Astra G benzinde tekleme sorunu

özellikle soğukken arabada atlama, gaz yememe, kasıp kasıp birden fırlama gibi şikayetleri olan arkadaşlar, oksijen sensörlerini değiştirerek bu sıkıntılarından kurtulabilirler...

selam arkadaşlar aynı sorun bende de var. araç sogukken benzinde tekleme yapıyor. lpg ye geçince düzeliyor. bunun lpg beyninden oldugundan eminmisiniz. ona göre lpg yi taktırdıgım yere gidip garantiden değişmeleri için baskı yapacagım da. ne zaman lpg yi taktırdıgım yete gitsem lpg de sorun yok. benzinde tekleme yapıyorsa servise gidin diyorlar. Bu sorunun kesin olarak nerden kaynaklandıgını bilen arkadaş varsa lütfen yardımcı olsun bize

faruk bey, araç üstünde yüzlerce parçanın, arızasının verdiği sonuç tek. yani 500 parçanın herhangi biri bozulsa araba tekliyor. 500 parçanında tahmini kolay olmaz özelliklede internet üzerinden.

ancak. araç benzinde bozuk lpg de düzgünse bu benim ve birçok arkadaşımızın başına geldi. bizdeki arızalı parça lpg ecusu idi. kimimiz birkaç gün benzinde bindi düzeldi, kimimizde ecu değiştirdi.
eğerki bunu lpg servisiniz kabul etmiyor ise, siz o servisi değiştirmekle başlayın. gerekirse markayla iletişime geçip onlardan servis tavsiyesi alın. ben 6 ay lpg cileri gezdim.verdiğim paranın haddi hesabı yok. aradım voltran fabrikasını. istanbula çağırdılar ve 5 dk içinde çözdüler.

yinede dediğim gibi illa lpg ecusundan diye birşey yok, benzin enjektörüde olabilir yada size 500 parça daha sayabilirim. ama en çok başa gelenlerden biri bu. forumda araştırın bence.

arkadaşlar öncelikle ilginiz için hepinize teşekkür ederim. daha önce denediğim çözüm yollarını yazmamışım onları da söyleyeyim de arızanın neden kaynaklandığını daha kolay bulalım. serviste katalitigi boşalttık (şükür şimdiye kadar arıza lambası yakmadı), egr valfini temizlettik, başka bir bobin takıp denedik, bujileri 4 ay önce gm alıp değişmistim (servis de ordan şüphelenip baktı ama temiz dedi), boğaz kelebegini temizlettirdik, benzine würth enjektör temizleyicisi kattık ve yarım depo benzinde gezdim. oksijen sensörü şimdiye kadar arıza lambası yaktırmadı ama 7 sene önce kaza yaptıgımızda oksijen sensörünü 2.el alıp takmıştık ama arızalı olsa lamba yakardı heralde. bu arada aracımda zavoli marka lpg kiti var antepte de yalnızca 1 yerde yetkili servisi var, servis değişme imkanım maalesef yok gibi

arkadaşlar öncelikle ilginiz için hepinize teşekkür ederim. daha önce denediğim çözüm yollarını yazmamışım onları da söyleyeyim de arızanın neden kaynaklandığını daha kolay bulalım. serviste katalitigi boşalttık (şükür şimdiye kadar arıza lambası yakmadı), egr valfini temizlettik, başka bir bobin takıp denedik, bujileri 4 ay önce gm alıp değişmistim (servis de ordan şüphelenip baktı ama temiz dedi), boğaz kelebegini temizlettirdik, benzine würth enjektör temizleyicisi kattık ve yarım depo benzinde gezdim. oksijen sensörü şimdiye kadar arıza lambası yaktırmadı ama 7 sene önce kaza yaptıgımızda oksijen sensörünü 2.el alıp takmıştık ama arızalı olsa lamba yakardı heralde. bu arada aracımda zavoli marka lpg kiti var antepte de yalnızca 1 yerde yetkili servisi var, servis değişme imkanım maalesef yok gibi

aslında çok basit bir denemedir, maliyetide yoktur. lpg nin sigortasını çıkartıp deneyin.

faruk bey bende aynı sor var demiştim. genel de 20 derecenin altıysa sıcaklık daha sık yapıyor bu sabah yol bilgisayarından baktım 17 derece, bu sefer motoru biraz ısıtıp öyle gideyim dedim, yaklaşık 30 saniye motor çalıştıktan sonra harket ettim yapmadı. inşallah yarında soğuk olurda bu sefer motoru ısıtmadan gidecem, buraya yazarım.

oksijen sensörü şimdiye kadar arıza lambası yaktırmadı ama 7 sene önce kaza yaptıgımızda oksijen sensörünü 2.el alıp takmıştık ama arızalı olsa lamba yakardı heralde.

