Merhabalar. 2012 model 1.6 Benzin/LPG'li Astra'ma bir kaç gün önce binip kontağı çevirdiğimde aracın bütün ışıklarını eksiksiz bir şekilde çalışıyordu. Teyp, camlar vs. hiçbir problem yok. Ancak marşa bastığımda tüm ışıklar söndü ve marş basmadı. Akümü değiştireli 3 ay oldu. Yine de aküden olabileceğini düşünüp başka bir araçtan takviye yaptım fakat sonuç değişmedi. Benzinim çok azdı ve benzin ışığım yanıyordu. Birkaç litre benzin koyduk ve aracım normal bir şekilde çalıştı. Sonra yaklaşık yarım depo benzin daha aldım. Sorunun benzinin bitmesinden kaynaklı olduğunu düşünüm çok önemsemedim. Fakat bugün de yarım depoya yakın benzin olmasına rağmen aracı çalıştırmak için marşa bastığımda yine marş almadı ve tüm ışıklar söndü. Birkaç kez denedikten sonra aracı arkadaşlarla bir kaç metre geriye doğru ittik ve sonraki denememde araç çalıştı.
*Mahrumiyet bölgesinde çalışıyorum ve en yakın servis 300 kilometre.uzaklıkta olduğu için bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.
*Bu araçlarda benzin bittiğinde marş çeviriyor mu?
*Akünün sağlam olduğundan eminim, sorun marş motorunda ya da kömürlerden olabilir mi?
*Aracım 3 gün arayla ikinci kez aynı arızayı verdi ve şu an sorunsuz çalışıyor. Sorunun yakıt sisteminden ya da marş motorundan kaynaklı olduğunu düşünürsek bir çalışıp bir çalışmaması normal mi?
Şimdiden teşekkür ediyorum.
*Mahrumiyet bölgesinde çalışıyorum ve en yakın servis 300 kilometre.uzaklıkta olduğu için bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.
*Bu araçlarda benzin bittiğinde marş çeviriyor mu?
*Akünün sağlam olduğundan eminim, sorun marş motorunda ya da kömürlerden olabilir mi?
*Aracım 3 gün arayla ikinci kez aynı arızayı verdi ve şu an sorunsuz çalışıyor. Sorunun yakıt sisteminden ya da marş motorundan kaynaklı olduğunu düşünürsek bir çalışıp bir çalışmaması normal mi?
Şimdiden teşekkür ediyorum.