Astra J 1.4 turbo yakıt sarfiyatı....

Ynt: Astra J 1.4 turbo yakıt sarfiyatı....

Arkadaşlar aracımı alalı henüz bir hafta oldu. Aracım Astra sedan 1.4 Cosmo manuel. Şu an 113 km.de ilk 100 km. de tekrar aracı fulledim ve 11, bilmem kaç litre yaktığını ve km.de 57 kuruş tükettiğimi gördüm. İstanbulun çok kötü trafiğinde kullandım ve 6.vitesi daha hiç kullanmadım beşinci vitesi ise çok kısa aralıklarla. 11 litreli değerler normal midir. Katalog değeri 8 litre iken? uzun yolda az yakması beni ilgilendirmiyor, neticede genelde ş.içi kullanacağım. Motorun yeni olması ne kadar fark eder? Bu yollardan geçmiş, sıfır iken yakıt tüketimlerini görmüş ve şu an km yapmış arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim. km. de bu kadar yaksa da ben bu aracı seviyorum ama biraz daha vicdanlı olsa iyi olacak. kahka536

harunhoca link' Alıntı:
Arkadaşlar aracımı alalı henüz bir hafta oldu. Aracım Astra sedan 1.4 Cosmo manuel. Şu an 113 km.de ilk 100 km. de tekrar aracı fulledim ve 11, bilmem kaç litre yaktığını ve km.de 57 kuruş tükettiğimi gördüm. İstanbulun çok kötü trafiğinde kullandım ve 6.vitesi daha hiç kullanmadım beşinci vitesi ise çok kısa aralıklarla. 11 litreli değerler normal midir. Katalog değeri 8 litre iken? uzun yolda az yakması beni ilgilendirmiyor, neticede genelde ş.içi kullanacağım. Motorun yeni olması ne kadar fark eder? Bu yollardan geçmiş, sıfır iken yakıt tüketimlerini görmüş ve şu an km yapmış arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim. km. de bu kadar yaksa da ben bu aracı seviyorum ama biraz daha vicdanlı olsa iyi olacak. kahka536

hocam hayırlı olsun. 1.4 otomatik sedan ile 8.0 litre ortalamam var. % 70 istanbul %30 ş. dışı

yani daha çok erken bir değerlendirme yapmak için mi diyorsunuz. yani sizinki otomatik olmasına rağmen 8 lt. yakıyorsa benimki de hayli hayli 8 li değerleri görür mü diyorsunuz? güzel olr 8 li değerler ş.içinde, istanbul trafiğinde. bayramda bir uzun yol yaparak 2 bin km. yi devirirsem belki motor kendine gelir ve az yakar !!! general_Dancing

sksk link' Alıntı:
hocam hayırlı olsun. 1.4 otomatik sedan ile 8.0 litre ortalamam var. % 70 istanbul %30 ş. dışı

Her an o araba kapının önünden çalınabilir, yerine teknik gri bir hb gelebilir. ((:

Otomatiğin 8 yaktığı yerde sizin aracınız arkadaşın kullanım şekli ile 7 yakacaktır. Arkadaşın otomatik aracı sizin kullanım şekliniz ve güzergahınızda 13 yakacaktır. Kıyaslama yaparken hiçbir şartın aynı olmadığını hesaba katmak gerek. Sizin değeriniz çok kötü dediğiniz şartlar için normal. Farklı güzergahta farklı trafik şartında denemekte fayda var.

Yeni tüketin değerlerim 
Ankara - Samsun 
3 kişi
klima kapalı
Bagaj full
4.7-LT.  A.S.  şanzıman
Sanırım Astra kendini aştı
Kazasız belazsız  İyi Bayramlar

ulkm link' Alıntı:
Yeni tüketin değerlerim 
Ankara - Samsun 
3 kişi
klima kapalı
Bagaj full
4.7-LT.  A.S.  şanzıman

???  ???  ??? 

Ben de görebilecek miyim bu günleri??  023hm

ulkm link' Alıntı:
Yeni tüketin değerlerim 
Ankara - Samsun 
3 kişi
klima kapalı
Bagaj full
4.7-LT.  A.S.  şanzıman
katalog değeri bile 4,8 lt iken 4.7 lt ortalama yakalamak olağan st. Ben 1.4 manuel aracımla ancak 6,6 lt görebildim. Ortalama hız 130-140, araç beş kişi klima 22 derecede sabit.

Benzin ışıgım sürekli yanarken menzil 30 km gösterırken 220 TL benzin aldım. Km sıfırladım.

Menzil şu anda 50 km gösterıyor ve yaptıgım km 775. Bugun tekrar benzın aldım.

0.283 kurus yakmıs. Eee daha ne olsun yaa..  Bir de bu uzun yol falan degıl. En fazla 20 kmlik gıtgeller. arada şehır ıcı de yapaıldı cabası.

Geri