Astra G Otomatik Cam Kapatma (çift kilitleme ile)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokibey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende beceremedim nerede yanlış yaptığımı da çözmüş değilim,şu kablo olmadıysa bunu dene diyebileceğiniz birşey varmı acaba

valla arkadaşlar benim konuyu açarkende belirttiğim gibi kapıdan yapacaksanız benim uygulamayı takip etmeniz yeterli ama diğer tarafı bilmiyorum kablo diziliminide belirttim ordan

Bende beceremedim nerede yanlış yaptığımı da çözmüş değilim,şu kablo olmadıysa bunu dene diyebileceğiniz birşey varmı acaba

Senin devrede neden 2 tane şase kablosu çıkıyor.?
Rölenin bacağındaki şase ile kondansatörün - ucunu birleştreceksin.
Soketi söktüğünde otomatik cam kodlaması iptal olabiliyor. ( Hani basıp brakınca kendi devam edip kapanıyor ya) Devreyi taktıktan sonra camları yeniden kodlayın.

orkun sende yaptıgın devreyi ekleseydin, gözünden kaçan bişey vardır.

Sonuçta ikiside şase olduğu için röle üzerinde değilde kondansatörden gelen - uctaki kabloda birleştiriyorum,dediklerinizi deneyeceğim ama madem ikisi de şase nerede bağlantı kurduğum önemli mi

Gökhan abi sen zaten konuyu açarak yeterince yardmcı olmuşsun,bu beyinden yapma olayını Cengiz abi çözdürecek inşallah

Sonuçta ikiside şase olduğu için röle üzerinde değilde kondansatörden gelen - uctaki kabloda birleştiriyorum,dediklerinizi deneyeceğim ama madem ikisi de şase nerede bağlantı kurduğum önemli mi

Gökhan abi sen zaten konuyu açarak yeterince yardmcı olmuşsun,bu beyinden yapma olayını Cengiz abi çözdürecek inşallah

Farketmez de 2 tane kablo çıkarmışsın, nereye gitiği gözükmüyor. ondan sordum. Kilitlediğinde camlar bi an oynayıp kalıyosa. devreden değil. camların kodlaması iptal olmuştır. yeniden kodlarsan düzelir.

mavi kırmızı ve siyah maviyi bağladıkdan sonra şase yi bağlayacağım esnada ilk değdirişimde kapılar kilitleniyor,ikinci denememde çift kilitleme 3.değdirişimde de açık olan cam kapanıyor,camlar kodlu Cengiz abi,sonuna kadar inip kalkıyor denicem gene kodlarım sorun değil,ama olay bu şekilde bu rölenin kutup başları farketmez demişti videodaki bey,acaba birde tam tersini mi denemeliyim

Cengiz abi ben o gün sinirden parçaladım devreyi ama devrede hata yok çünkü en az 10 defa kontrol ettim.Benim sorunum montajda oldu kahve-mavi kablo bende yok.kahve-beyaz var kahve-kırmızı var ama mavi yok sonra 1,2 kabloyuda denedim o kahve mavinin yerine o da olmadı sonra kapattım kapıyı... :(

çok hevesli başladım ama hüsrana uğradım.

Senin devrede neden 2 tane şase kablosu çıkıyor.?
Rölenin bacağındaki şase ile kondansatörün - ucunu birleştreceksin.
Soketi söktüğünde otomatik cam kodlaması iptal olabiliyor. ( Hani basıp brakınca kendi devam edip kapanıyor ya) Devreyi taktıktan sonra camları yeniden kodlayın.

slm.öncelikle vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim.sana bi sorum olacak.bugün gerekli malzemeleri alıp devreyi kurdum.aldığım devre 5a lik önceki yazılarında fark etmez demişsin.merkezi kilit beyninin oradan yapmaya çalıştım.sağ kapı açıkken ilk bağlantıyı yaptım kapılar kendiliğinden kilitlendi ve camlar yukarı ve aşağı oynadı o kadar sonra kapıyı kapatıp sol kapıyı açtım kapattım çift kilitme için ikinci kilitlemede çalışmadı sorun ne olabilir ve kodlama nasıl yapılıyor?cevabın için şimdiden teşekkür ederim
progress.gif
:eek::eek::eek::eek:

camları butonundan kapat ve bi kaç sn düğmeye basmaya devam et. tık tık diye bir ses duyacaksın. kapandığı yeri hafızaya alıp bidaha otomatik kapanır.
tüm camları ayrı ayrı yapman gerekir.

Slm arkadaşlar.2005 model Opel Astra classic 1.4 twinport aracıma otamatik cam kaldırma modülünü dün itibariyle takmış bulunmaktayım.Elektronikten anladığım için zor olmadı.Devreyi yaptıktan sonra eski tip nokıa telefon şarj cihazı kutusuna monte ettim.Gayet güzel çalışıyor.Güvenlik için 2 amperlik bir sigortayı şase ile devre arasına daha sonra ekleyeceğim.Ayrıca devreyi taktıkdan sonra çamlar otamatik kapanırken camı biraz zorladığımda camın kapanması durup yarıya kadar açılıyor.yani sıkışmaya karşı koruma.Bu özellik daha önce olmuyordu.Bunu daha önce bir kaç kez denemiştim.Yani bir taşla iki kuş.Şimdi sıra curuise sistem ve otamatik far devresinde.Bağlantı aşamaları resimlerde gösterilmiştir.(İlk resimde bağlantı hatası var.Kırmızı-mavi ile Mavi-siyah kablolar devrede yer değiştirilerek bağlanacak.Alt bölümde düzeltilmiş resim eklendi.Hata için kusura bakmayın.)

Ekli dosyalar

• DSC01496-1.webp
    DSC01496-1.webp
    53.6 KB · Görüntüleme: 174
  • DSC01494.webp
    DSC01494.webp
    37.9 KB · Görüntüleme: 155
  • DSC01497.webp
    DSC01497.webp
    41.8 KB · Görüntüleme: 156
Son düzenleme:
Arkadaşlar ilk resimde (DSC01496-1.jpg) bağlantı hatası var.Kusura bakmayın.Düzelterek yenisini yayınlayacağım.

Geri