Konuyu yaklaşık 1 haftadır didik didik inceledim. Ama bazı şeyler hala kafamı kurcalıyor. Aracım 2001 elegance manuel vites. direksiyonda ve sigorta panelindeki soketleri gördüğümde tesisatımın hazır olduğunu düşünerek kol ve uyumlu debriyaj müşürü sipariş verdim. (Eksik ve yarım tesisattan habersiz olarak) Kolu ve müşürü kendim taktım ve İstanbul Cevizlibağ'da özel bir serviste önce tech2'ye bağlayarak aktifleştirme denendi. Olmayınca opcom cihazına bağlandı yaklaşık 5 dk'lık bir işlemle c.c. nin aktif olduğu, Eğer tesisatım tam ise çalışacağını söylediler. Fakat test sürüşünde sistem çalışmadı.
Sayfadaki yorumlardan yola çıkarak bir kaç bilgiye ulaştım
1- türkçe menülü opcom cihazı ile aktifleştirme işleminin başarısız oluşu
2- 2001 elegance'larda x120 soketinin olmadığı, tesisatın ecudaki alt soketten çekileceği
Şimdi eğer tesisatım eksik ise c.c soketi ve müşür soketindeki kablolar bir yerde son buluyor mu? Yoksa bu kablolar haricinde extradan başka bir hat mı çekmem gerekli?
Yardımlarınızı esirgemezseniz şu kardeşinizi çok sevindirirsiniz. ! aydır bunun uğraşını veriyorum. Yetkili servisten sadece tesisat için fiyat araştırması sonucu 150 ile 200 tl arası kablo + işcilik fiyatı istediler.
Ayrıca gözümden kaçan bir detay olduysa da affınıza sığınıyorum