Astra G benzinde tekleme sorunu

KaRaCoCuK71

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
S.a arkadaşlar aracım 2001 astra G.Araç tüplü ilk çalıştığında motor soğukken araca gaz verdiğimde acayip sesler geliyor araç çekmiyor benzin bitermiş gibi oluyor gaza basıyoru basıyorum gitimyor acayip sesler geliyor.Aynı zamanda aracta katalizörün içi dağılmış acaba bu sorun katalizörle alakalı olabilirmi.Ve bu katalizörün sesini kesecek ucuz yollu bişey yok mu?Şimdiden hepinize teşekkürler.

aynı araç bendede var ve benimde sorunum sizinkiyle aynı.ilk çalıştırmada gaza bastığımda araç gaz yemiyor zırıltı sesleri geliyor ve araç sonradan gaz yemeye başlıyor. usta bana araç devamlı gazda kullanıldığı için benzine geçtiğinde araç tam uyum sağlamıyor.bana aracı 1 depo benzini bitirene kadar kullanmamı söyledi tabi bu arada sadece benzinle kullancaksın lpg yok dedi.daha sonrada araca program atıp düzeltcez dedi. kısmet olursa maaşı alınca yapcam :D . peki siz katalizörün içini boşaldığını nasıl anladınız.bende benzinde gaza basınca acayip sesler geliyor.

Teşekkürler ilginiz için.Ben katalizörün boşaldığını egzozcuya gittiğimde öğrendim.Ama bendeki katalizör sesi sadece benzinde değil lpg'deykende geliyor.Birde bendeki bu zırıltı sesleri belli bi süre araç çalışıpta motor ısınınca geçiyor 2-3 dakika sonra falan sonuç alınca bana da bilgi verin lütfen....

büyük ihtimal düzeleceğine inanıyorum. forumu biraz araştırırsanız bu sorunla karşılaşan bazı arkadaşlar benzinde kullanma+program yada carbon clear yaptırarak bu sorundan kurtulmuşlar. inşallah bizim sorunda bununla giderilir. birde kendizinizi üye kısmına tanıtırsanız sorularınıza daha hızlı cevap alırsınız.

arkadaşlar bendede aynı sorun başladı derdinize bir care buldunuzmu anlatırsanız sevinirim

motor soğukken araç lpg ye geçtiğinde silkeleme, patırdama, verimsizlik yapıyorsa lpg geçiş sıcaklığını yükseltip deneyin.
motor soğukken araç lpg ye "geçmeden" benzinde silkeleme, gaz yememe, verimsizlik yapıyorsa ve lpg ye geçtiğinde düzeliyorsa lpg ecu'su değişmesi gerekir. ama değiştirmeden önce 1-2 gün benzinde binilerek düzelip düzelmeyeceğini de kontrol edin. özellikle ecu'ya para verecekseniz benzinde 1-2 gün binip, deneyin mutlaka. bazıları düzeliyor.

katalizör dağılmış olsa yüksek devirde sıkma yapar mutlaka.

selam arkadaşlar aynı sorun bende de var. araç sogukken benzinde tekleme yapıyor. lpg ye geçince düzeliyor. bunun lpg beyninden oldugundan eminmisiniz. ona göre lpg yi taktırdıgım yere gidip garantiden değişmeleri için baskı yapacagım da. ne zaman lpg yi taktırdıgım yete gitsem lpg de sorun yok. benzinde tekleme yapıyorsa servise gidin diyorlar. Bu sorunun kesin olarak nerden kaynaklandıgını bilen arkadaş varsa lütfen yardımcı olsun bize

silkeleme ve gaz yememesi egr valfinden de kaynaklanabilir. Lpg beyniyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Carbon clear da yaptırabilirsin. Katalizörü boşaltırsan rahatlarsın, ince bir tiz ses ile (rahatsızlık vermez) kullanımı daha bile güzelleşir.

Aynı sorun bende de var. Acaba EGR valfi olabilirmi? Ankarada carbon clean uygulaması nereye yaptırabiliriz? Bosch servisleri yapıyor bildiğim kadarıyla.

selam arkadaşlar aynı sorun bende de var. araç sogukken benzinde tekleme yapıyor. lpg ye geçince düzeliyor. bunun lpg beyninden oldugundan eminmisiniz. ona göre lpg yi taktırdıgım yere gidip garantiden değişmeleri için baskı yapacagım da. ne zaman lpg yi taktırdıgım yete gitsem lpg de sorun yok. benzinde tekleme yapıyorsa servise gidin diyorlar. Bu sorunun kesin olarak nerden kaynaklandıgını bilen arkadaş varsa lütfen yardımcı olsun bize

Aynı sorunla bende karşı karşıyayım 1,5 ay oldu lpg taktıralı, sanki hava soğukken daha çok yapıyor gibi. ben şahsen bujiden kanaklandığını düşünüyorum orjinal bujiler lpg li araçlarda hem fazla dayanmıyor hemde lpg zor yandığı için fazla voltaja ihtiyaç duyoyor ve bobini zorlayarak devamlı bobini bozuyor sanırım. forumda 2-3 defa bobin değiştirenler var. bobin bozulmadan bu sorunu çözmek lazım. oda bujinin lpg uygun olmasıdan geçiyor gibi geliyor. ngk firması detaylı anlatmış bu bujiyi bir denemek lazım(Daha denemedim), bu linki bir incele istersen detaylı bilgiler mevcut http://www.ngk.com.tr/index.php?id=4671
en kısa zamanda sorunun kaynağını bulur çözeriz inşallah...

Geri