Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

TOGI link' Alıntı:
Kullanım sitili çok önemli benim değerim 11.4 oldu bu ara..
Tolga abi bende 10.8 lere kadar düşmüştü bir ara ama sonrasında feci arttı ama benden fazlaları da varmış ;D

UNS link' Alıntı:
Tolga abi bende 10.8 lere kadar düşmüştü bir ara ama sonrasında feci arttı ama benden fazlaları da varmış ;D

Sorma Tunç havalar soğuyunca benimde artmaya başladı Kasım ayı gibi 10.9 du benimde :)

Ama 1.4 için 12.7 bayağı çok ama kullanımda önemli tabi
Benimde otomatik olmasına rağman yaz başına kadar 14 e takılıp kalmıştı yazın biraz uzun yol yapınca 10.4 lere kadar düşmüştü..

TOGI link' Alıntı:
Sorma Tunç havalar soğuyunca benimde artmaya başladı Kasım ayı gibi 10.9 du benimde :)

Ama 1.4 için 12.7 bayağı çok ama kullanımda önemli tabi
Benimde otomatik olmasına rağman yaz başına kadar 14 e takılıp kalmıştı yazın biraz uzun yol yapınca 10.4 lere kadar düşmüştü..
Aynen :) düşsün diye arabaya yalvarıyorum ama sonuç yok. Bana göre tek çaresi basmamak.

UNS link' Alıntı:
Aynen :) düşsün diye arabaya yalvarıyorum ama sonuç yok. Bana göre tek çaresi basmamak.

Binince basmamak mümkün olmadığından aslında çare binmemek  :D  :D

TOGI link' Alıntı:
Binince basmamak mümkün olmadığından aslında çare binmemek  :D  :D
Bol bol kar yağsın, binmemenin tek sebebi bu olabilir ;D

ev iş arası 20 km çivarı hergün git gel yapıyorum rahat bir yolda 90 120 arası hız ile yakıt değerim: önce 7.9 ile başaldım aracım 7000 km oldu şimdi ortalamam 6.7 yi gösteriyor. daha inermi bilmiyorum ama araçın ş.içi ile ş.dışı yakıt farkı çok fazlaymış. yorumlara bakınca iyi bir değer yakaladığımı düşünüyoorum ve aracın ş. içinden uzak tutuması gerektiğini anladım :)

emirhanavci1984 link' Alıntı:
ev iş arası 20 km çivarı hergün git gel yapıyorum rahat bir yolda 90 120 arası hız ile yakıt değerim: önce 7.9 ile başaldım aracım 7000 km oldu şimdi ortalamam 6.7 yi gösteriyor. daha inermi bilmiyorum ama araçın ş.içi ile ş.dışı yakıt farkı çok fazlaymış. yorumlara bakınca iyi bir değer yakaladığımı düşünüyoorum ve aracın ş. içinden uzak tutuması gerektiğini anladım :)
gercekten ş.ici ş. Dışı inanılmaz fark oluyor. Katılıyorum

Ş.içi - dışı çok farkediyor.

Eğer ş.içinde motor ısınmadan/yeterince ısınmadan kontağı kapatır ve devirsiz kullanırsanız tüketim kolayca >8 litre oluyor, gaza başlarda biraz fazla basarak yüksek viteslere çabuk ulaşır motoru da çabuk ısıtırsanız tüketim daha normal hale geliyor ama o zaman da motoru aşındırdığınızı düşünüyorsunuz.

Bugün ev-iş yeri güzergahını her zamanki gibi 5. vitesle değil 4. vitesle aldım ve devir bir miktar yükselmesine rağmen* anlık tüketim daha ekonomik veriler sundu, bence uzun oranlı son vitesler açık yollar dışında aracı düşük devirde zorlayarak anlık/ortalama tüketimi yükseltiyor.

* Astra nın 4. vitesi bile 90 lı yıllardaki 1.6 araçların 5. vitesine yakın bir oranda zaten..

benm aracta 1.4 T 1300 km de suan ort yakıt 12.8 nasıl dusecek bu yakıt ya kafayı yıycemm bırde bu sıfırlama olayı nasıl oluoyor bırı bana anlatsın lutfen

Geri