Ynt: Astra J 1.4 turbo yakıt sarfiyatı....
Normalde benim ekranda 0.2 - 0.3 arası az gösterirdi, sanırım yazılımdan sonra da olduğundan fazla göstermeye başladı bu yüzden 4-5 gündür her 100km de depoya benzin ekleyip ölçüm yapıyordum.
Hızını dediğin güzergahta 90-100km arası sabit tutarsan ve yoğun durk kalk olmayacaksa zorlanmadan 5 litreli ortalamaları görmen gerekiyor, tabi araçta rodaj - düşük lastik basıncı - yük vb olmadığını varsayıyorum.
harunhoca link' Alıntı:Aşağı yukarı aracınızın b.sayar ortalaması ile pompa değerleri birbiri ile aynı. Yani 98,6 km de iken 6,8 lt. aldı ise 100 km.de 6,9 lt. yakmış demektir pompa verilerine göre. B.sayar da 7.1 litre göstermiş. Pompa lehine bi durum söz konusu. Bende tersi oluyor; ekranda 8,0 ise pompadan 8,5 lt. çıkıyor. Acaba pompacı arkadaş katakulleye mi getiriyo desem olmaz öyle şey. Tabi bu arada 6,9 lt. ortalamanın istanbul şehir içi değerleri olmadığı malım. Dur bakalım akşam bi sabiha gökçen yapacam tam 47 km. gidiş geliş 94 km. b.sayarı sıfırlayıp boş yolda 100 km.ye sabitleyip bi gideyim bakayım ortalama ne diyecek. Tabi başlangıcında ve sonrasında yakıt almayacağım için pompa verileri olmayacak ama yine de ekranda 5 küsurlu değerler görebilirsem keyifli olur. Züğürt tesellisi işte.
Normalde benim ekranda 0.2 - 0.3 arası az gösterirdi, sanırım yazılımdan sonra da olduğundan fazla göstermeye başladı bu yüzden 4-5 gündür her 100km de depoya benzin ekleyip ölçüm yapıyordum.
Hızını dediğin güzergahta 90-100km arası sabit tutarsan ve yoğun durk kalk olmayacaksa zorlanmadan 5 litreli ortalamaları görmen gerekiyor, tabi araçta rodaj - düşük lastik basıncı - yük vb olmadığını varsayıyorum.