Astra J 1.4 turbo yakıt sarfiyatı....

Ynt: Astra J 1.4 turbo yakıt sarfiyatı....

Yakıt tüketimim şehir içinde daha önce de söylediğim gibi b.sayar verisi olarak 7,9-8,0-8,1-8,2 lerde geziyor. Henüz depoyu şehir içinde bitirip de benzin alma imkanım olmadığından pompa değeri veremiyorum. Ama şehir dışı pompa değeri 6,66 lt/100 km olarak hesapladım.Yani km.de 32-33 kuruş gibi yakmış. Ama benim de merak ettiğim şehir içi değerlerim. Fakat şunu fark ettim ki araç normal yolda giderken, dur-kalklar da dahil çok fazla yakmıyor ama ne zaman ki manevra yapmaya başlıyorsunuz ileri geri, ıkına tıkına bir yere girmeye çalışıyorsunuz veya çıkmaya, o zaman acaip artıyor ortalama değer. Hele bu işi bi beş dakika yaparsanız vay halinize. Bazen sırf bu yüzden evimin altındaki garaja aracımı acaba bırakmasam mı diye düşünüyorum. Çünkü en az üç-beş kez ileri geri yapmak zorunda kalıyorum kolonlarla slalom yapmaktan ötürü.

Evet bugünde böyle bir uyarı aldım.

[img=450x600]http://img209.imageshack.us/img209/3782/oqpf.jpg[/img]

Yani araba diyor ki: Veleh benizzini helep lüp lüp-el niheyyet, lee parrah lee yallaah.  (((:

Ne o? Yoksa sizin Active Select'iniz size böyle latifeler yapmıyor mu? Biz bizimkiyle çok eğleniyoruz artık. (:

GNSpower link' Alıntı:

Yani araba diyor ki: Veleh benizzini helep lüp lüp-el niheyyet, lee parrah lee yallaah.  (((:

Ne o? Yoksa sizin Active Select'iniz size böyle latifeler yapmıyor mu? Biz bizimkiyle çok eğleniyoruz artık. (:
??? noluyo yaaa :D:D:D:D abi seni petrol kralı falan sandı herhalde bu araba ondan arapça konuşuyo senle :D

GNSpower link' Alıntı:

Yani araba diyor ki: Veleh benizzini helep lüp lüp-el niheyyet, lee parrah lee yallaah.  (((:

Size iyi eğlenceler Doğan Bey:)

Bizimki 1.6 115Hp. Ben bizimkini az az besliyordum ( 100 - 150TL gibi ) bizim hanım bugün menzili 80km görünce gitmiş fullemiş 230TL almış.  Ayın 15'ine kadar yarım depo ile idare etmesini umuyorum :) 15'inde haftasonu için 5 kişi Karabük yapıp döneceğiz. Gidiş dönüş 800km + 200km şehir içi ve Safranbolu turları toplamda 1000km. Ekonomik bir yolculuk yapmayı planlıyorum umarım planladığım gibi olur...

eraytly link' Alıntı:
??? noluyo yaaa :D:D:D:D abi seni petrol kralı falan sandı herhalde bu araba ondan arapça konuşuyo senle :D

Kendini V12 6.0 BiTurbo zanneden araba beni niye petrol kralı sanmasın ki değil mi? (((:

OGOKTAS link' Alıntı:
Size iyi eğlenceler Doğan Bey:)

Bizimki 1.6 115Hp. Ben bizimkini az az besliyordum ( 100 - 150TL gibi ) bizim hanım bugün menzili 80km görünce gitmiş fullemiş 230TL almış.  Ayın 15'ine kadar yarım depo ile idare etmesini umuyorum :) 15'inde haftasonu için 5 kişi Karabük yapıp döneceğiz. Gidiş dönüş 800km + 200km şehir içi ve Safranbolu turları toplamda 1000km. Ekonomik bir yolculuk yapmayı planlıyorum umarım planladığım gibi olur...

İnşallah sizi üzmez, hem keyifli hem ekonomik bir yolculuk yaparsınız. Uzun yol verileri yine de muadillerine göre insaflı diyebilirim bizim arabaların. (:

Umarım üzmez :) yolculuğu en kötü 2 depo ( 450TL - 1.000km) ile tamamlarım diye düşünüyorum.

OGOKTAS link' Alıntı:
Umarım üzmez :) yolculuğu en kötü 2 depo ( 450TL - 1.000km) ile tamamlarım diye düşünüyorum.

1.5 depoyla tamamlar diye umuyorum, inşallah böyle güzel bir süpriz yapar. (:

Geri