Forum dışı link vermek uygun olur mu bilmemekle beraber kısa bir Google aramasında şu linki buldum. Benim yazdığım benzer şeyler burada da detaylı anlatılmış. Ben lpg kullanmadığım için işin içinde değilim ve detaylı bilgi veremem ancak sürüş esnasında yapılan yazılımın ve ayarın en iyi ayar olduğunu bilirim.
https://www.otoclubturkiye.com/foru...karışım-bozukluğuna-kesin-çözüm-wideband-afr/
Mesajınızdan anladığım kadarıyla benzinli atmosferik astra sahibisiniz ve yazılım ile güç artışı mı istiyorsunuz, yoksa lpg de problem yaşamamak mı istiyorsunuz ben bunu anlamadım ama atmosferik araçta güç artışı için yapılacak yazılım mekanik modifikasyon olmadan işe yaramaz yani attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmez. Dereceli egzantirik katalitik konvertör iptali ve düz boru gibi ilk başta yapılacak modifikasyonlar sonrası güzel bir güç artışı olur bundan sonra yapılacak şeyler ise hafifletici modifikasyon olabilir (biyel, piston ve krank gibi parçalar usta ellerde hafifletilebilir yada hazır alınıp takılabilir. Bunlardan sonra yapılacak bir yazılım artık bu parçaların daha senkron çalışmasına yardımcı olur. Tabi muayeneden geçmeyi unutmak lazım. Bu işlemlerden sonra orijinale döndürüp muayeneden sonra tekrar eski haline getirmek akıl karı olmaz anca elinizde iki motor olması lazım ☺
Aracımda lpg var ama güç artışı değil de problem yaşamamak istiyorum derseniz de bir çözüm önerisi olarak yukarıda bahsettiğim ayarları yaptıran bir kişinin deneyimleri mevcut.