Astra H meşhur sorun : Cım modülü

aynı sıkıntı bendede var..dediğin gibi orjinal müşür taktım hala ekranda hata veriyo arabayı calıştırırdığım anda..motor suyu kabınında değişmesi gerekiyomuş..

benim araçta park edip gidiyorum geldiğimde aracı çalışıtırınca bangır bangır radyo çalıyor hemde son ses klima kullanırken yapıyorda olabilir. Buda mı cim modulu arızasıdır. Servise Gitsem ücretsiz kontrol ederlermi arakdaşlar mesajlar biraz eski güncel bilgi vereiblrseniz sevinirim.

Ben gebze yol üstünde özel servise baktırdım, cim'den bu tekrarlar dedi. Neyse kontrol etti, hataları da sıfırladı, ücret almadı. İşyerime yakın, bir sorun olursa oraya giderim sanırım.

Kesin çözüm

yarın akşama kadar fotolu olarak anlatmaya çalışacağım arkadaşlar belki birilerinin sorununu çözer

sayın daukan Allah senden razı olsun sayende en az 60 en fazla 450 tl vermekten kurtuldum.
Arkadaşlar daukan beyin verdiği tarifi yaparsanız sorununuzu ücretsiz olarak kesin çözersiniz.benim araçta da korna çalışmamaya başladı kornaya basıyorum müziğin sesi açılıyor direksiyondan sesi kısıyorum cd şarkı değiştiriyordu elektrik ustama götürdüm abi bunu servise götür kimseye elletme dedi servis en az 60 cim modülü değişmesi gerekirse 450 civarında bir masrafınız olur servise sokar yaptırmazsanız 70 tl hasar tespit ücreti ödersiniz dedi. forumlarda servisin ücretsiz kelepçe taktığı yazılmış müşteri hizmetlerini aradım periyodik bakımlarının tamamını serviste yaptıysanız ücretsiz takmak servisin inisiyatifinde dedi bende daukan beyin tarifini aynen uyguladım ve sorunum tamamen çözüldü kesinlikle tavsiye ederim.
arkadaşlardan araçlarıyla ilgili yaşadıkları sorunlara pratik çözümler bulanlar daukan bey gibi paylaşırlarsa çok dua alırlar.
(FOTOĞRAFLARI ÜYE OLMADAN GÖREMEZSİNİZ)

aynı sorun bende de vardı...hatta kocaeli de bir kaç arkadaşa yardımcı oldum ben.maliyeti 25-50 tl arasında.cim modülünü değiştirmeye gerek yok...geçmiş olsun

Sn Miralay,

Benim de aracımda aynı sıkıntı var. Sakarya da öğretmenim. Memleketim Bursa. Sırf bu yüzden Bursa'da yaptırıcam bu hafta içinde bu arızayı. Benden 150 tl fiyat istediler. Siz bu konuda bana da yardımcı olur musunuz?

sayın daukan Allah senden razı olsun sayende en az 60 en fazla 450 tl vermekten kurtuldum.
Arkadaşlar daukan beyin verdiği tarifi yaparsanız sorununuzu ücretsiz olarak kesin çözersiniz.benim araçta da korna çalışmamaya başladı kornaya basıyorum müziğin sesi açılıyor direksiyondan sesi kısıyorum cd şarkı değiştiriyordu elektrik ustama götürdüm abi bunu servise götür kimseye elletme dedi servis en az 60 cim modülü değişmesi gerekirse 450 civarında bir masrafınız olur servise sokar yaptırmazsanız 70 tl hasar tespit ücreti ödersiniz dedi. forumlarda servisin ücretsiz kelepçe taktığı yazılmış müşteri hizmetlerini aradım periyodik bakımlarının tamamını serviste yaptıysanız ücretsiz takmak servisin inisiyatifinde dedi bende daukan beyin tarifini aynen uyguladım ve sorunum tamamen çözüldü kesinlikle tavsiye ederim.
arkadaşlardan araçlarıyla ilgili yaşadıkları sorunlara pratik çözümler bulanlar daukan bey gibi paylaşırlarsa çok dua alırlar.
(FOTOĞRAFLARI ÜYE OLMADAN GÖREMEZSİNİZ)

Yanınızda sürekli tornavida taşıyın kesin çözüm değil , eski nesil cim modüllerde sokete ait pinler , sıkı geçme tirnakliydi , lehim yoktu , bu yüzden en ufak esnemede bu pinler teması kesiyor yada durduk yere sase yapıp çılgın ;) hareketler yapıyordu.

Yaptığınız soket sok tak işleminde o pinler , eski yerlerine temas ettiginden arızanız düzeliyor , ancak direksiyonu çevirirken esneyen cim teması kesip aynı arızayı veriyor , en güzel çözüm yenilestirilmis cim takmak yada eski cim i açıp pinleri lehim yapmak ... bir çok resimli anlatım mevcut ...

Yanınızda sürekli tornavida taşıyın kesin çözüm değil , eski nesil cim modüllerde sokete ait pinler , sıkı geçme tirnakliydi , lehim yoktu , bu yüzden en ufak esnemede bu pinler teması kesiyor yada durduk yere sase yapıp çılgın ;) hareketler yapıyordu.

Yaptığınız soket sok tak işleminde o pinler , eski yerlerine temas ettiginden arızanız düzeliyor , ancak direksiyonu çevirirken esneyen cim teması kesip aynı arızayı veriyor , en güzel çözüm yenilestirilmis cim takmak yada eski cim i açıp pinleri lehim yapmak ... bir çok resimli anlatım mevcut ...

Bu durumda ben de aynı yöntemi denesem tekrarlayacağını ve canımın sıkılacağını bildiğimden acaba gidip 150 yi bayılsam mı bilemedim?

2006 astra sahibiyim. alali bir hafta oldu. korna ilk gun calismadi ertesi gunu hic birsey yapmamama ragmen calisti. fakat halen calismiyor. bir arkdasim direksiyon gobegini kendine dogru cekele biraz sagdan soldan dedi. yaptim calisti. ama bir gun gecti hala calismiyor cekelemek de fayda etmiyor. arkdasin dedigi paneli soktum kirmizi konnektor (jack) cikaramadim elimde kalir diye fazla ugrasmadim. halen calismiyor. bakimlari serviste yapilmamis ve arac istanbuldan da alinmamis alindigi yere de goturemem.

ne yapmaliyim ?

edit: simdi tekrar denedim cikarttim o soketi komple tekrar taktim. far ayarini auto kismina aldigimda calisiyor. diger kisimlara cevirdigimde calismiyor.

hep auto da mi kullanicaz simdi ?

Son düzenleme:
Geri