayı düşünüyorum, internette yada istanbul avrupa yakasında uygun fiyata bulabileceğim güvenilir nereler vardır.
ve son soru araç için hangi yağ, facebook gruplarıı ve forumlarda yüzlerce yazı okudum, herkez farklı birşeyler yazmış.
aracım 201.000 kilometrede, lpg li, yağ eksiltme mevcut,
istanbulda ağırlıkla şehir içi kullanıyorum aracı, (bol miktarda dur kalk mevcut oluyor bazen)
en çok önerilenler aşağıdakileri gördüm
şimdiden herkeze teşekkürler.
2000 model astra g aracım 201.000 kilometreye geldi, x16xel motor
10.000 bakıımı da yaklaşıyor, 10.000 bakımı ile de biraz ağır bakıma alayım dedim,
yeni aldığım için trigeri vs ne zaman değişti bilemiyorum,
ilave olarak klasik astra g sorunu olan yağ eksiltme mevcut, ve bazı konularda 200k kilometrelerde yağ pompası gücünü kaybettiğini okudum,
değiştirmek istediklerim sırasıyla:
Triger seti
Devirdaim pompası
Yağ Pompası (kontrol edilecek)
V kayışı ve kasnağı
Buji seti
Yağ Filtresi
Hava Filtresi
Benzin Filtresi
Polen Filtresi
Lpg Filtre seti
motor yağı ve bujiler hariç mümkün oldukça hepsini gm almayı düşünüyorum, ama geçmiş tecrübeleri olanlar, mutlaka bu markayı al yada alma diyeceğiniz birşey varmıdır? mesela bir kaç yerde triger seti gates markanın kalitesinin gm ile aynı olduğunu söyleyenler olmuş.
bu parçaları internetten alıp ustaya götürüp taktırmayı düşünüyorum, internette yada istanbul avrupa yakasında uygun fiyata bulabileceğim güvenilir nereler vardır.
ve son soru araç için hangi yağ, facebook gruplarıı ve forumlarda yüzlerce yazı okudum, herkez farklı birşeyler yazmış.
aracım 201.000 kilometrede, lpg li, yağ eksiltme mevcut,
istanbulda ağırlıkla şehir içi kullanıyorum aracı, (bol miktarda dur kalk mevcut oluyor bazen)
en çok önerilenler aşağıdakileri gördüm
Marka | Model | Viskozite |
Mobil Super | 2000 x1 | 10w40 |
Mobil Super | 3000 x1 | 5W40 |
Liqui Moly | Mos2 Leichtlauf | 10w40 |
Shell | Helix x7 | 10w40 |
Motul | Synergie + | 10w40 |
şimdiden herkeze teşekkürler.