Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

bulent_tnt link' Alıntı:
Istanbulda 8.6 mi yanlismi okudum.

olur olur abi :)

benim arabayı 2 hafta babam kullandı 9 küsürlerden 8.9'a düştü sıfırlasaydım o değerleri yakalardım bende

bulent_tnt link' Alıntı:
Valla ben hic goremedim esad.

Babam rutin otoyoldan git gel yapti ama sehir icinde devamli kullanimda bence de pek mumkun degil

İlk 1000 km'de gaza çok yüklenmeden düşük devirlerde kullanmaya çalışıyorum. Arabayı zorlamamak adına.
İlerleyen günlerde gaza daha çok bastığımızda illaki yükselecektir bu değer.  8)
Ben benzin tüketimine kafayı takan biri değilim. Düşürmek içinde özel bir çaba göstermem.
Daha önce cvt şanzuman araç kullandım, 10 lt yakardı.
Bu değer %80 şehir içi, bazen sıkışık, bazen akan trafikte.

yakit.jpg

Forumlardaki "tıkırtı" "yol sesi" "tüketim" gibi tartışmalar yüzünden aslında hiç şikayetim yokken takıntılı hale gelmişliğim vardır  8)

Bence tüketiminiz trafik şartlarına, aracın yeniliğine ve vites türüne göre "iyi" , ben bile düz yolda sırf hava ve motor soğuk diye ortalama 7.5 yakıyorum bu aralar.

Savage link' Alıntı:
İlk 1000 km'de gaza çok yüklenmeden düşük devirlerde kullanmaya çalışıyorum. Arabayı zorlamamak adına.
İlerleyen günlerde gaza daha çok bastığımızda illaki yükselecektir bu değer.  8)
Ben benzin tüketimine kafayı takan biri değilim. Düşürmek içinde özel bir çaba göstermem.
Daha önce cvt şanzuman araç kullandım, 10 lt yakardı.
Bu değer %80 şehir içi, bazen sıkışık, bazen akan trafikte.

yakit.jpg

Tüketim değerleri gayet iyi. ևok artacak diye korkmayın.

1.6 Turbolarımızla ve active seleclerle desteçiniziz. Sizin yerinize biz tüketiriz fazlanızı :D:D:D

Saygılar.

Maşallah,  çok az yakıyor aracınız . bende  1,6 115 edition  aldım.. 1 ay oldu alalı ... şimdilik işyerimde  servise gidiyorum genelde .. keyfi pek dolaşamadım  malüm kış ayı zaten..aracı ilk aldığım gün ,bayiye yakın bi yerden  145  liralık 95 oktan benzin aldım . daha 260 km de  .. yol bilgisayarı kalan  mesafeyi  145-160  km arası  gösteriyor.  çeyrek  depoda sayılır az düştü.. lamba yanınca fullerim öyle ölçeyim diyorum.  shell  yada opet alacağım için benzin  kalmasın diyorum depoda ... 100 km 13 ,50 idi 10,50  e düştü ki dahada düşüyor. full şehiriçi kullandım paso dur kalk  ...1500/2000 arası vites atıyorum . bayağı devirsiz kullanıyorum.ki  2000/3000 km den sonra sanırım  7-8 lt  gibi bir veri (şehir içi) alırız .. çevre yoluna bir kez çıktım anlık tüketim 5 vites 80/90 km hız  5,5/6,5 arası  gösterdi.. bence maşallahı var diyorum.. çokta memnunum ..birde kış ayı! şu anki benzin fiyatına göre 360/380 şehir içi yaktığını düşünüyorum .. fulleyince  daha net belli olacaktır.

Geri