Herkese merhaba, Aracı yeni aldığımda eksperde aracın altında yağ kaçakları olduğunu tespit ettim ve aracın satışını yapınca ilk iş karter muhafazayı söktürüp liftte aracı alttan yıkattım. 10 gün kadar bu şekilde gezdim ve tekrar aracı lifte kaldırttığımda aracın sol tarafından(intercooler tarafından) yağ geldiğini farkettim. Ön panjuru söküp baktığımda intercoolerın üst plastiğinde yağ katranı vardı ve ordan aşağı yağ sızıyordu. Bu yağın iki sebebi olabilirdi. 1. si intercoolerın hortumlarında bir hava kaçağı vardır 2. Si intercoolerın kendisinde…İntercoolera giren ve çıkan boruları söküp incelediğimizde boruların sağlam olduğunu gördük. Sonuç olarak intercoolerı söküp radyatör tamiricisine gittik. Radyatör tamircisi ilk incelemede bir kaçak tespit edemedi. Madem sökülmüş en azından temizleteyim dediğimde ise temizlendikten sonra üst üniteden kaçak olduğunu farkettik. Üst ünitenin kaçağı giderilip tırnaklar iyice sıkıldı ve intercoolerı yerine taktık. 2 gündür herhangi bir kaçak vs yok gibi. Olması durumunda son çare intercooler değişimi….