Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

BiG_BOSS ® link' Alıntı:
depodaki benzinin sallandıkça köpürmesi ve ısındıkça genleşmesiyle alakalı bir durum
özellikle köpürme durumuyla alakalı yeri gelmişken önerim; yakıt alınacağı zaman ya sabah çok erken yada gece yarısından sonra (istasyon trafiğinin olmadığı zamanlar) yakıt alınması. çünkü yakıt tanklarındaki benzin, yakıt istasyonundaki trafiğin yoğun olduğu saatler hem köpürür hemde dipteki tortular sürekli çalkalandığı için depoya yoğun bir tabiri caizse posa girişi olur
+ yakıt alırken en düşük basınçta pompalatın çünkü pompa ağzından geçen yakıt yüksek basınçta buharlaşma yapar depoya girarken bir kısmı uçar pompadan 1lt geçerken depoya bunun birkısmı buhar olarak ulaşır buda sizin kaybınız olur,ben yakıt alırken genelde en düşük kademede doldurtturuyorum.

xylent link' Alıntı:
Bende de şöyle bir ilginç durum var. Sabah işe giderken aracı çalıştırdığımda benzin göstergesindeki ibre, akşam aracı park ederken bıraktığım zamankine göre daha düşük oluyor. İlk başlarda bana öyle geliyor diye düşünüyordum; ama sonradan daha dikkatli baktıkça durumun gerçekten böyle olduğunu gördüm. Araç giderken gösterge kendisini yeterince hızlı güncellemiyor sanırım. Ya da araç giderken depodaki benzin çalkalandığı için araç depoda daha fazla benzin olduğunu sanıyor olabilir. :)

aynı olayı ben de farkettim
durdu yerde de yakıyor bu motor diye düşünmüştüm ???
ama siizn açıklama daha mantıklı okkk

avicenna link' Alıntı:
aynı olayı ben de farkettim
durdu yerde de yakıyor bu motor diye düşünmüştüm ???
ama siizn açıklama daha mantıklı okkk

Sanırım soğuk havada büzüşen yakıt ibrenin az göstermesine neden olurken aracı çalıştırıp ilerlemeye başladıktan sonra motorunda ısınmasıyla yeniden genleşiyor ve ibre eski haline dönüyor olabilir. ((:

2020 kmde 10.5-10.7lt arasında yoğun dur kalk istanbul trafiği.
Full depo full şehir içi benim araç 490 km gidiyor.443 km yol gittiktan sonra 51 lt benzin aldım.kalan menzilde yaklaşık 50 km idi.
şehiriçi 500km gitse yeter diyordum şimdilik 490 km gidiyor.bu arada basıyorum boşluk buldukça dip gazı eksik etmiyorum keyfini çıkarmaya çalışarak kullanıyorum.

GNSpower link' Alıntı:
Sanırım soğuk havada büzüşen yakıt ibrenin az göstermesine neden olurken aracı çalıştırıp ilerlemeye başladıktan sonra motorunda ısınmasıyla yeniden genleşiyor ve ibre eski haline dönüyor olabilir. ((:

malesef düşen ibre bi daha hiç yükselmiyor :( ibre eski haline hiç dönmüyor

Ula Doğan ne oldi benim arapaya daa, bindum geri indun ocün bucün 9 litreden aşaa yakmaayi daaa  31agryyy

Tolga KARACA link' Alıntı:
Ula Doğan ne oldi benim arapaya daa, bindum geri indun ocün bucün 9 litreden aşaa yakmaayi daaa   31agryyy

:D  Mikrobu saldı demekki.

Benim oturduğum arabanın mantalitesi değişiyor. Beni taşıyan araba ulan bu adamı 7-8 lt ile taşıyamam enayiymişim ben bugüne kadar bu kadar az yakmışım diyor, yakıyor ondan sonra. ((:

GNSpower link' Alıntı:
Benim oturduğum arabanın mantalitesi değişiyor. Beni taşıyan araba ulan bu adamı 7-8 lt ile taşıyamam enayiymişim ben bugüne kadar bu kadar az yakmışım diyor, yakıyor ondan sonra. ((:
Doğan gel benim araçta belki ters etki yapar :D

Geri