hocam boşuna yorma kendini daha fazla. bunca çabaya rağmen bulamıyorsanız hele de üstteki gibi bir durum varsa bence kati ye yakın oksijen sensörün arızalı. değiştir rahatla. bi dünya para harcamışsın ve bir o kadar da sinir olur insan bulamadıkça. 160 parça 10 da işçilikle sorunundan kurtulabilirsin...

bence kati ye yakın oksijen sensörün arızalı. değiştir rahatla.QUOTE]

bende artık ondan şüpheleniyorum, dün ş.dışından gelirken tüpde de tekleme yapıyordu, artık son çare sensörü değişmek. elim biraz rahatlasın onu da değişirim.

emrah bey sizin tavsiyeniz ilk kalkışlara yardımcı olabilir, zaten o sorunu halletsek gerisi önemli değil. sizin araçta benzinde aniden gaza basınca motoru bogup frene basmıs gibi bir his veriyormu merak ettim de :) o sorun tek bende mi var acaba. tüpte sorun yok, benzinde öyle yapıyor

polat bey bügün sigortayı sokup deneyecegim, eger sorun düzelirse dediginiz gibi lpg ecusu olabilir

bence kati ye yakın oksijen sensörün arızalı. değiştir rahatla.QUOTE]

bende artık ondan şüpheleniyorum, dün ş.dışından gelirken tüpde de tekleme yapıyordu, artık son çare sensörü değişmek. elim biraz rahatlasın onu da değişirim.

emrah bey sizin tavsiyeniz ilk kalkışlara yardımcı olabilir, zaten o sorunu halletsek gerisi önemli değil. sizin araçta benzinde aniden gaza basınca motoru bogup frene basmıs gibi bir his veriyormu merak ettim de :) o sorun tek bende mi var acaba. tüpte sorun yok, benzinde öyle yapıyor

polat bey bügün sigortayı sokup deneyecegim, eger sorun düzelirse dediginiz gibi lpg ecusu olabilir

Faruk bey tüpte hiç yapmıyor. ilk çalıştırmada yapıyor sonra düzeliyor ve genelde soğuk havada yapıyor 20 derecnin altındayken yapıyor. aynen dediğiniz gibi benzindeyken sanki gaz-fren gaz-fren yapmış gibi oluyor. birde bugünlerde şöyle bir şey fark ettim debriyaj da ayağımı hafif üzerinde tutunca sanki titreme var. benim sorunun bujiden kaynaklandığını düşünüyorum çünkü 10.000 km önce değişti ve yaklaşık 1,5 aydır lpg kullanıyorum, değiştirme zamanı geldi gibi. bu linki http://www.ngk.com.tr/index.php?id=4671 okuduktan sonra orjinal buji takmayı da düşünmüyorum çünkü bobini bozma riski daha yüksek yazmış adamlar. yolun başındayken bobin arızası için önlem almak lazım.forumda okuduysa genelde bobin bozuluyormuş lpg li araçlarda. birde anlayamadığım,eğer sorun bujidense niye ilk sabah yapıyor sonra niye yapmıyor acaba buji ısınınca daha mı iyi ateşleme yapıyorda yolun geri kalanında tekleme yapımıyor?

Faruk bey tüpte hiç yapmıyor. ilk çalıştırmada yapıyor sonra düzeliyor ve genelde soğuk havada yapıyor 20 derecnin altındayken yapıyor. aynen dediğiniz gibi benzindeyken sanki gaz-fren gaz-fren yapmış gibi oluyor. birde bugünlerde şöyle bir şey fark ettim debriyaj da ayağımı hafif üzerinde tutunca sanki titreme var. benim sorunun bujiden kaynaklandığını düşünüyorum çünkü 10.000 km önce değişti ve yaklaşık 1,5 aydır lpg kullanıyorum, değiştirme zamanı geldi gibi. bu linki http://www.ngk.com.tr/index.php?id=4671 okuduktan sonra orjinal buji takmayı da düşünmüyorum çünkü bobini bozma riski daha yüksek yazmış adamlar. yolun başındayken bobin arızası için önlem almak lazım.forumda okuduysa genelde bobin bozuluyormuş lpg li araçlarda. birde anlayamadığım,eğer sorun bujidense niye ilk sabah yapıyor sonra niye yapmıyor acaba buji ısınınca daha mı iyi ateşleme yapıyorda yolun geri kalanında tekleme yapımıyor?
beyfendi buji falan değil. hiç boşuna uğraşmayın sizde. direk gidin ve oksijen sensörünüzü değiştirin. geçmiş olsun.. sizinkinden kesin eminim o2 sensörü...

benim sorunum mu yoksa emrah beyin sorunu mu o2 sensörü. inşallah sorun sensördendir, diger konularda aynı problem için bazı arkadaşlar kesin benzin pompasındandır diyor, silindirlerde kurum var falan diyorlar

Son düzenleme:
Geri