Astra h 1.3 cdti yakıt tüketimi

aracım 82000 'de hız sabitliyeciyle 3.2-4.5 arası değişiyor,relax kullandığım zaman hiç bişey yakmıyor,bazen 7-8lt falan gösteriyor ,görüyorum sakin kullanıyorum tekrar iniyor..Benzinli focustan sonra hiç bişey yakmıyor gibi geliyor :D

Bugün 1 depo ile tam 1000 km yol yapmış bulunmaktayım :) gayet başarılı bence

Ben sevineyim o zaman ya :) ş.içi en gırtlak trafikte 11 lt tüp yakıyorum oda 28 krş falan ediyor uzun yolda 90-100 arası gidersem yokuş durumuna göre 6-7 lt tüp yakıyorum :D Ama dizelde tork avantajı var yokuşlar çok can sıkıcı benzinde :/

merhabalar yakıt tüketimi iyice canımı sıkar oldu
full depo ile 250 km şehirdışı ve 400 km yoğun olmayan bir şehiriçi kullanımın ardından toplam 650 km yol yaptım ve yol bilgisayarı 100 km daha yol gider gösteriyor
neden bu kadar yakıt tüketimi fazla anlayamadım ?

merhabalar yakıt tüketimi iyice canımı sıkar oldu
full depo ile 250 km şehirdışı ve 400 km yoğun olmayan bir şehiriçi kullanımın ardından toplam 650 km yol yaptım ve yol bilgisayarı 100 km daha yol gider gösteriyor
neden bu kadar yakıt tüketimi fazla anlayamadım ?

agrasif kullanıyorsan bu değerler normal

agrasif kullanıyorsan bu değerler normal

olsunda maksimumu %10 agresif kullanım olsun sollamalarda vs
rampalarda devirli kullanıyorum o kadar normalde sıkıştırmam pek motoru
ama neden bu kadar yaktığını çözemedim uzun yolda ne kadar kasarsam sakayım 5,0 lt nin altına düşemedim acaba araçta bi sorunmu var diye düşünüyornum

ben uzun yolda 3.2 litreleri gördüm dönüş güzergahı ile ortalamam 3.8 litre ortalama hızım 80 km idi. bu değerleri tamamen ekonomik sürüşle yakaladım normal kullanımda şehirler arası yolda ne kadar yüklü olursa olsun 5 litre altına düşmen çok zor değil bana göre. tabi sürekli rampa tırmanırsan başka. ama şehir içi kullanımın ucu açık yorumununda ucu açık güzergah ve kullanım şekli yakıtı iki katına kadar arttırabiliyor ben 9 litreleri gördüm şehir içinde klima açık şekilde. ben yinede kullanımla alakalı diyorum (eğer bakımların tam filtreler yeni ve temiz ise)

bakımı daha 4,000 km önce yaptırdım araç 34,000 de
şehir dışı ortalama 90-110 arası kullanıyorum
5 kişi ful bagaj istanbul tekirdağ e-5 ten gidiyorum
tam 100 km lik bir yol
4,8-5,3 arası oynuyo

şehiriçide okadar aman aman bi trafikte değilim
sabahları sahil yolunu kullanıp işe gidiyorum
genel olarak akıcı yeri geliyo 100 km ye kadar çıkıyorum
akşam biraz trafik oluyo ama yinede fazla yakıyo
düşünün full depo ile 250 km uzun yol yaptım
bu sabah km 680 de yakıt ışığı yanıyo 50 km gösteriyo

yakıtı da sürekli opetten alırım başka firmalardan kullanmıyorum.
temiz yakıt ve uzun menzilli diye yorumlarını okumuştum.

bakımı daha 4,000 km önce yaptırdım araç 34,000 de
şehir dışı ortalama 90-110 arası kullanıyorum
5 kişi ful bagaj istanbul tekirdağ e-5 ten gidiyorum
tam 100 km lik bir yol
4,8-5,3 arası oynuyo

şehiriçide okadar aman aman bi trafikte değilim
sabahları sahil yolunu kullanıp işe gidiyorum
genel olarak akıcı yeri geliyo 100 km ye kadar çıkıyorum
akşam biraz trafik oluyo ama yinede fazla yakıyo
düşünün full depo ile 250 km uzun yol yaptım
bu sabah km 680 de yakıt ışığı yanıyo 50 km gösteriyo

yakıtı da sürekli opetten alırım başka firmalardan kullanmıyorum.
temiz yakıt ve uzun menzilli diye yorumlarını okumuştum.

eğer otomatik kullanıyorsan birkaç gün manuel kullan ve motoru fazla üzmeden 2000 devir civarlarında vites yükseltmeye özen göster şimdiki easytronicler manuel kullanım alışkanlıklarını kayıt ediyor ve otomatik kullanımda uyguluyor eğer otomatikte bir süre agrasif kullanırsan aynen yüksek devirlerde vites değiştirmeye başlıyor ben arasıra sakin manuel kullanım ile dizginliyorum. gaz pedalına biraz sert bassam vites değişimi 3000 devirleri buluyor. benim gözlemlerim böyle. aracım şuan 24000 km de mobil new life 0/40 kullanıyorum bakımı 2000 km önce yapıldı. yakıtı shell den alıyorum ara sıra +gtl dolduruyorum

sonunda 100 km uzun yolda 4,0 lt yakmayı başardım :D
gelirken biraz yakıt yükselsede sorun değil :D

toplam yapılan yol 230 km
ortalama yakıt tük 4,5 lt
toplam yakılan 10,5 lt

200 km si şehirdışı boş yol
30 km si şehiriçi trafiksiz yol

Geri