Astra H H&R 35mm Helezon Yay!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hvp66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende yay alacağım, araştırıyorum. Voglant için kötü bi yorum duymadım. Ayrıca bunun dizel-benzinli ayrımı var mı diye sorduğum herkes olumsuz yanıt verdi.

astra cdti'ın ağırlığı 1265 kg. 1.6 ecotecler ise 1195 kg diye gözüküyor vebu yüzden daha fazla kendini salıyo olabilir yaylar gerçi arada 100kg bile fark yok ama bende çözemedim bunu.ben yarın H&R Türkiye distribütörü pozitif auto bi arayıp bilgi alayım en iyisi sonuçta eibachta 1.7 ve 1.3 cdtilar için ayrı yay modeli olduğu gözüküyo tuningpiasa.com da ama h&rda böyle bişey yok:confused:

@Pehlivanoğlu: Orjinal yayların 5cm altındaki yayları kaldırdığını ben de okudum ancak dayanağı nedir acaba? Aslından gidip servise sormak lazım. Arkadaşımın Seat Toledosuna almıştık 3,5cm H&R ama amortisör değiştirmediği için arab zıp zıp zıplıyodu böyle olsun istemiyorum. Gerçi ben yazın ancak alıcam yayları ama istersen beraber araştırabiliriz ne de olsa sen de Ankara dasın.

Ben Eibach ın resmi sitesinde Opel/Saturn/Vauxhall için bir ürün göremedim. Bu da acaba burada satılanlar çin malı mı diye düşünmeme yol açtı. Ancak Astra için her motorun farklı yay ölçüsü olması gerek. Sonuçta ağırlıklar farklı.

@Pehlivanoğlu: Orjinal yayların 5cm altındaki yayları kaldırdığını ben de okudum ancak dayanağı nedir acaba? Aslından gidip servise sormak lazım. Arkadaşımın Seat Toledosuna almıştık 3,5cm H&R ama amortisör değiştirmediği için arab zıp zıp zıplıyodu böyle olsun istemiyorum. Gerçi ben yazın ancak alıcam yayları ama istersen beraber araştırabiliriz ne de olsa sen de Ankara dasın.

Ben Eibach ın resmi sitesinde Opel/Saturn/Vauxhall için bir ürün göremedim. Bu da acaba burada satılanlar çin malı mı diye düşünmeme yol açtı. Ancak Astra için her motorun farklı yay ölçüsü olması gerek. Sonuçta ağırlıklar farklı.

Daha iyi olur beraber araştırırsak. Fakat kime bu konu hakkında danışacağız bilmiyorum. Ben yay satanlara sordum. Dizel benzinli farketmez diyorlar. Ama dediğiniz gibi ağırlıklar farklı.

canaksoy cms shop weitec bayii olarak geçiyor bide onu mu soruşturmak lazım acaba h&r cdti için yok eibachlarda çin malı olma ihtimali çok yüksek çünkü adamların böyle bi ürünü bile yok kendi sitelerinde.bursadan bi arkadaş vardı siyah astralı baya iyi düşmüştü aracı 3.5larla onun neydi acaba yayları?

başlığı araştırdım buldum arkadaşlar erbay isimli arkadaşın aracıydı 3.5cmlik weitec kullanmış yorumunda vogland sert geldi weitecte bi sıkıntı yaşamadım demiş bizde bunu düşünebiliriz belki.bu arada cmsshopu aradım sadece jant satışı warmış shopları kapatmışlar:(

pozitifauto aradım arkadaşlar bide H&R distribütörü 1.3 cdti olarak bi model geçmiyor fakat 1.7 ve 1.9 cdtilar ağır model yay olarak geçiyormuş 1.4 1.6 modeller ise hafif model olarak geçiyomuş yani iki farklı yay çeşidi var ellerinde ve bizim 1.3lerin hafif sınıfa girdiğini söyledi yetkili 100 kgyi bulmayan bi ağırlık farkı var aslında 1.7lerin ağırlığını öğrenebilsek ozaman kesin bi bilgi edinmiş oluruz ki başkanımızda vardı 1.7 bildiğim kadarıyla.bu arada yayın fiyatı 180 euro.

1.7 veya 1.9 larin yayını alırsak araç tam düşmez. Ama 1,6 ların yayını alıp yaya +100kg bindireceğimize 1.7 veya 1.9 çok mantıklı. Ben bugün eibach ın yetkililerini mail vs ile ulaşıp astra için olan ürünleri var mı diye soracağım.

@Pehlivanoğulu: İstersen kendi imkanlarımızla bir araştıralım sağa sola soralım. Sonra bilgileri burada paylaşırız. Ondan sonra da birgün çıkar dolaşırız shop ları şaşmaz ı vs

sayfaya baktım, eibach a mail da attım bakalım sonuç ne olacak. Bir de servise gidip 3,5 luk yaylarla orjinal amortisörlerin yıpranıp yıpranmayacağını öğrenmek gerek

H&R ve eibachta bizim araçlar için yay mevcut sanırım eibach tercih edicem bende en sağlıklısı o gibi izmirde 3. sanayide srkshopta mevcut sahibinden de mağazası da var 4cme kadar kaldırdığını söylüyor amortisörlerin çoğu kullanıcı ama yetkili bi ağızdan fikir almak gerekli tabi ben yolum düşerse bu ara bi giderim yetkili servise cewabıda paylaşırım burda.

Geri