Merhabalar Sururi bey, Benim araçta 2001 astra comfort, sizin sorunlarınızdan banada tesisat probleminiz varmış gibi geliyor. x71 deki 29 nolu pini kontrol edin (I tuşundan sorumlu pin). Ben önce tesisatı çektimde I tuşu çalışmıyordu. R ve O tuşları çalışıyordu. Fakat R tuşu ile 30 km ve üzeri hızlarda sabitleme yapıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam tuşa bir defa basınca hafızadaki kayıtlı son hıza getiriyor. Tuşa biraz uzun basıncada o andaki hızı sabitliyordu. Bu şekilde bir hafta filan kullandım. Sonra tesisatı söküp 29 nolu pindeki kabloyu soketin ucundan çıkacak şekilde tekrar taktım ve artık I da tuşu çalışıyor. Belki anlattıklarımın bir yardımı olur. Selamlar
Mokia selam,
yardimin lazim,
Aracim, Astra G 2001 Z16XE OTOMATIK Vites.
Ebayden satin aldigim Hiz sabitleyicisini takdirdim.
Hic extra kablolama yapilmadan sadece kol degisti. Otomatik vitesde baska bir ilaveye gerek olmadigini soylemistin. ( O yazim ve senin cevabin silinmis galiba, parcanin ebay adresi vardi, belki onun icin silinmistir.)
2-3 saatlik Tech2 ile yapilan programlama cabalari sonucsuz kaldi.
Koldaki "R" ve "0" tuslarinin calistigi (zaman zaman aktif bilgisi veriyor oldugu icin) Tech2 cihazinda gorulebilirken "I" tusu ile ilgili hic bilgi alinamiyordu.
Yol testinde, (usta kullandi) R ye basinca hiz sabitlenemiyor. Ama sanki 1.000 devir civarinda olursa sabitliyor gibi imis. Ben kendim Tech2 ciazina bagli olarak giderken R tusuna basildiginda "aktif" duruma gectigini gordum ama alcak devirlere dusunce oluyor bu..
Once kol ve dugmeleri suclandi, tek tek butun tuslar ve kablolarinin kontrolu sonrasi iyi calistigi anlasildi. Yine de emin olmak icin parcacidan deneme amacli alinan yeni bir kolla yapilan testlerde de calistirilamadi. Kablolar Beyine kadar kontrol edildi ve akimin ulastigi anlasilinca bu sefer de beyinde bir bozukluk oldugu iddia edildi.
Malum hic kimse sucu uzerine alip "yapamadim" demiyor..
Son birsey daha yeni yazilim atmak istendiginde aracdaki yazilimin enson yazilim oldugu anlasildi.
Nerede hata yapiliyordur sence.