Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

Sinyal kolunun ortasindaki butonla sifirlaniyor
Araciniz yeni daha ilerde biraz duser ama asirida bi dusus beklemeyin.

bulent_tnt link' Alıntı:
Sinyal kolunun ortasindaki butonla sifirlaniyor
Araciniz yeni daha ilerde biraz duser ama asirida bi dusus beklemeyin.
+1
veya hız göstergesinin orada manuel bir çıkıntı şeklinde dügme var oradan da sıfırlayabilirsiniz. yakıt düşüşünü şehir içinde degil , şehir dışında daha net göreceksiniz.  birde tabiki yazın, misal ben şu anda 11.7 civarında kullanıyorum, yazın ama 7,5-8 lt şehir içi

Bugün 230km yol yaptım yakıt göstergesi tam bir çeyrek düştü, ortalama 5. viteste sabit hızda 5.0 ile 4. viteste 6.5 arası değişti.  greatt

Tolga KARACA link' Alıntı:
Bugün 230km yol yaptım yakıt göstergesi tam bir çeyrek düştü, ortalama 5. viteste sabit hızda 5.0 ile 4. viteste 6.5 arası değişti.  greatt
tolga hocam bu yakıt tüketimlerine senin araç dahil degil biliyorsun degilmi :D senin araç özel tasarım kesinlikle . başka birşeyler var senin aracta. yazın 1-2 lt seviyesinde dolaşacaktır

dinojasie link' Alıntı:
tolga hocam bu yakıt tüketimlerine senin araç dahil degil biliyorsun degilmi :D senin araç özel tasarım kesinlikle . başka birşeyler var senin aracta. yazın 1-2 lt seviyesinde dolaşacaktır
Eh tabii Akçay tarafı coktan bahara gecti yaz gelmek üzere oralarda ... ;D

dinojasie link' Alıntı:

Niye öyle diyorsun kardeşim aynı araçla 4.4litreye düşen arkadaşımızı da hatırla! :)

Burda esas enteresan olan 5.0 değil 6.5litre çünkü 5.0 ı yeni yapılan asfaltta 5. viteste yakaladım ki bunu herkes yapabilir, geriye kalan yolu çalışmalar ve daralan şerit yüzünden 4. vitesle almama rağmen yakıt 6.5litreyi geçmedi, beni etkileyen bu.

Bunun dışında biliyorsun sabah soğuk motorla kısa messafede ben de bu aralar >8 litre ortalamaya sahibim.

Son bir güncelleme yapalım.

8. (veya 9.) depo bitti. Araç 4,000km yi devirdi.

Soğuk havalara rağman ş.içi 8,5lt/100km ye düşmüş bulunmaktayım. Zaten hedef rakam 8,5 tu, artık problem yok.  dancee

Yinede birazcık daha dikkatle 8,0lt/100km ye rahatlıkla çekilebilir. ևünkü resmen 8,5 un altına inmesine müsade etmedim. İndikçe gazlayıp 8,5 a tamamladım.  :)

ne guzel ortalamalarınız war benm ortalamının bırkere bıle değiştiğini görmedım ilk gunden beri aynı ama bnmkı daha 1300 de inş oralara inecez ilk depomla 430km yapmıstım:(:(

emreaarslan link' Alıntı:
ne guzel ortalamalarınız war benm ortalamının bırkere bıle değiştiğini görmedım ilk gunden beri aynı ama bnmkı daha 1300 de inş oralara inecez ilk depomla 430km yapmıstım:(:(
Şöyle söyliyim arabayı ilk aldığımda çok rahat 9,5lt yakıyordu. Ayrıca çok yumuşak kullanıyordum araba çok tatlı bir rodaj dönemi geçirdi, sabrettim hiç zorlamadım. Şimdi biraz daha seri kullanmama rağmen 8,5lt yakıyor.

Ben burdan anlıyorum ki yakıt olayında belirleyici etken Active Select. Benimkisi 9.6'ya ayağımın en ürkek zamanlarında indi, biraz gaza geldim mi 10, az daha gaza gelince 11.7 oldu. Hayat Active Select'e pahalı demek ki. (:

Geri