Astra H performans???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oguzdag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
buradaki çoğu arkadaş büyü ihtimalle sadece astra kullanmamışdır. dolayısıyla performans gidip gelmesi dış etkilere bağlı ise, yakıt, hava şartları felan diğer marka motorlarda neden astra kadar bariz değil?

bence ufak ve basit ama opel mühendislerinin gözünden kaçan bir nokta var. şuan daha çözemedim. çözümünüde bulacağımı sanmıyorum. tahminim cdti ler için mazot pompası çok kaliteli değil. ve stabil basınç üretemiyor.

Asta H 1.3 CDTI kullanicisi olarak bende de ayni durum mevcut.

Ben de neden oldugunu farkedemedim henuz.

performans kaybından önce shell gtl kullanıyodum. şimdi 2 depodur fulya opetden aldım araba acayip seri. olamaz böle bişey. gaza dokununca fırlıyor.
bu duruma şu şekilde bir yorumunun var; biizim cdti ler düşük kaliteli yakıtta vuruntu olmasın diye gücü kesip performansı düşürüyor.(örnek vw fsi motor) ancak tekrar kaliteli yakıt alınca motor kendine geliyor. aslında performans artışı değilde motor olması gereken haline geliyor.
kötü mazotla düşen performansdan sonra bizde performans artışı sanıyoruz.
çünkü düşük performasanlı haldeyken. araç gerçekden bir eşşek. %30 felan var diyebilirim. saygılar ist de olanlar özellikle km yapıp fulya opeti denesinler. yeni realin ilerisinde.
deniyenler görüş bekliyorum saygılar

aracın performansındaki git-gel devam ediyor sabah başka akşam başka. hava şartları bu kadar mı etkiler bir aracı. dicem. ben ce ondan değil. yada bazı sensörleri çok kalitesiz olabilir.

anlamadığım nokta. devamlı performanssız olsa tamam dicem araç böle. ancak insan performanslı halini yaşayınca hep öle oldun istiyor. acaba hangi şarttan yada veriden etkileniyor olabilir.

mazot olmadığı aşikat çünkü akşam iyi olan araç aynı mozat olduğu halde sabah nedne kötü?
hava şartlarından ise gerçekden o kadar araç kullandım hava şartlarından bu kadar etkilenen bir motor görmedim diyebilirim

aracın performansındaki git-gel devam ediyor sabah başka akşam başka. hava şartları bu kadar mı etkiler bir aracı. dicem. ben ce ondan değil. yada bazı sensörleri çok kalitesiz olabilir.

anlamadığım nokta. devamlı performanssız olsa tamam dicem araç böle. ancak insan performanslı halini yaşayınca hep öle oldun istiyor. acaba hangi şarttan yada veriden etkileniyor olabilir.

mazot olmadığı aşikat çünkü akşam iyi olan araç aynı mozat olduğu halde sabah nedne kötü?
hava şartlarından ise gerçekden o kadar araç kullandım hava şartlarından bu kadar etkilenen bir motor görmedim diyebilirim

hava şartlarından değil arkadaşım. kışında hantallaşıyor bu araç, yazında.. Tam hantal haline alışırken bi gün geliyor atikleşiyor araba. Mazotdan da değildir. Muhtemelen fabrika çıkışında var bir sorun. Herkes aynı problemi yaşıyor çünkü..

ya arkadaşlar 2009 kasaların yazılımında sorun yok gibime geliyor;bende böyle durum olmadı; araca çip yaptırdım ani hızlanmada tek sorunum sn gaz tepki vermiyor % 90 çip yazılımından kaynaklanıyor;ancak çipsiz ben hiç böyle bir durumla karşılaşmadım;veya ben hissetmiyorum;günlük 70 km yol yapıyorum mart ayında aldım aracı yaklaşık 7 ay doldurcam hiç bir sorunum olmadı allaha şükür;veya ben 2005-2009 arası bu astrayı kullanıyorum alıştım ondanmı acaba.

bülent bence 2009 da aynıdır. baksana makyajdan öncede varmış. bu sorun. belki her kullanıcı hissedemiyordur.
ama bariz fark oluyor serileşince. sanki aracın her yeri yumuşuyor. gaz-fren-direksiyon. öle bir durum.
dün GTL dizel aldım shell den. araba birden seri hale büründü. aduken denemeni tavsiye ederim.

ancak ondada 2000 devirde bir kasma oluyo sonra fırlıyo. bu motor bence çok dandik. kusura bakmayın bu kadar stabilizayon sorunu olmamalı. aracın bir karekteri olmalı neyse o.

24000 km dir. aracın motorundan belki 4000 bin km memnun olmuşumdur. olmaz olsun böyle ekonomik motor. bu kadar hassas motor mu olur yaw. yakıtların kalitesi malum. ozaman ülkemize göre düzenleme yapsın gm.
toyotalarda özellikle bazı özellikleri değiştirerek yolluyolarmış ülkemize.

performans gidip gelmesi öyle kötü birşeyki, ne servise derdinizi anlatabiliyorsunuz. nede kendinize. :) sürekli aracı takip halindesiniz. çüünkü gaza tepkileri değişiyor. hayırlısı biraz para biriktirip. satıp turbo benzinli almakda buldum çareyi biraz daha idare edicem artık.

astra j
1.4 t at 120 hp yakışır kardeşime

würth common rail enjektör temizleyici deniyen varmı? belki bu yakıt kalitesine bağlı değişken performansı stabilleştirebilir.

birde başka bir forumda şöyle bir benzetme yapılmış. gaza basdığınızda ayağınızı suya basar gibi yumuşak basmak var birde çamura basar gibi basmak var. işte araç hantallaşınca gaza tepkisi çamur gibi oluyor. aslında 0-100 test edilse araç belki aynı performansda gidiyor.
gaz tepkisi konusunda benzinlilerin ciddi üstünlükleri var bunu kabul etmek gerekiyor. acaba tsi ler ile şehiriçi ortalama 6lt civarı yapılıyor mu?

ben kullandım, hisedebileceğim bir değişiklik olmadı.

Geri