Astra J 1.4 turbo yakıt sarfiyatı....

Ynt: Astra J 1.4 turbo yakıt sarfiyatı....

harunhoca link' Alıntı:
katalog değeri bile 4,8 lt iken 4.7 lt ortalama yakalamak olağan st. Ben 1.4 manuel aracımla ancak 6,6 lt görebildim. Ortalama hız 130-140, araç beş kişi klima 22 derecede sabit.

Ben hız olarak 90-95 km yaptım en fazla  ;D

harunhoca link' Alıntı:
katalog değeri bile 4,8 lt iken 4.7 lt ortalama yakalamak olağan st. Ben 1.4 manuel aracımla ancak 6,6 lt görebildim. Ortalama hız 130-140, araç beş kişi klima 22 derecede sabit.

Ben Ankara - Sivrihisar arasını sürücü + 3 yetişkin + bagaj ile 4.3 ortalama ile geçtim abi  8)

1200 km.lik yolu 90-95 km.lik hızlarla bitirmek mümkün değil. Dolayısıyla 4,9-5,0 lt. yakmak belki teknik olarak mümkün, ancak pratikte mümkün görmüyorum general_Shame_on_you. Ben asıl şehiriçi tüketimimin kaç lt. de oturacağını merak ediyorum.  032questn

harunhoca link' Alıntı:
1200 km.lik yolu 90-95 km.lik hızlarla bitirmek mümkün değil. Dolayısıyla 4,9-5,0 lt. yakmak belki teknik olarak mümkün, ancak pratikte mümkün görmüyorum general_Shame_on_you. Ben asıl şehiriçi tüketimimin kaç lt. de oturacağını merak ediyorum.  032questn
Bende aynen size katiliyorum. Onemli olan sehirici tuketim.
Uzun yolda butun araclar az yakar.
Sizin arac istanbulda 8-9 lt civari yakar kanaatimce.

harunhoca link' Alıntı:

1200km neredeyse ülkenin bir ucundan diğer ucu, şartların ne getireceğini kimse bilemez ancak 5.0 gibi rakamlar tarafımdan da onlarca kez Balıkesir - Ankara arasında tutturulan bir rakam, daha da altına inilen 4.4 ve 4.3 gibi rakamlar ise dur kalk olmayan ve 95-105km arası stabil sürüşlerle en fazla 130-150km lik güzergahlarda mümkün olabilen değerler, İstanbul un standartları ise üreticilerin neredeyse hiç karşılaşmadıkları ve bizi bağlayan bir kusur sebebi.

Velhasılı her araçla olmasa da bu araçlarla ş.dışı fabrika verilerini yakalamak çok da zor değil, ş.içi verilerin ise en azından İzmir - Ankara da çok zorlanmadan yakalıyorum ama dediğiniz gibi İstanbul da durum çok farklı.

Açıkçası istanbul şehir içinde 8,5 litreler benim kabulümdür. Satın alırken bu miktarı göze almıştım. Şu an itibariyle her yönüyle aracımdan memnunum, konforundan, donanımından çeekişinden duruşundan yana bir sorunum yok, yakıtının da üzeceğini sanmıyorum. Şu an istanbulda değilim bir anadolu ilindeyim ve ortalamam 8,1 litre ve henüz 1.400 km.deyim.

ben 750 km yolu 90-95 km lerde gidebiliyorum, zaten daha düne kadar hız sınırı 98 kmlerde  geziyordu ayrıca aile çocuk falan düşünüldüğü zaman bu hız gayet uygun bir hız karşıdakilerin bile hatasını siz telafi edebiliyorsunuz. Bu hızlarda gidince malum tüketimde fabrika değerlerine hatta bazen aşağılarına kadar düşebiliyor.

Ama Astra 200 ve üzeri hızlarda da gayet başarılı gidiyor orası tartışılmaz...

harunhoca link' Alıntı:
Açıkçası istanbul şehir içinde 8,5 litreler benim kabulümdür. Satın alırken bu miktarı göze almıştım. Şu an itibariyle her yönüyle aracımdan memnunum, konforundan, donanımından çeekişinden duruşundan yana bir sorunum yok, yakıtının da üzeceğini sanmıyorum. Şu an istanbulda değilim bir anadolu ilindeyim ve ortalamam 8,1 litre ve henüz 1.400 km.deyim.

Harun abi aracının tüketimi 5000km ye kadar hisseilir biçimde düşer, bundan sonra az da olsa -kullanım ve bakımlarda sorun olmadığı sürece- ortalama 20.000km ye kadar da motordaki rahatlama devam eder.

Tüketim olarak 90-100 km hızlar ideal, 110 ve yukarısında artık 5 küsürlü rakamların altına düşmek zorlaşıyor çünkü aracın rüzgar direncine ayırdığı güç oranı artıyor ama gene de tüketim yüksek hızlarda bile müsrif seviyeye kolay kolay gelmiyor.

Şu an aracımın yakıtından şikayetçi değilim. Uzun yolda pompa verisi olarak 6,6 litre ortalama ile 2.400 km yol yaptım. Hızım 130-140 lardan aşağı düşmedi. Yavaş gelsem çok daha fazla düşeceğinden eminim. Şimdi istanbul trafiğinde kullanıyorum bir kaç gündür. 7,9-8,1 arasında gidip geliyor. Tabi tatildeki istanbul trafiği ile iş günündeki trafik aynı değil. Fakat aracım henüz 2700 km de iken bu değerleri görebiliyorsam şunu anlıyorum ki iş çıkış saatleri haricindeki istanbulun normal trafiğinde, inişli-yokuşlu, durlu-kalklı, kırmızı-yeşil ışıklı trafiğinde çok rahat 7,8-8,2 litre arasında tüketecektir, bunu görüyorum. Bu değerler de benim araç alırken göze aldığım değerler. Alırken endişem acaba 9,5-10 lu değerlere ulaşır mı şeklindeydi. Ancak şu an gayet rahat ve memnunum bu değerler bu battallıktaki bir araç için gayet normal. okkk

harunhoca link' Alıntı:
Şu an aracımın yakıtından şikayetçi değilim. Uzun yolda pompa verisi olarak 6,6 litre ortalama ile 2.400 km yol yaptım. Hızım 130-140 lardan aşağı düşmedi. Yavaş gelsem çok daha fazla düşeceğinden eminim. Şimdi istanbul trafiğinde kullanıyorum bir kaç gündür. 7,9-8,1 arasında gidip geliyor. Tabi tatildeki istanbul trafiği ile iş günündeki trafik aynı değil. Fakat aracım henüz 2700 km de iken bu değerleri görebiliyorsam şunu anlıyorum ki iş çıkış saatleri haricindeki istanbulun normal trafiğinde, inişli-yokuşlu, durlu-kalklı, kırmızı-yeşil ışıklı trafiğinde çok rahat 7,8-8,2 litre arasında tüketecektir, bunu görüyorum. Bu değerler de benim araç alırken göze aldığım değerler. Alırken endişem acaba 9,5-10 lu değerlere ulaşır mı şeklindeydi. Ancak şu an gayet rahat ve memnunum bu değerler bu battallıktaki bir araç için gayet normal. okkk
Hedef değerlere şimdiden ulaşmışsınız hayırlı olsun
Ben de kendi rekorumu kırdım bayramda. Ptesi istanbuldan bursaya (feribot kullanarak) toplam 140 km civarı yolda benzin gostergesi sadece 1 ibre asagi indi :) ama yollar baya bostu ve ben de gaza neredeyse hic basmadım

Geri